• Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου
  • 16:26

Αθήνα

17 oC

σποραδικές νεφώσεις

Συνελήφθη ο Θεόδωρος Παναγόπουλος για τη «μαφία φυλακών» - Στον ανακριτή ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Χθες το απόγευμα συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος ενώ πριν από λίγη ώρα συνέλαβαν και τον έταιρο συνήγορο του Γιώργου Αντωνόπουλου, Θεόδωρο Παναγόπουλο.

Χθες το απόγευμα συνελήφθη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος ενώ πριν από λίγη ώρα συνέλαβαν και τον έταιρο συνήγορο του Γιώργου Αντωνόπουλου, Θεόδωρο Παναγόπουλο.

Ο κ. Παναγόπουλος εμφανίστηκε οικειοθελώς στην Ασφάλεια. Όταν έγινε η σύλληψη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, βρισκόταν εκτός Αθηνών και μόλις πληροφορήθηκε την είδηση ανέφερε:

«Εάν αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, που έχει διαρρεύσει, το πρωί θα εμφανιστώ μόνος μου στον ανακριτή να δω περί τίνος πρόκειται. Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι μένω άναυδος, αυτό έχω πω, τίποτα παραπάνω".

«Δεν είχα καμία σχέση με την υπόθεση αυτή, ούτε με την υπόθεση της Energa ούτε με την υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας από το 2014 έως τα μέσα του 2017, απολύτως καμία σχέση».

Επίσης, υποστήριξε ότι ποτέ δεν ζητήθηκαν χρήματα από τον Αριστείδη Φλώρο ενώπιόν του. «Ενώπιον μου ποτέ, άλλωστε εγώ δεν είχα ποτέ κάποια προσωπική επαφή ή επικοινωνία με τον αείμνηστο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο ούτε τηλεφωνική, ούτε προσωπική. Δεν είχα πάει ποτέ στο γραφείο του, δεν είχε έρθει ποτέ στο δικό μου, δεν είχαμε ανταλλάξει mail, δεν είχαμε ανταλλάξει sms, ποτέ το δηλώνω κατηγορηματικά. Μου φαίνεται αδιανόητο, ειλικρινά πέφτω από τα σύννεφα. Είμαι και εκτός Αθηνών, είχα δικαστήριο εκτός Αθηνών, θα φροντίσω να αναχωρήσω εκτάκτως για να επιστρέψω στην Αθήνα και να παρουσιαστώ να δω τι συμβαίνει», τόνισε και μεταξύ άλλων και είπε ότι έχει τη στήριξη του δικηγορικού κόσμου. «Επαφίεμαι πλέον στον Θεό, πουθενά αλλού».

Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος πέρασε το βράδυ στη ΓΑΔΑ φέρεται ως συνεργός της «μαφίας του Κορυδαλλού» και σήμερα το πρωί θα παρουσιαστεί στον ειδικό εφέτη ανακριτή Ευ. Νικόπουλο, ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Ο συνήγορός του Θρασύβουλος Κονταξής κάνει λόγο για «αντιδικονομική ακρότητα» και για δικαστική ενέργεια «που δεν βασίζεται στον νόμο». Όπως είπε ο πελάτης του, «δεν κλήθηκε, ούτε αρνήθηκε να προσέλθει στις δικαστικές αρχές, ασκεί κανονικά την δικηγορία, έχει γνωστή κατοικία και τον ξέρουν όλοι. Προς τι λοιπόν η σύλληψη» και άφησε υπόνοιες ότι πίσω από τη σύλληψη του γνωστού ποινικολόγου, μπορεί να κρύβονται και πολιτικές σκοπιμότητες. Ένταλμα έχει εκδοθεί και εναντίον του γνωστού δικηγόρου Θόδωρου Παναγόπουλου.
Οι διάλογοι που "έκαψαν" τον Λυκουρέζο Σύμφωνα με πληροφορίες, σειρά καταθέσεων συναδέλφων του γνωστού ποινικολόγου οδήγησαν στη σύλληψή του. Ο προφυλακισμένος δικηγόρος φέρεται να ανέφερε ότι ήταν ο άνθρωπος που ζητούσε χρήματα εν αγνοία του.

«Όπως µε ενημέρωσε ο Θέμης Σοφός (...) ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος είχε εκφράσει την απορία του σχετικά µε αξίωση υπέρογκης αμοιβής του δικηγόρου µου Αλέξανδρου Λυκουρέζου που θα τα πλήρωνε ο Αριστείδης Φλώρος, κάτι το οποίο αγνοούσα παντελώς. Κατόπιν απέστειλα επιστολή µέσω email προς τους δικηγόρους Αλέξανδρο Λυκουρέζο, Θεόδωρο Παναγόπουλο και Θεμιστοκλή Σοφό, όπου (...) κατέστησα σαφές ότι δεν επιθυμώ κανενός είδους αποζημίωση από τον Αριστείδη Φλώρο ή οποιονδήποτε άλλο εμπλεκόμενο στην υπόθεση, κι ότι δεν µε βρίσκει καθόλου σύμφωνη η έγερση εκ μέρους των δικηγόρων µου οικονομικών απαιτήσεων έναντι του Αριστείδη Φλώρου, θεωρώντας μάλιστα το ζητηθέν ποσό ως εξωφρενικό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Γ. Αντωνόπουλος.

Επίσης, στο υπόμνημά του, ο Γ. Αντωνόπουλος: «Την ημέρα της δίκης πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ εμού, του Λυκουρέζου, του Σοφού, του Παναγόπουλου και της πρώην συζύγου µου, Λίλας Σεϊτανίδου, όπου ήρθα σε έντονη φραστική αντιπαράθεση µε τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο εξαιτίας των εν αγνοία µου οικονομικών απαιτήσεων που αυτός είχε εγείρει έναντι του Αριστείδη Φλώρου, λέγοντάς του ότι το θέμα έχει λήξει και δεν θα έπρεπε να το έχει κάνει».

Η αντιτρομοκρατική είχε τοποθετήσει κοριούς και κατέγραψε τους κακοποιούς να μιλούν μεταξύ τους και να αναφέρονται στο μικρό όνομα του Λυκουρέζου. Το Open έφερε στο φως τους εξής διαλόγους: «Μπράβο η κοπέλα, γιατί αυτή μου έχει ζητήσει εμένα 5.000 και εμείς έχουμε δώσει μόνο 1.700... Μου λέει ότι πρέπει να είσαι εκεί παρών, γιατί θα μιλήσουν και ο Αλέξανδρος και ο Γιώργος. (είναι τα ονόματα των δύο ποινικολόγων) Και εκεί σε κάποια φάση θα πρέπει να σηκωθώ εγώ για να πω τα λόγια μου. Κατάλαβες;» Σε άλλο διάλογο γίνεται η εξής αναφορά: «Ότι ο κ. Αλέξανδρος ζήτησε 2.000, γιατί έχει ανάγκη για 2.000, εγώ ζήτησα πέντε, εσύ ζήτησες τρία. Τώρα εντάξει, εγώ που είμαι Αλβανός, θα το πιστέψετε ότι ζητήσαμε πέντε εκατομμύρια, γιατί είπα λάθος πέντε χιλιάρικα. Πέντε εκατομμύρια. Και ο Αλέξανδρος έχει ανάγκη για δύο εκατομμύρια;»

Send this to a friend