Αθήνα

24 oC

αραιές νεφώσεις

Πεδίο μάχης τα Εξάρχεια: Φωτιές και μέσα στο Πολυτεχνείο - «Βροχή» μολότοφ, φωτιές και κρότου λάμψης- «Ταμπουρωμένοι» αντιεξουσιαστές στο Πολυτεχνείο

Για μία ακόμη φορά σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το βράδυ του Σαββάτου το κέντρο της Αθήνας από τα επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και κουκουλοφόρων που παραμένουν «ταμπουρωμένοι» στο Πολυτεχνείο.

Για μία ακόμη φορά σε πεδίο μάχης μετατράπηκε το βράδυ του Σαββάτου το κέντρο της Αθήνας από τα επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και κουκουλοφόρων που παραμένουν «ταμπουρωμένοι» στο Πολυτεχνείο.

Έπειτα από περισσότερες από τρεισήμισι ώρες μάχες,ταμπουρωμένοι παραμένουν λίγο μετά τις 22:30 οι αντιεξουσιαστές στο Πολυτεχνείο, λίγο νωρίτερα άνοιξαν τις πύλες του ιδρύματος και επιχείρησαν έξοδο. Ωστόσο, επέστρεψαν πάλι εντός του ΕΜΠ, για να αποφύγουν να βρεθούν περικυκλωμένοι από τους αστυνομικούς και να να αποφύγουν τη σύλληψη.

Σύμφωνα και με την επίσημη ενημέρωση της Τροχαίας κλειστή παραμένει η Πατησίων από την Ομόνοια έως την αρχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.Άνοιξαν πλέον όλοι οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας μετά τα επεισόδια, σύμφωνα και με την επίσημη ενημέρωση της Τροχαίας. Κλειστή παραμένει η Πατησίων από την Ομόνοια έως την αρχή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Μέσα από το Πολυτεχνείο φαίνεται ότι βγήκαν άγνωστοι και έστησαν οδοφράγματα στην οδό Τοσίτσα και Τσαμαδού λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων στο ίδρυμα και ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι πορείες, ενώ αυτήν την ώρα η κατάσταση στα στενά είναι εκρηκτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα περίπου 200 αντιεξουσιαστών -με κράνη και κουκούλες full face - είχει συγκεντρωθεί εδώ και λίγη ώρα στην πλατεία των Εξαρχείων από όπου έκανε και τις πρώτες επιθέσεις με πέτρες και μολότοφ.

Οι μολότοφ και οι πέτρες πέφτουν στην Στουρνάρη από τους αντιεξουσιαστές, οι οποίοι εφοδιάζονται από το Πολυτεχνείο και ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνουν συντονισμένη επίθεση κατά των αστυνομικών τόσο μέσα από το ίδρυμα, όσο και από την πλατεία Εξαρχείων.

Κουκουλοφόροι βρίσκονται ταμπουρωμένοι μέσα στο ίδρυμα, ενώ 40 είναι αυτοί που συντηρούν την κατάσταση.

Η Αστυνομία αντέδρασε με ρίψεις νερού από υδροφόρα προς το εσωτερικό του Πολυτεχνείου, με τους κουκουλοφόρους να προσπαθούν να την κάψουν, ενώ φωτιές υπάρχουν και μέσα στο Πολυτεχνείο.

Send this to a friend