Αθήνα

8 oC

αραιές νεφώσεις

Συγκλονίζει ο πατροκτόνος της Ζακύνθου: «Με έβαζε να κοιμάμαι ολόγυμνος μαζί του»

O πατροκτόνος από τη Ζάκυνθο, ο οποίος είχε σκοτώσει τον πατέρα του πριν από ένα χρόνο αποφυλακίστηκε το βράδυ της Δευτέρας.

O πατροκτόνος από τη Ζάκυνθο, ο οποίος είχε σκοτώσει τον πατέρα του πριν από ένα χρόνο αποφυλακίστηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Η μητέρα, ο αδερφός και ο πατριός του τον περίμεναν έξω από τη φυλακή καθώς αφέθηκε ελεύθερος μετά από έφεση που κατέθεσε.

Ο πατροκτόνος στην απολογία του υποστήριξε ότι το θύμα «δεν ήταν πατέρας αλλά ένας βάρβαρος» αναφέροντας πως τον μεγαλύτερο πόνο και εξευτελισμό ένιωσε όταν έμεινε μόνος μαζί του στο σπίτι. Όπβς ισχυρίστηκε, ο πατέρας του τον έδενε, τον κλείδωνε στο δωμάτιο και από την ηλικία των 10 ετών τον ανάγκαζε να κάνει σκληρές αγροτικές δουλειές.

«Με είχε κάνει έναν κανονικό τσοπάνη. Τα βράδια με έβαζε να κοιμάμαι ολόγυμνος μαζί του και πολλές φορές που ξυπνούσα τον έβρισκα κολλημένο επάνω μου. Δεν μου επέτρεπε να πάω στο σχολείο και με ανάγκαζε να ζητιανεύω στην Κυλλήνη. Κάποια πράγματα δεν ξεχνιούνται. Πώς μπορεί ένα μικρό παιδί να ξεχάσει τον εξευτελισμό από τον ίδιο του τον πατέρα;». Ήξερα ότι βασανίζονταν όπως βασανίστηκα κι εγώ και ήθελα να τα βοηθήσω.

Όπως είπε, όταν είδε την μικρή του αδελφή αναστατωμένη να του λέει πως πονάει στα γεννητικά της όργανα:«Θυμήθηκε αυτά που είχε κάνει στην μεγάλη μου αδελφή στην οποία ασελγούσε όταν εκείνη ήταν σε ηλικία έξι ετών θυμήθηκα ότι εγώ τον έβρισκα κολλημένο πάνω μου. Κατάλαβα τι είχε συμβεί. Μου ζητούσε να του πάω την μεγάλη μου αδελφή ως γυναίκα του γιατί διαφορετικά θα μας σκότωνε όλους και μετά θα αυτοκτονούσε. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ο ίδιος μου ο πατέρας με ανάγκασε να τον σκοτώσω για όσα είχα δει και είχα ζήσει. Μέχρι την τελευταία στιγμή τον έτρεμα. Ποτέ δεν ένιωσα την αγάπη του πατέρα. Μου ήρθαν στο μυαλό όλες μου οι αναμνήσεις».

Send this to a friend