• Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου
  • 03:23

Αθήνα

21 oC

αίθριος καιρός

Συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, καταζητείται ο Θεόδωρος Παναγόπουλος για την «μαφία του Κορυδαλλού»- Γιατί διώκονται

Οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος συνελήφθησαν σήμερα για την εμπλοκή τους στη «μαφία του Κορυδαλλού» και τις επαφές που εξετάζεται ότι είχαν με τα μέλη της, κατόπιν διαταγής του ειδικού εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.

Οι δικηγόροι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος συνελήφθησαν σήμερα για την εμπλοκή τους στη «μαφία του Κορυδαλλού» και τις επαφές που εξετάζεται ότι είχαν με τα μέλη της, κατόπιν διαταγής του ειδικού εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση.

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος προσήχθη στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής, όπου η προσαγωγή του μετατράπηκε σε σύλληψη, περίπου στις 15:30 το μεσημέρι της Πέμπτης. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, όπου βρισκόταν για προσωπικό του ραντεβού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υπήρξαν στοιχεία για την επαφή του με την «μαφία του Κορυδαλλού», που οδήγησαν στη σύλληψή του. Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος ταν συνήγορος του 65χρονου προσωρινά κρατούμενου δικηγόρου ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό μεταξύ άλλων την εκβίαση για την απόσπαση χρημάτων του επιχειρηματία Αριστείδη Φλώρου.

Λίγα λεπτά μετά τις 18:30 το απόγευμα της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι καταζητείται και ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος για τον οποίο είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος και ο δικηγόρος Θεόδωρος Παναγόπουλος είναι δύο ακόμη άτομα που συλλαμβάνονται για την υπόθεση, μετά την 45χρονη δικηγόρο, που παραμένει προφυλακισμένη.

Στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος θα οδηγηθεί στον ανακριτή.

Γιατί διώκονται

Οι δύο νομικοί, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, διώκονται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για απόπειρα εκβίασης του Αριστείδη Φλώρου.

Η εμπλοκή Λυκουρέζου και η απόπειρα εκβίασης στον Φλώρο

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος φέρεται μαζί με έναν ακόμα συνάδελφο του να ζήτησαν 2 εκ ευρώ από τον Αριστείδη Φλώρο προκειμένου να μην παραστεί ο Γιώργος Αντωνόπουλος ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του.

Συγκεκριμένα ο Αριστείδης Φλώρος, έχει υποστηρίξει ότι σε συνάντηση το καλοκαίρι του 2017, στην οποία δεν ήταν παρών αλλά του είχε μεταφερθεί από τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, και στην οποία συμμετείχαν ο κ. Ζαφειρόπουλος, ο Αλ. Λυκουρέζος και ένας ακόμα δικηγόρος σε βάρος του οποίου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, δύο δικηγόροι ζήτησαν από τον Ζαφειρόπουλο να πει στον Φλώρο ότι θέλουν 2 εκατ. ευρώ για να μην παραστεί πολιτική αγωγή ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλος στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του και να αποσύρουν τις καταθέσεις τους δύο Αλβανοί κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί.

«Εμείς ελέγχουμε τους Αλβανούς στις φυλακές, δώσε τα λεφτά και θα φροντίσουμε να αλλάξουμε τις καταθέσεις τους», λέγεται ότι είχε πει ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, κάτι για το οποίο ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε ζητήσει να μην δοθεί ούτε ένα ευρώ.

Η συζήτηση του 65χρονου δικηγόρου με τον Λεκοτσάι για τον Λυκουρέζο

Τι είχε πει ο 65χρονος δικηγόρος, τον οποίο υπερασπιζόταν ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, για τη «μαφία του Κορυδαλλού» και την εμπλοκή του.

O 65χρονος δικηγόρος Γ.Α. έχει αποδεκτεί τις συνομιλίες του με τον φερόμενο ως εγκέφαλο της μαφίας των φυλακών Κλοντιάν Λεκοτσάι.

Συγκεκριμένα, με τον 65χρονο συζητά τη στάση που θα κρατήσει στην εκδίκαση της υπόθεσης και στους ισχυρισμούς για εκβιασμούς, που παρέθεσε ο έγκλειστος του σκανδάλου ENERGA POWER.

Σε άλλο διάλογο γίνεται αναφορά στο σχέδιο επίθεσης στον Μάκη Βορίδη. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα, στις 25 Ιανουαρίου 2019, ο «Κλόντι» μιλά για περισσότερα από 12 λεπτά με τον 65χρονο δικηγόρο, εξηγώντας τη στάση που θα κρατήσει στο δικαστήριο και ποια θα είναι των «αντιπάλων».

– Αρχηγός Μαφίας: Τι θέλει να κάνει; Πού θέλει να καταλήξει; Θέλω τη συνολική, γιατί τα παιδιά που το είδαν εδώ, οι Κούρδοι, που σου είπα εσένα θα με πάρουν με… παντόφλες, γιατί όταν θέλουν να σε ξεφτιλίσουν εδώ, δεν χτυπάνε με φάπες, παίρνουν την παντόφλα και σε βαράνε στη μάπα με παντόφλα. Στον λόγο μου, είναι τρελοί…

– 65χρονος δικηγόρος: Ναι.

– Αρχηγός Μαφίας: Και όταν τους είπα ότι έτσι και έτσι, ο άνθρωπος έχει τέσσερα χρόνια που και αδερφός μου να ήτανε, άσε που ήθελα να του πάρω και τη ζωή και από πάνω, ξέρεις τι μου είπανε; Την παντόφλα. Τι θα μας πούνε του λέω εγώ για σένα. Γιατί σε σέβονται και οι ίδιοι, κατάλαβες; Γι’ αυτό που έχεις κάνει. Γιατί ότι τέτοιο, έχω δύο-τρία άτομα που τα συζητάω, δεν κάνω με το κεφάλι εγώ, να ξέρεις πάντα. Και αυτό. Εσένα που σου πάει το μυαλό, τι θέλει;

– 65χρονος δικηγόρος: Λέω, νομίζω ότι αυτό που ήθελε είναι να το χρησιμοποιήσει αυτό το χαρτί στο δικαστήριο, για να πει ότι δεν έχει καμία δουλειά και καμία ανάμιξη σε αυτή την ιστορία τη δικιά μου.

– Αρχηγός Μαφίας: Ναι.

– 65χρονος δικηγόρος: Και ότι αυτό του το κάναμε επίτηδες για να του φάμε λεφτά.

– Αρχηγός Μαφίας: Ααα, ναι όμως είδες, είχε βάλει και το όνομα του άλλου, του… Η οφειλή 5 εκατ. ευρώ Σε άλλο διάλογο ο Κλόντι εμφανίζει στον 65χρονο δικηγόρο μια «οφειλή» προς μία δικηγόρο της Λαμίας και τα αντεπιχειρήματα που θα παραθέσουν στους ισχυρισμούς του Αριστείδη Φλώρου περί εκβιασμού του.

– Αρχηγός Μαφίας: Η δικηγορίνα που έχω από τη Λαμία.

– 65χρονος δικηγόρος: Ναι, την κοπέλα.

– Αρχηγός Μαφίας: Μπράβο, η κοπέλα, γιατί αυτή μου έχει ζητήσει εμένα 5.000 και εμείς έχουμε δώσει μόνο 1.700 και… όχι, δεν σ’ το λέω για τα λεφτά, σου λέω ότι μου είπε για την άλλη φορά τώρα που έρχεται 15 (του μήνα), μου λέει πρέπει να είσαι εκεί παρών, γιατί θα μιλήσουνε και ο Αλέξανδρος (Λυκουρέζος) και ο Γιώργος (Αντωνόπουλος).

– 65χρονος δικηγόρος: Ναι, ναι.

– Αρχηγός Μαφίας: Απλά θα είναι και ο Φλώρος.

– 65χρονος δικηγόρος: Βέβαια.

– Αρχηγός Μαφίας: Και εκεί σε κάποιες φάσεις θα πρέπει να σηκωθώ εγώ για να πω τα λόγια μου. Κατάλαβες; Οτι, όπως είπες εσύ, θα πω, κατάλαβες; Τώρα εντάξει, εγώ που είμαι Αλβανός, θα το πιστέψετε ότι ζητήσαμε πέντε εκατομμύρια, γιατί είπα λάθος, πέντε χιλιάρικα, πέντε εκατομμύρια. Και ο Αλέξανδρος έχει ανάγκη για δύο εκατομμύρια; Που με δύο εκατομμύρια πάει κάθε πρωί στην τουαλέτα και… ο κύριος Γιώργος (προφυλακισμένο δικηγόρος) έχει ανάγκη για τρία εκατομμύρια που ούτε για τουαλέτα δεν τους… με καταλαβαίνεις με τι έννοια…

– 65χρονος δικηγόρος: Ναι, βέβαια.

– Αρχηγός Μαφίας: Αυτά.

– 65χρονος δικηγόρος: Να ‘σαι καλά.

– Αρχηγός Μαφίας: Να ‘σαι καλά και εσύ, εγώ τι να σου πω, πότε… εσύ, πότε βλέπεις να, να είσαι, να σηκωθείς, σε τέτοια εννοώ που μπορείς να μαζέψεις κανά φράγκο.

– 65χρονος δικηγόρος: Την Τρίτη, Τετάρτη.

– Αρχηγός Μαφίας: Τρίτη, Τετάρτη ε;

– 65χρονος δικηγόρος: Ναι.

 

Send this to a friend