• Κυριακή, 20 Ιανουαρίου
  • 11:48

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Κόψτε τον… σβέρκο σας όχι τις συντάξεις»: Στους δρόμους της Αθήνας οι συνταξιούχοι για τις «πετροκομμένες» συντάξεις τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της Αθήνας πραγματοποιούν αυτήν την ώρα οι συνταξιούχοι, αντιδρώντας σε μία σειρά περικοπών που έχουν υποστεί -και θα υποστούν περαιτέρω- οι συντάξεις τους.

Οι συνταξιούχοι αρχικά συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοτζιά και στη συνέχεια ξεκίνησαν πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν τα μέλη των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ, ΠΟΣ ΟΑΕΕ και ΠΣ Δικηγόρων.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Να μη γίνει κανένας επανυπολογισμός και καμία μείωση με την «προσωπική διαφορά» στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις. Κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου). Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων και του ΕΚΑΣ. Διεκδικούν ό,τι τους έχει αφαιρεθεί από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις. Να αποδοθούν άμεσα, χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, όσα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και στην εισφορά αλληλεγγύης. Να μην περάσουν τα καταστροφικά νέα μέτρα της 4ης «αξιολόγησης». Να καταργηθεί ο νόμος για τους πλειστηριασμούς.

Send this to a friend