Αθήνα

 

18 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

antonis kanakis
Εκνευρισμένος ο Αντώνης Κανάκης: «Την κυρία Καρυστιανού δεν την κάλεσαν πραγματικά πουθενά;»

ΕΛΛΑΔΑ

Εμπορικό κέντρο «Avenue»: Στο «σφυρί» 23 καταστήματα- Στα 6.510.993 ευρώ η τιµή εκκίνησης

Από τη Sanyo Hellas και τις επενδύσεις στο club «Lohan», τώρα σε πλειστηριασµό 23 καταστηµάτων στο γνωστό εµπορικό κέντρο της Κηφισίας «Avenue».

Μισός αιώνας συµπληρώνεται φέτος από το 1971, όταν οι αδελφοί Σταύρος και Αλέκος Παπαγεωργίου έβαλαν τα θεµέλια της Sanyo Hellas, αντιπροσωπεύοντας τα προϊόντα του φηµισµένου, τότε, ιαπωνικού οµίλου στην Ελλάδα. Ηταν µια εποχή που το brand αποτελούσε διαβατήριο ανοίγοντας τον δρόµο για την επιτυχία. Οι Παπαγεωργίου, άνθρωποι εργατικοί και διορατικοί, δεν έµειναν σε αυτό. Αντίθετα, στην πορεία των χρόνων έχτισαν µια µικρή αυτοκρατορία µε ισχυρό εκτόπισµα στο επιχειρηµατικό στερέωµα και πλοκάµια σε πολλούς και διαφορετικούς χώρους της αγοράς: από τις ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές µέχρι το real estate και από τα ξενοδοχεία, τις υπηρεσίες τηλεφωνίας και την παραγωγή CD-R και DVD µέχρι τη ναυτιλία, αλλά και µε σηµαντικά µετοχικά ποσοστά σε διάφορες επιχειρήσεις.
Τα γενέθλια των 50 χρόνων της Sanyo Hellas, η οποία από το 1998 έγινε εταιρεία συµµετοχών και το 2013 µετονοµάστηκε σε Τρόπαια Συµµετοχική -παραπέµποντας στα Τρόπαια Αρκαδίας, τόπο καταγωγής της οικογένειας-, έχουν ωστόσο πικρή γεύση. Και αυτό καθώς από όλο το οικοδόµηµα δραστηριοτήτων και συµµετοχών έχουν µείνει ελάχιστα, µε βασικότερο το εµπορικό κέντρο «Avenue», το οποίο και αυτό χάνεται τµηµατικά.

Ενα χαρακτηριστικό της οικογένειας Παπαγεωργίου είναι ότι κινείται πάντα µε χαµηλούς τόνους, αποφεύγοντας τα κοσµικά φλας, µε ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως η βάφτιση των δίδυµων κοριτσιών της Βίβιαν Παπαγεωργίου και του Θάσου Παπούη, προ διετίας, στην εντυπωσιακή βίλα της Εκάλης. Σε αντίθεση µε το low profile των υπολοίπων, όµως, ο αδελφός της Βίβιαν, Ντένης Παπαγεωργίου, έχει µαγνητίσει πολλές φορές τα φώτα της δηµοσιότητας είτε µε τις glamorous και ενίοτε «θορυβώδεις» σχέσεις του είτε µε τις προσωπικές του επιχειρηµατικές δραστηριότητες.

Γεννηµένος τον Μάρτιο του 1984 στις ΗΠΑ µεγάλωσε σε µια οικογένεια µε αγάπη, αλλά και αυστηρές αρχές. «∆εν έκανα ποτέ ό,τι ήθελα. Πάντα υπήρχε έλεγχος. Αυτό που µου έµαθαν οι γονείς µου ήταν να προσέχω τον εαυτό µου, να είµαι ευγενής και να σέβοµαι τους γύρω µου», είχε δηλώσει στο παρελθόν. Από τα 16 του άρχισε να έρχεται σε επαφή µε την οικογενειακή επιχείρηση, καθώς ο πατέρας του ήθελε να αποκτήσει άµεση εµπειρία. Ετσι τα καλοκαίρια δούλευε στη Sanyo Hellas, από τις αποθήκες µέχρι σε εξωτερικές δουλειές.

«Ο πατέρας µου ήθελε να δω τη δουλειά απ’ όλα τα πόστα, ώστε να ψηθώ, να κατανοήσω όλα τα στάδια της οργάνωσης, να γαλουχηθώ σωστά», έχει παραδεχτεί. Μετά το Λύκειο σπούδασε Οικονοµικά στο Deree, στη συνέχεια υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία και αφού την ολοκλήρωσε επέστρεψε στον όµιλο. Γύρω στο 2010, όµως, ήρθε η πρώτη ανατροπή. Αποφάσισε να εγκαταλείψει τις βίλες και τα πολυτελή γραφεία και έφυγε για το Μάλι της Αφρικής προκειµένου να βοηθήσει τα πάµφτωχα παιδιά της περιοχής. Εκείνος και τα ξαδέλφια του είχαν αναλάβει την πρωτοβουλία να στηρίξουν κάποια χωριά του Μάλι στέλνοντας φαγητό, ρούχα, παιχνίδια και είδη πρώτης ανάγκης. Για τον ίδιο ήταν πέρα από µια αποστολή προσφοράς και ένα ταξίδι αυτογνωσίας.

«Είδα για πρώτη φορά τη δύσκολη και σκληρή όψη της καθηµερινότητας σε µια χώρα όπου οι κάτοικοι δεν έχουν καν τα βασικά αγαθά. Ταυτόχρονα συνειδητοποίησα πόση ευτυχία µπορεί να υπάρχει µέσα σε µια απόλυτα απλουστευµένη καθηµερινότητα», είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του. Εκεί έµεινε για περίπου ενάµιση χρόνο.

Οταν επέστρεψε στην Ελλάδα, δεν γύρισε στον όµιλο της οικογένειας και ήταν αποφασισµένος να ακολουθήσει τη δική του πορεία. Ετσι, άνοιξε πανιά για τον χώρο της εστίασης µαζί µε µια οµάδα συνεργατών του. Η Rakkan Ο.Ε. συστάθηκε τον Οκτώβριο του 2012 µε την επωνυµία ∆. Παππάς-∆. Παπαγεωργίου Ο.Ε., διακριτικό τίτλο Koun και µετοχικό κεφάλαιο 200.000 ευρώ. Σκοπός της εταιρείας ήταν η λειτουργία και εκµετάλλευση εστιατορίων, ζαχαροπλαστείων, µπαρ και γενικά χώρων εστίασης. Ετσι, προέκυψε το fusion ιαπωνικό εστιατόριο «Rakkan» στην Κηφισιά, ενώ ακολούθησαν και άλλα όπως το «Tesoro Mio», ένα all day ιταλικό εστιατόριο, επίσης στο κέντρο της Κηφισιάς.

Τον Οκτώβριο του 2014 ο ∆. Παππάς αποχώρησε και το ποσοστό του (40%) µεταβιβάστηκε στους άλλους µετόχους, µεταξύ των οποίων οι Γιώργος και Βίβιαν Παπαγεωργίου καθώς και οι αδελφοί Σιγάλα. Στις 13 Νοεµβρίου του 2018, ωστόσο, αποφασίστηκε η λύση της εταιρείας χωρίς στάδιο εκκαθάρισης. Το 2016 είχε προηγηθεί το µεγάλο πέρασµα στον πλανήτη «Mykonos». Η ευκαιρία δόθηκε όταν έκλεισε το restaurant-beach club «Monarch» στην κοσµική παραλία Καλό Λιβάδι, ανοίγοντας τον δρόµο για να επεκταθεί εκεί το «Rakkan» της Μυκόνου, αφού αποξηλώθηκαν όλες οι παλιές υποδοµές και στήθηκαν καινούριες µε πανάκριβα υλικά.
Το opening ήταν ένα από τα σηµαντικά γεγονότα για το Νησί των Ανέµων τον Ιούνιο του 2016, µε την επιχείρηση να καθιερώνεται γρήγορα ανάµεσα στα καυτά meeting points. Η εταιρεία Rakkan Mykonos Ε.Ε. συστάθηκε τον Ιούνιο του 2016 µε µετόχους τους Διονύση Παπαγεωργίου, Βίβιαν Παπαγεωργίου και Γεώργιο Παπαγεωργίου µε ποσοστά 22% έκαστος, τους Γιώργο και Κυριάκο Σιγάλα που είχαν από 15% και τον Παναγιώτη Σιγούρο µε 4%.

Το success story για το «Rakkan» της Μυκόνου, όµως, δεν κράτησε πολύ, ενώ η διαδροµή ήταν περιπετειώδης. Για παράδειγµα, το φθινόπωρο της εναρκτήριας χρονιάς µπήκε λουκέτο από τη Γενική Γραµµατεία ∆ηµοσίων Εσόδων για 20 ηµέρες γιατί κατά τη συναυλία του Σάκη Ρουβά και µετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν κοπεί 12 αποδείξεις αξίας από 500 έως 12.000 ευρώ. Στις 30 Σεπτεµβρίου 2017 έγινε η λύση και αυτής της εταιρείας. Αυτό, όµως, που δεν γνώρισε κάµψη ήταν οι ερωτικές περιπέτειες του Ντένη Παπαγεωργίου µε πολλές ωραίες και διάσηµες γυναίκες. Από τις πλέον «εµβληµατικές» σχέσεις του ήταν αυτή µε τη νυν ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή πριν από αρκετά χρόνια. Ακολούθησε, το 2008, η τότε «Μις Γιανγκ» Νταϊάνα Ιγροπούλου.

Στη συνέχεια ήρθε ο σοβαρός και πολυετής δεσµός του µε το εντυπωσιακό µοντέλο Νοέλ Κούτρα, µε την οποία µάλιστα είχε αρραβωνιαστεί. Και µετά εισέβαλε στη ζωή του η Λίντσεϊ Λόχαν, µε την οποία γνωρίστηκαν όταν η σταρ του Χόλιγουντ διοργάνωσε στο «Rakkan Mykonos» το πάρτυ γενεθλίων της. Από τότε εµφανίζονταν αχώριστοι κάνοντας σχέδια όχι µόνο για τη σχέση τους, αλλά και για κοινές business που θα ξεκινούσαν από τη Μύκονο και θα έφταναν µέχρι τη Νέα
Υόρκη.

Κάτι που τους οδήγησε τελικά σε αντιδικία µε αφορµή την επεισοδιακή συνεργασία τους στο night club «Lohan» στην Iερά οδό, ρίχνοντας τους τίτλους τέλους. Η πορεία των πραγµατικών ή φηµολογούµενων κατακτήσεων του Ντένη Παπαγεωργίου συνεχίστηκε περιλαµβάνοντας κι άλλα γνωστά ονόµατα, όπως αυτό της Ιωάννας Μπέλλα. Το τελευταίο διάστηµα, ωστόσο, ο 37χρονος επιχειρηµατίας φέρεται να διατηρεί σχέση µε την Ευαγγελία Σμυρνιωτάκη, από τις λίγες διεθνώς αναγνωρισµένες Ελληνίδες fashion bloggers που έχει στο βιογραφικό της συνεργασίες µε luxury brands όπως Valentino, Jimmy Choo, Gucci κ.ά.

H Λίντσεϊ Λόχαν γνωρίστηκε με τον Ντένη Παπαγεωργίου όταν η σταρ του Χόλιγουντ διοργάνωσε στο «Rakkan Mykonos» το πάρτυ γενεθλίων της. Από τότε εμφανίζονταν αχώριστοι κάνοντας σχέδια όχι μόνο για τη σχέση τους, αλλά και για κοινές business που θα ξεκινούσαν από τη Μύκονο και θα έφταναν μέχρι τη Νέα Υόρκη. Τελικά, όμως, οδηγήθηκαν σε μια επεισοδιακή αντιδικία με αφορμή τη συνεργασία τους στο night club «Lohan» στην Iερά οδό
Η πτώση της Τρόπαια

Παράλληλα µε τις συναισθηµατικές και επιχειρηµατικές περιπέτειες του Ντένη Παπαγεωργίου εξελισσόταν η συρρίκνωση της Τρόπαια Συµµετοχική. Τα πωλητήρια ασηµικών και το κλείσιµο ζηµιογόνων θυγατρικών και δραστηριοτήτων άρχισαν ήδη από το 2013 προκειµένου η διοίκηση να µπορέσει να ανταποκριθεί στην ανάγκη ενίσχυσης της ρευστότητας. Ετσι, σταδιακά πουλήθηκαν η Τρόπαια Ενεργειακή, το ποσοστό 7,73% στην FHL Kυριακίδης Mάρµαρα, καθώς και άλλες συµµετοχές.

Η κατάσταση αποτυπώνεται στις τελευταίες δηµοσιευµένες οικονοµικές καταστάσεις (για τη χρήση 2018), όπου ο ορκωτός λογιστής δηλώνει αδυναµία έκφρασης γνώµης, µε τις ληξιπρόθεσµες υποχρεώσεις να φτάνουν στα 52,82 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 38,06 εκατ. αφορούν καταγγελθέντα τραπεζικά δάνεια. Χαρακτηριστική είναι η εκτίµηση της διοίκησης ότι «η εταιρεία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να θωρακιστεί από τις αρνητικές επιπτώσεις», ωστόσο «οι νέες εξελίξεις σχετικά µε τις τράπεζες υποδηλώνουν την ύπαρξη ουσιώδους αβεβαιότητας για τη δυνατότητα οµαλής συνέχισης της δραστηριότητας»…

Κάπως έτσι µπήκε στο στόχαστρο το εµπορικό κέντρο «Avenue», επί της λεωφόρου Κηφισιάς στο Μαρούσι, το σηµαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της Τρόπαια, που άρχισε να βγαίνει από τις Τράπεζες Πειραιώς και Eurobank σε πλειστηριασµούς από τον ∆εκέµβριο του 2018, µε τιµή εκκίνησης 18,4 εκατ. ευρώ. Το αρχικό σφυρί δεν είχε αποτέλεσµα και ακολούθησαν αρκετά επαναληπτικά, µε συνέπεια να πουληθούν ορισµένα από τα καταστήµατα.

Στις 23 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί νέος πλειστηριασμός για 19 καταστήματα, επαγγελματικούς χώρους και θέσεις στάθμευσης του «Avenue»
Οπως αποκαλύπτει σήµερα το «protothema.gr», για τις 23 Ιουλίου έχει προγραµµατιστεί νέος πλειστηριασµός για 19 καταστήµατα, επαγγελµατικούς χώρους και θέσεις στάθµευσης, µε τη συνολική τιµή εκκίνησης να διαµορφώνεται στα 6.510.993 ευρώ. Συγκεκριµένα, οι τιµές πρώτης προσφοράς για τους χώρους στάθµευσης ποικίλλουν ανάλογα µε το µέγεθος και το σηµείο. Ετσι, για αυτούς που βρίσκονται στο Α’ υπόγειο οι τιµές ξεκινούν από τις 30.000 ευρώ και φτάνουν στις 179.500 ευρώ. Αντίστοιχα, για το Β’ υπόγειο από 31.000 ευρώ µέχρι 214.000 ευρώ. Για το Γ’ υπόγειο οι τιµές είναι οι ακριβότερες, στις 530.000 ευρώ και 921.000 ευρώ. Σηµειώνεται ότι οι θέσεις στάθµευσης είναι πολλών τετραγωνικών µέτρων και επιτρέπουν τη φιλοξενία από 6 έως και άνω των 40 αυτοκινήτων.

Πηγή: protothema.gr

Ροή Ειδήσεων

megalopoli 3

29/02/2024 | 13:44

Σημαντικό ενδιαφέρον για την παρουσίαση των δράσεων κρατικών ενισχύσεων προώθησης της Επιχειρηματικότητας του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027 στην Πελοπόννησο

29/02/2024 | 13:36

Παράταση 1+1 μήνα στην ολοκλήρωση της διασύνδεσης POS και ταμειακών μηχανών

29/02/2024 | 13:30

Γιώργος Λιάγκας: «Νομίζω ότι η Σοφία Μουτίδου έχει ιδρυματοποιηθεί σε έναν δικό της κόσμο»
gsee eurokinissi scaled

29/02/2024 | 13:19

Επιστολή της ΓΣΕΕ για τους εργαζόμενους στις ψηφιακές πλατφόρμες

29/02/2024 | 13:13

Π.Μαρινάκης: Δεν μπορεί να κάνουμε πολιτική και καμπάνιες πάνω σε ένα τραγικό δυστύχημα – Τυμβωρυχία από τον ΣΥΡΙΖΑ το πανό στα γραφεία του

29/02/2024 | 13:02

Στέφανος Κωνσταντινίδης: «Ήταν από τις λυπηρές στιγμές της τηλεόρασης, κρίμα ο Παπανώτας να αφήνει αυτό το αποτύπωμα»
alexis xaritsis 030224

29/02/2024 | 12:57

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση νομοθετεί την ανομία – Θα πρέπει να ξεχάσουμε τις παραλίες που ξέραμε

29/02/2024 | 12:49

Θεσσαλονίκη: Στο Αυτόφωρο οι τρεις συλληφθέντες στα χθεσινά επεισόδια

29/02/2024 | 12:38

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες με κεραυνούς – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης
putin 260623

29/02/2024 | 12:33

Πούτιν: Υπάρχει κίνδυνος πυρηνικού πολέμου αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία

29/02/2024 | 12:24

Λήξη συναγερμού στον ΟΠΕΚΑ – Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα

29/02/2024 | 12:13

Πέλλα: Δύο συλλήψεις για τηλεφωνική απάτη με πρόσχημα τροχαίο ατύχημα
iro mane 2902224

29/02/2024 | 12:07

Υρώ Μανέ: «Τα Εγκλήματα είναι ιστορική σειρά για την ελληνική τηλεόραση»

29/02/2024 | 11:56

Έλενα Κρεμλίδου: «Δεν έχω μόνο ωραία οπίσθια, έχω και πτυχίο πλέον»

29/02/2024 | 11:45

«Είχα πρώιμη μορφή κατάθλιψης» – Η συγκλονιστική ανάρτηση του Διονύση Ξένου
antonis kanakis
Εκνευρισμένος ο Αντώνης Κανάκης: «Την κυρία Καρυστιανού δεν την κάλεσαν πραγματικά πουθενά;»
screenshot 15
Τέμπη-Ξεσπά η μητέρα της 20χρονης Κλαούντια: «Έκαψαν το παιδί μας και μας έδωσαν μια κούτα στάχτη»
screenshot 16
Τραγωδία στα Τέμπη-Ανατριχιαστική η κραυγή γιαγιάς θύματος: «Είναι συγκλονιστικό αυτό που γίνεται»
ilias logothetis 280224
Πέθανε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης
screenshot 11
Τέμπη: Μνημόσυνο στον τόπο της εθνικής τραγωδίας για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το σιδηροδρομικό δυστύχημα
tempi84
Δυστύχημα στα Τέμπη: Οι καμπάνες σε όλη τη χώρα θα ηχήσουν πένθιμα 57 φορές