Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Θεσσαλονίκη: «Είσαι η νέα Μπουμπουλίνα» – Τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο στην μητέρα που εναντιώθηκε στα self tests (BINTEO)

ΕΛΛΑΔΑ

Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Κουφοντίνας: Ζητεί να ανασταλεί και να ακυρωθεί η απόφαση Νικολάου για την μεταγωγή του στο Δομοκό

Μετά την απόρριψη από το Δικαστικό Συμβούλιο της Λαμίας της αίτησής του για την μεταγωγή του στο Δομοκό με το σκεπτικό ότι αρμόδια για να την κρίνουν είναι τα διοικητικά δικαστήρια, ο Δημήτρης Κουφοντίνας προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Ειδικότερα, ο πολυισοβίτης της «17Ν» κατέθεσε αιτήσεις με τις οποίες ζητεί αρχικά να «παγώσει», κατόπιν να ανασταλεί και τέλος να ακυρωθεί η απόφαση της Γενικής Γραμματέως του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Σοφίας Νικολάου για την μεταγωγή του στο Δομοκό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lawandorder ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζητεί με τις αιτήσεις του από το ΣτΕ: 1) την έκδοση προσωρινής διαταγής με την ποία να «παγώνει» η σχετική απόφαση της κυρίας Νικολάου, 2) την έκδοση απόφασης με την οποία να αναστέλλεται η ίδια προσβαλλόμενη απόφαση και 3) την έκδοση απόφασης με την οποία θα ακυρώνεται επίμαχη απόφαση της ΓΓ του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Κουφοντίνας στις αιτήσεις του φέρεται να κάνει λόγο για αντισυνταγματικότητα της απόφασης της κυρίας Νικολάου και να επισημαίνει πως αυτή είναι παράνομη και πως εκδόθηκε κατά κατάχρησης εξουσίας. Ακόμη οκ πολυισοβίτης της «17Ν» φέρεται επικαλείται αντισυνταγματικότητα του Ν. 4760/2020, υποστηρίζοντας πως ο συγκεκριμένος νόμος «φωτογραφίζει» το ζήτημα της μεταγωγής, θέτοντας περιορισμούς που δεν έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά του κρατούμενου εντός της φυλακής αλλά με το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε.

Ακόμη, ο καταδικασθείς σε 11 φορές ισόβια και απεργός πείνας και δίψας Δημήτρης Κουφοντίνας, φέρεται να επισημαίνει στις αιτήσεις που κατάθεσε στο ΣτΕ πως η μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού έγινε εικονικά για να δικαιολογηθεί η μεταγωγή στις φυλακές Δομοκού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια εξέλιξη σήμερα από το ΣτΕ όσον αφορά στο θέμα της έκδοσης προσωρινής διαταγής για την απόφαση της κυρίας Νικολάου.

Θεσσαλονίκη: «Είσαι η νέα Μπουμπουλίνα» – Τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο στην μητέρα που εναντιώθηκε στα self tests (BINTEO)
Ντροπιαστικό περιστατικό: Πετάει σκουπίδια από τον 2ο και λέει στην καθαρίστρια «δουλειά σου είναι» (ΒΙΝΤΕΟ)
Πέθανε 23χρονος στρατιώτης μέσα σε θάλαμο σε μονάδα Λήμνου
Σήφης Βαλυράκης: Συγκλονιστική μαρτυρία – «Είναι δολοφονία, τον χτύπησαν με κοντάρι» (ΒΙΝΤΕΟ)
Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»: Διασωληνώθηκε ο 13χρονος που τον πλάκωσε φρέζα στον Ωρωπό
Μένιος Φουρθιώτης: Η στιγμή που ένοπλος ανοίγει πυρ έξω από το σπίτι του (BINTEO)