• Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου
  • 22:52

Αθήνα

6 oC

ψιχάλες

«Στον αέρα» εκατοντάδες χιλιάδες επιβάτες λόγω της απεργίας της ΠΝΟ- ΣΕΕΝ: «Θα εγκλωβιστούν τουρίστες σε νησιά»

Με τους ναυτεργάτες να μην κάνουν πίσω και να προχωρούν κανονικά στην πραγματοποίηση της 24ωρης απεργίας στις 3 Σεπτεμβρίου, οι φορείς του Τουρισμού αντιδρούν έντονα και προειδοποιούν για τις συνέπειες αυτής της απεργίας στους επιβάτες που έχουν κανονίσει τις διακοπές τους.

Ειδικότερα, με αφορμή το γεγονός ότι η ΠΝΟ επαναβεβαίωσε στο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας την πραγματοποίηση της απεργίας, ο ΣΕΕΝ γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ότι είναι αδύνατον να βρεθούν λύσεις για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού εκείνη την ημέρα.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΣΕΕΝ για τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου αναμένεται να διακινηθούν με επιβατηγά πλοία:

-180 χιλιάδες επιβάτες

-50 χιλιάδες οχήματα ΙΧ

-3 χιλιάδες φορτηγά.

Ο ΣΕΕΝ καθώς αδυνατεί λόγω της υψηλής κίνησης της περιόδου να τακτοποιήσει μεγάλο αριθμό επιβατών σε άλλες αναχωρήσεις, προειδοποιεί ότι θα προκληθούν σοβαρά προβλήματα και συγκεκριμένα:

* θα εγκλωβιστούν τουρίστες σε νησιά και δε θα μπορούν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους με τις προγραμματισμένες αεροπορικές πτήσεις

* θα ακυρωθούν πλήθος κρατήσεων σε πλοία και ξενοδοχεία

* θα δημιουργηθούν προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία των νησιών και στη μεταφορά εμπορευμάτων.

Οι ακτοπλόοι επισημαίνουν προς την ΠΝΟ ότι από τα 14 αιτήματα της απεργίας τα 12 αφορούν άλλους αρμόδιους φορείς και μπορούν να λυθούν μόνο στο πλαίσιο γενικότερης αλλαγής της κυβερνητικής πολιτικής για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Τονίζουν ότι ο ΣΕΕΝ προτίθεται να ανανεώσει τη ΣΣΕ 2018 με τους ίδιους όρους που ισχύουν επισημαίνοντας ότι οι μισθοί των ναυτικών έχουν παραμείνει σταθεροί τα τελευταία χρόνια σε αντίθεση με τους μισθούς σε άλλους κλάδους που έχουν υποστεί σημαντικές μειώσεις. Παράλληλα ο ΣΕΕΝ επισημαίνει ότι έχει υποστηρίξει τα αιτήματα της ΠΝΟ για τη φορολόγηση, το ασφαλιστικό και τις υγειονομικές υπηρεσίες. Τέλος οι ακτοπλόοι ζητούν από τους ναυτεργάτες να επανεξετάσουν την απόφαση για την απεργία της 3ης Σεπτεμβρίου.

Send this to a friend