• Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου
  • 20:13

Αθήνα

12 oC

σποραδικές νεφώσεις

Στο κινητό τηλέφωνο θύματος αναζητούν τους δράστες της τριπλής δολοφονίας στον Έβρο οι αστυνομικοί

Στο στρατιωτικού τύπου μαχαίρι και το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας των τριών γυναικών στον Έβρο, αναζητούν στοιχεία για την εξιχνίαση του εγκλήματος που έχει θορυβήσει το Πραγγί Διδυμοτείχου, οι άνδρες της ΕΛΑΣ.

Το τηλέφωνο σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Έθνος», βρέθηκε δίπλα στο πτώμα της μεγαλύτερης σε ηλικία γυναίκας (30-35 ετών) και ήταν σε λειτουργία. Οι Αρχές θα εξετάσουν τις τηλεφωνικές επαφές που είχαν τα θύματα τις τελευταίες ημέρες, κατά το πέρασμά τους από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Οι αστυνομικοί περιμένουν στοιχεία και από το όπλο του εγκλήματος, ένα στρατιωτικού τύπου μαχαίρι, το οποίο βρέθηκε επίσης στο σημείο και έχει σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προκειμένου να ανιχνευτεί τυχόν DNA και δακτυλικά αποτυπώματα.

Παράλληλα, αναμένεται να ζητηθεί η συνδρομή των τουρκικών Αρχών, προκειμένου να λυθεί το μυστήριο με το κίνητρο και την ταυτότητα του δράστη ή των δραστών.

Ποια τα σενάρια της ΕΛΑΣ

Οι αστυνομικοί εξετάζουν διάφορα σενάρια για το κίνητρο του στυγερού αυτού εγκλήματος. Οι εκδοχές που εξετάζονται περιλαμβάνουν το έγκλημα τιμής για προσωπικές ή οικογενειακές διαφορές, πράξη θρησκευτικού φανατισμού, αντεκδίκηση για μη πληρωμή διακινητών.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του «Έθνους», ο τρόπος με τον οποίο δολοφονήθηκαν οι γυναίκες (βαθιά τομή στην καρωτίδα με στρατιωτικό μαχαίρι), φανερώνει μεγάλο μίσος και αγριότητα, που παραπέμπει ίσως σε πράξη εκδίκησης ή τιμωρίας για προσωπικούς, οικογενειακούς ή και θρησκευτικούς λόγους. Το γεγονός, σημειώνουν στην εφημερίδα, αστυνομικές πηγές, ότι τα δύο νεαρότερα κορίτσια ήταν δεμένα πισθάγκωνα, ενισχύει τις εκδοχές αυτές.

Τα αποτελέσματα της νεκροψίας - νεκροτομής, θα δείξουν αν προηγήθηκε πάλη μεταξύ δραστών και θυμάτων καθώς και αν υπήρξε σεξουαλική κακοποίηση. Υπενθυμίζεται ότι τα θύματα είναι ευρασιατικής καταγωγής (πιθανόν Σύριες).

Send this to a friend