Αθήνα

12 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Συγκινεί η μητέρα της Μυρτούς της Πάρου: «Δόξα τω Θεώ, δεν έχει χάσει το χαμόγελό της»

H άτυχη Μυρτώ, που κακοποιήθηκε άγρια στην Πάρο, συγκίνησε χθες όταν έκανε το πρώτο της μπάνιο στην θάλασσα 7 χρόνια μετά την επίθεση.

H άτυχη Μυρτώ, που κακοποιήθηκε άγρια στην Πάρο, συγκίνησε χθες όταν έκανε το πρώτο της μπάνιο στην θάλασσα 7 χρόνια μετά την επίθεση.

Εδώ η ανάρτηση που έκανε η μητέρα της στο facebook:

Η μητέρα της, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1, περιέγραψε την καθημερινότητά τους ως έναν αγώνα ζωής, με μικρά αλλά σταθερά βήματα που βοηθούν την Μυρτώ.

Η Μαρία Κοτρώτσιου εξήγησε ότι οι γιατροί βοήθησαν όσο μπορούσαν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά η επιστήμη δεν έχει φθάσει ακόμα στο σημείο να μπορεί να επέμβει σε θέματα που άπτονται του εγκεφάλου, συμπληρώνοντας πως «Μόνο ο Θεός μπορεί να βοηθήσει».

Όπως είπε η μητέρα της Μυρτούς το χαμόγελο της κόρης της είναι αυτό που της δίνει ζωή. «Δόξα τω Θεώ, δεν το έχει χάσει», εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία της για την ασφάλεια του παιδιού της σε περίπτωση που κάποια στιγμή η ίδια φύγει από τη ζωή. «Πάντα έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου τι θα γίνει αν κάποια στιγμή φύγω από την ζωή» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, αποκάλυψε ότι το κράτος δεν έχει βοηθήσει στο παραμικρό. «Δεν λαμβάνουμε καν το επίδομα του δεύτερου προσώπου» υπογράμμισε και εξήγησε ότι αν δεν υπήρχαν οι συνάνθρωποί της, δεν θα μπορούσαν να ζήσουν εκείνη και η κόρη της.

Η μητέρα της Μυρτούς απηύθυνε έκκληση στο κράτος, να «σκύψει» πάνω από όλες τις περιπτώσεις παιδιών που έχουν βρεθεί σε τόσο δύσκολη κατάσταση. «Αυτά τα παιδιά έχουν δικαιώματα και πρέπει κάποια στιγμή το κράτος να τα σκεφτεί» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η ίδια δήλωσε ευγνώμων για την βοήθεια των γιατρών σε Ελλάδα και ΗΠΑ, που βοήθησαν «όσο πιο πολύ μπορούσαν».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Send this to a friend