Αθήνα

14 oC

αίθριος καιρός

Συγκινημένος και αμετανόητος ο Αμβρόσιος μετά την αθώωσή του για τα σχόλια περί ομοφυλοφίλων

Αμετανόητος και προκλητικός εμφανίστηκε ακόμη και κατά την απολογία του ο μητροπολίτης Αμβρόσιος για τα όσα είχε δηλώσει και γράψει για τους ομοφυλόφιλους. 

Το δικαστήριο αθώωσε τον κ. Αμβρόσιο και ο ίδιος δηλώνει συγκινημένος για τη συμπαράσταση του κόσμου, μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» «είμαι πολύ συγκινημένος από την επιτόπια και ολημερίς συμπαράσταση του κόσμου, τον οποίο ουδέποτε υποκίνησα για να το πράξει», ευχαρίστηκε ακόμα παράγοντες και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε κληρικούς, πολίτες και αιρετούς για την ουσιαστική τους παρουσία.

Αναφορικά με το τέλος της υπόθεσης, ο ποιμενάρχης είπε ότι «ηρέμησε, αν και δεν είχε ποτέ αγωνία γι’ αυτή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος πέρασε την πόρτα του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου μετά τη μήνυση εννέα πολιτών και την κλήση που του απέστειλε η εισαγγελέας Κωνσταντούλα Αθανασοπούλου για παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας.

Κατηγορήθηκε για «δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος», με αφορμή άρθρο του στις 4 Δεκεμβρίου του 2015,  όταν εξ’ αφορμής του συμφώνου συμβίωσης ομόφυλων ζευγαριών, προέτρεψε από προσωπική του ιστοσελίδα την υπόλοιπη «υγιή» κοινωνία στην άμεση και έμπρακτη αποδοκιμασία των ομοφυλόφιλων.

«Μην τους πλησιάζετε! Μην τους ακούτε! Μην τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της κοινωνίας! Δεν μπορούν κάποιοι ξεφτιλισμένοι να υπερασπίζονται δημοσίως τα πάθη της ψυχής τους!», έγραφε ο Αμβρόσιος και συνέχιζε:

«Ε λοιπόν αυτούς τους ξεφτιλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με διανοητική διαταραχή! Δυστυχώς αυτοί είναι τρις-χειρότεροι και πολύ πιο επικίνδυνοι από κάποιους, που ζουν στα τρελλοκομεία!.

Send this to a friend