Αθήνα

10 oC

σποραδικές νεφώσεις

Στην Εισαγγελία Aνηλίκων οι γνωματεύσεις για το παιδί της Ρούπα –Θα δοθεί στους συγγενείς του, αναφέρουν πηγές

Στην Εισαγγελία Aνηλίκων οι γνωματεύσεις για το παιδί της Ρούπα –Θα δοθεί στους συγγενείς του, αναφέρουν πηγές

Η Εισαγγελέας Ανηλίκων κυρία Νικολού έχει στη διάθεσή της τις απαιτούμενες γνωματεύσεις των κοινωνικών λειτουργών και των γιατρών που παρακολουθούν το παιδί και ήδη συντάσσει την εισαγγελική διάταξη για την ανάθεση της επιμέλειας του 6χρονου αγοριού της Πόλας Ρούπα, που θα εκδοθεί εντός των επόμενων ωρών, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η Εισαγγελέας Ανηλίκων έχει πάρει στα χέρια της όλες τις απαραίτητες γνωματεύσεις γιατρών και κοινωνικών λειτουργών που δίνουν το πράσινο φως για να αναλάβουν την επιμέλεια του παιδιού του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα η γιαγιά και η θεία του.

Οι αρμόδιες αρχές, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία κατέβαλαν από την πρώτη στιγμή κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ολοκληρωθούν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες.

Νωρίτερα σήμερα μάλιστα, παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος σε συνέντευξη του δήλωσε ότι «Το παιδί περνάει έναν έλεγχο. Πρέπει άμεσα να παραδοθεί στην οικογένειά του, στους συγγενείς του ώστε να μπει σε ένα περιβάλλον ηρεμίας. Πρέπει όλες οι διαδικασίες να κινηθούν με επίκεντρο το συμφέρον του παιδιού. Η Δικαιοσύνη πρέπει να ακολουθήσει μια διαδικασία. Η διοίκηση κινείται με τους γρηγορότερους δυνατούς ρυθμούς. Πολύ πολύ σύντομα θα έχουμε μια εξέλιξη θετική».

Send this to a friend