• Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου
  • 15:07

Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Στις 27 Ιουνίου η δίκη των 20 συλληφθέντων του Ρουβίκωνα- Με λεωφορείο και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στα δικαστήρια (vid)

Αναβολή για τις 27 Ιουνίου ζήτησαν και έλαβαν οι 20 συλληφθέντες του «Ρουβίκωνα», οι οποίοι συνελήφθησαν χθες, Δευτέρα, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου και επιχείρησαν να εισβάλουν!

Οι συλληφθέντες είχαν παραπεμφθεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Εις βάρος τους ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για τέσσερα πλημμελήματα που αφορούν διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, διέγερση, απείθεια και άρνηση δακτυλοσκόπησης.

Εξάλλου, τα μέλη του Ρουβίκωνα μεταφέρθηκαν στα δικαστήρια με λεωφορείο, ενώ η μεταγωγή τους έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας.

Στον χώρο των δικαστηρίων είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς 40 με 50 άτομα σε ένδειξη συμπαράστασης στους συλληφθέντες.

Υπενθυμίζεται, πως τα μέλη του Ρουβίκωνα επιχείρησαν να εισβάλουν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη χθες λίγα λεπτά μετά τις οκτώ το πρωί της Δευτέρας. Οι αστυνομικοί, που γνώριζαν ότι πιθανότατα επίκειται τέτοια ενέργεια είχαν ενισχύσει τη δύναμη φρούρησης του υπουργείου και έτσι η εισβολή εμποδίστηκε και όλοι όσοι την επιχείρησαν συνελήφθησαν.

Send this to a friend