Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Τα μάζεψε» η Θάνου για αύξηση ορίων ηλικίας δικαστών! «Παρερμηνεύτηκαν τα λεγόμενά μου»

Για παρερμηνεία των λεγομένων της όσον αφορά στην αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης με νομοθετική ρύθμιση έκανε λόγο η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου μετά τον σάλο που προκλήθηκε, αφού αυτό θα σήμαινε εκτός των άλλων πως η κα Θάνου θα παρέμενε και μετά τον ερχόμενο Ιούνιο, που συνταξιοδοτείται, στην ηγεσία του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», η κα Θάνου επισκέφθηκε την Πέμπτη το Πρωτοδικείο Αθηνών, και σε συγκέντρωση δικαστικών λειτουργών τους ανέφερε ότι παραποιήθηκαν τα λεγόμενά της, γιατί αυτή ουδέποτε ζήτησε την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης με νομοθετική ρύθμιση, αλλά να γίνει αυτό μέσα από τις αλλαγές που θα επιφέρει η συνταγματική αναθεώρηση που προωθείται από την κυβέρνηση.

Πάντως, σύμφωνα με τις δηλώσεις της, προ της διάψευσης, η ίδια η πρόεδρος του Αρείου Πάγου σε δεκάδες εφέτες και προέδρους εφετών, μετά την συνάντηση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου την προηγούμενη Πέμπτη, το θέμα της παράτασης του ηλικιακού ορίου για τους ανώτατους δικαστικούς, τέθηκε, κατά τη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό, και όπως ανέφερε στους δικαστές η κ. Θάνου «η θέση του ήταν πολύ θετική».

Σημειώνεται ότι το Σύνταγμα ορίζει ρητά ότι οι ανώτατοι δικαστικοί συνταξιοδοτούνται υποχρεωτικά στα 67 έτη. Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι η μόνη που φεύγει τον προσεχή Ιούνιο, καθώς συνταξιοδοτείται λόγω συμπλήρωσης του 67ου έτους της ηλικίας της.

Send this to a friend