• Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου
  • 19:21

Αθήνα

12 oC

ελαφρές νεφώσεις

Συνεχείς προσπάθειες για ανεύρεση των αγνοουμένων στα χαλάσματα - Στους 20 οι νεκροί από τη θεομηνία!

Οι έρευνες των διασωστών της ΕΜΑΚ ξεκίνησαν εξ νέου από νωρίς το πρωί της Δευτέρας στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας για τον εντοπισμό των δυο αγνοούμενων από τις  καταστροφικές πλημμύρες της Τετάρτης.

Οι νεκροί ανέρχονται πλέον στους 20, καθώς την Κυριακή το μεσημέρι άνδρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν τη  σορό ενός ακόμα ανθρώπου κοντά στο αμαξοστάσιο, στη Μάνδρα.

Οι αυτοψίες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής από τα ειδικά τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών σε Μάνδρα, Ειδυλλία και Νέα Πέραμο φτάνουν τις 1154. Τα 955 κτήρια - σπίτια και μαγαζιά - έχουν πληγεί και  χρήζουν αποζημίωσης.

Μιλώντας την Κυριακή το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η δήμαρχος της Μάνδρας Αττικής, Ιωάννα Κριεκούκη ζήτησε ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στις πληγείσες γειτονιές, καθώς αρκετοί κάτοικοι καταγγέλλουν πλιάτσικο των εκτεθειμένων περιουσιών τους από αγνώστους. Η ίδια εκτιμά πως τουλάχιστον 2.000 οικογένειες πληγεί από την καταστροφή.

«Στο Δήμο Μάνδρας - Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 925 αυτοψίες συνολικά. Τα 733 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 588 κατοικίες, 67 επαγγελματικοί χώροι, 5 δημόσια κτίρια και 73 αποθήκες – υπόγεια» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

«Στο Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν 229 συνολικά αυτοψίες. Τα 222 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 142 κατοικίες, 30 επαγγελματικοί χώροι, δύο δημόσια κτίρια και 48 αποθήκες – υπόγεια».

Από την πλευρά του, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι κατά την επίσκεψη κλιμακίου του στις πληγείσες περιοχές την Παρασκευή και διαπίστωσε μεταξύ άλλων και την αδυναμία σε μεγάλο βαθμό ηλεκτρονικής συνταγογράφησης των ιατρών που δραστηριοποιούνται στη Δυτική Αττική λόγω καταστροφής των υποδομών και της πλήρους αδυναμίας τους να συνδεθούν στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΙΣΑ ζητεί από τον ΕΟΠΥΥ όπως κατ' εξαίρεση, να δοθεί άμεσα με σχετική εγκύκλιο, η δυνατότητα νόμιμης χειρόγραφης συνταγογράφησης από τους ιατρούς των περιοχών αυτών μέχρι να αποκατασταθούν οι βλάβες και οι υποδομές.

Send this to a friend