• Παρασκευή, 23 Αυγούστου
  • 14:01

Αθήνα

32 oC

αίθριος καιρός

Τα αριστερά ΜΑΤ "σάπισαν" συνταξιούχους και διαδηλωτές (ΒΙΝΤΕΟ)

Τα αριστερά ΜΑΤ "σάπισαν" συνταξιούχους και διαδηλωτές (ΒΙΝΤΕΟ)

Επεισόδια προκλήθηκαν σήμερα έξω από τη Βουλή, όταν συγκεντρωμένοι, μέλη της συνδικαλιστικών οργανώσεων και διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ για να σπάσουν το «φράγμα» που είχαν δημιουργήσει, με σκοπό να εμποδίσουν την πορεία προς την Ηρώδου Αττικού.

Η αστυνομία είχε παρατάξει κλούβες κατά μήκος του δρόμου, με στόχο να ανακόψει την πορεία διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ για το ασφαλιστικό. Οι διαδηλωτές ζήτησαν από τους αστυνομικούς να τους ανοίξουν τον δρόμο, ωστόσο εκείνοι αρνήθηκαν και στη συνέχεια τα πνεύματα οξύνθηκαν.

 

Ακολούθησαν συγκρούσεις, χτυπήματα με γκλοπ και περιορισμένη χρήση χημικών. Από τις συμπλοκές μάλιστα έπεσε στο δρόμο άνδρας των ΜΑΤ και χρειάστηκε τη βοήθεια των συναδέλφων του για σηκωθεί.

[adsense]

Σημειώνεται, πως το πρωί περίπου 100 μέλη του ΠΑΜΕ κατάφεραν όχι μόνο να φτάσουν στο Μαξίμου αλλά και να ανοίξουν δύο πανό μπροστά στο πρωθυπουργικό μέγαρο, καταλαμβάνοντας το πεζοδρόμιο επί της Ηρώδου Αττικού. Οι διαδηλωτές εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά με τρία τουριστικά λεωφορεία, η διέλευση των οποίων επιτρέπεται στην οδό Ηρώδου του Αττικού.

Τα μέλη της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα ζητούν να μην προχωρήσουν οι αλλαγές που προβλέπονται στο ασφαλιστικό. Όπως αναφέρει στο κάλεσμα της η ΑΔΕΔΥ πρόκειται για την πρώτη από μία σειρά πολύμορφων κινητοποιήσεων για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, «ενάντια στην ολοκληρωτική κατεδάφιση του ασφαλιστικού συστήματος που προωθείται από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τους δανειστές».

Από την πλευρά της, η ομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων ετοιμάζει συλλαλητήριο για το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στην Ομόνοια ενώ σε συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ προσανατολίζονται σε 24ωρη απεργία όταν το επίμαχο νομοσχέδιο κατατεθεί στη Βουλή.

Η πορεία διαλύθηκε λίγη ώρα αργότερα και όλοι οι δρόμοι στο κέντρο άνοιξαν.

Send this to a friend