Αθήνα

28 oC

αίθριος καιρός

Στη Βουλή μεταφέρεται η πολιτική αντιπαράθεση - «Βροχή» νομοσχεδίων, γερμανικές αποζημιώσεις, Novartis, Παιδεία και ρύθμιση οφειλών στο μενού

Κέντρο των πολιτικών εξελίξεων θα είναι τις επόμενες ημέρες η Βουλή, αρχής γενομένης από την αυριανή συζήτηση στην Ολομέλεια του πορίσματος για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Κέντρο των πολιτικών εξελίξεων θα είναι τις επόμενες ημέρες η Βουλή, αρχής γενομένης από την αυριανή συζήτηση στην Ολομέλεια του πορίσματος για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

ΓΡΑΦΕΙ Ο Αιμίλιος Περδικάρης

Σ' αυτήν αναμένεται να μιλήσουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, ωστόσο το θέμα της συζήτησης και η ευρεία πλειοψηφία με την οποία εγκρίθηκε το πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής δεν προδιαθέτει για σύγκρουση σε υψηλούς τόνους, αλλά θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξουν αναφορές σε ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Ούτως ή άλλως, την Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση και η ψηφοφορία για την υπόθεση Novartis και συγκεκριμένα για την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου. Και η ΝΔ θα ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας του πρώην υπουργού, από τη στιγμή που το ζήτησε ο ίδιος, όπως δήλωσε σήμερα και η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Σοφία Ζαχαράκη, ενώ είναι πολύ πιθανόν ότι το λόγο θα ζητήσει και θα λάβει ο πρωθυπουργός, προκαλώντας σ' αυτή την περίπτωση έναν γύρο αντιπαράθεσης τουλάχιστον με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά.

Ενδιαμέσως θα ψηφιστεί (την Πέμπτη) το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας για τη μείωση της στρατιωτικής θητείας - για συγκεκριμένες κατηγορίες υπόχρεων στράτευσης - ενώ τη Μεγάλη Δευτέρα θα ξεκινήσει στην Ολομέλεια η συζήτηση επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Σ' αυτή την περίπτωση, το λόγο θα ζητήσει και θα λάβει ο κ. Μητσοτάκης, με αποτέλεσμα να είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μία ακόμη σύγκρουση αρχηγών μέσα σε λίγα 24ωρα, εφόσον επιλέξει να του απαντήσει αυτοπροσώπως - όπως επίσης είναι πιθανό να πράξει - ο πρωθυπουργός.

Το επόμενο βήμα θα είναι η ψήφιση του νομοσχεδίου για τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε 120 δόσεις, με τον αρχικό προγραμματισμό να κάνει λόγο για ολοκλήρωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας εντός της Μεγάλης Εβδομάδας, ούτως ώστε να πάρει σειρά αμέσως μετά το Πάσχα το νομοσχέδιο για την αντίστοιχη ρύθμιση οφειλών προς την Εφορία.

Send this to a friend