Αθήνα

28 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Μαργαρίτα Παπανδρέου: Χώρισε η κόρη του πρώην πρωθυπουργού

ΕΛΛΑΔΑ

Πως υποδέχτηκαν τα ΝΕΑ την εποχή Μαρινάκη στον ΔΟΛ! «Αντέξαμε τη λαίλαπα- Δεν λυγίσαμε»

Στην αλλαγή ιδιοκτησίας και τη νέα εποχή υπό τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο ΔΟΛ είναι αφιερωμένο το κύριο άρθρο της εφημερίδας «Τα Νέα» και ένα δισέλιδο κείμενο που αναφέρεται στις εξελίξεις.

Στην αλλαγή ιδιοκτησίας και τη νέα εποχή υπό τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο ΔΟΛ είναι αφιερωμένο το κύριο άρθρο της εφημερίδας «Τα Νέα» και ένα δισέλιδο κείμενο που αναφέρεται στις εξελίξεις.

«Τους τελευταίους μήνες υπήρξαν εκβιασμοί, πιέσεις και ευθείες απειλές από την εξουσία, η οποία χρησιμοποίησε θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να μας συνετίσει! Δεν λυγίσαμε, σε πείσμα όλων εκείνων που μας ήθελαν τελειωμένους», επισημαίνεται στο άρθρο της εφημερίδας.

Στο βασικό της άρθρο η εφημερίδα, που από χθες περνάει στα χέρια του εφοπλιστή για 23 εκατ. ευρώ αναφέρει:

«Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη, που άντεξε σχεδόν έναν αιώνα, φαίνεται πως έχει ακόμη δυνάμεις να ταξιδέψει με αποφασιστικότητα και στο μέλλον. Χθες, έπειτα από μια μακρά περίοδο δοκιμασίας και θύελλες – που όμοιές τους δεν έχει ξαναζήσει δημοσιογραφικός Οργανισμός – γύρισε σελίδα.

Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός που ολοκληρώθηκε με απόλυτη διαφάνεια ανέδειξε καθαρά πλειοδότη.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα ολίγων εβδομάδων, και αφού προχωρήσουν οι νομικές διαδικασίες, θα αναλάβει το σύνολο των Μέσων του ΔΟΛ μια νέα ιδιοκτησία.

Είναι προφανές ότι αν υπήρξε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τον Οργανισμό, αυτό οφείλεται πρωτίστως στο βαρύ του όνομα που κτίστηκε στη μακρά Ιστορία του, αλλά και στο γεγονός ότι οι εργαζόμενοι σε αυτή τη δύσκολη περίοδο με κόπο και θυσίες τον κράτησαν όρθιο.

Τους τελευταίους μήνες υπήρξαν εκβιασμοί, πιέσεις και ευθείες απειλές από την εξουσία, η οποία χρησιμοποίησε θεμιτά και αθέμιτα μέσα για να μας συνετίσει! Δεν λυγίσαμε, σε πείσμα όλων εκείνων που μας ήθελαν τελειωμένους.

Με τη στήριξη των χιλιάδων αναγνωστών και φίλων αυτού του Οργανισμού, αλλά και των πιστών συνεργατών μας, αντέξαμε τη λαίλαπα.

Διατηρούμε έτσι ζωντανό και μάχιμο τον ΔΟΛ και τα μέσα ενημέρωσης που διαθέτει, με τη βαθιά πεποίθηση ότι θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί με πίστη σε αρχές και αξίες που υπηρέτησε στην πολυτάραχη διαδρομή του για τη δημοκρατία, τον πλουραλισμό, την έγκυρη ενημέρωση και τον πολιτισμό. Σήμερα αισιόδοξοι και αποφασισμένοι νιώθουμε υπερήφανοι διότι επιτελέσαμε το καθήκον μας. Ως ένδειξη τιμής στους ιδρυτές και όλους εκείνους που τον έκαναν μεγάλο και έφθασε ώς τις μέρες μας μπορούμε να πούμε: αποστολή εξετελέσθη».

«Με την ολοκλήρωση της χθεσινής δημοπρασίας, η περιπέτεια του ΔΟΛ, παρά το πλήθος των εμποδίων που ορθώθηκαν από αρκετές πολιτικές και επιχειρηματικές δυνάμεις, έλαβε τέλος», γράφει η εφημερίδα.

Σε ό, τι αφορά στο κομμάτι των μέσων ενημέρωσης, ο διαγωνισμός περιελάμβανε συνολικά 211 τίτλους, μεταξύ των οποίων «Το Βήμα», «ΤΑ ΝΕΑ», τις ιστοσελίδες in.gr, tanea.gr, Vima.gr, τον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, πλήθος περιοδικών, αλλά και ιστορικούς τίτλους όπως «Ταχυδρόμος», «Οικονομικός Ταχυδρόμος», «Εποχές». Πλειοδοτήθηκαν επίσης άλλα 143 σήματα ΜΜΕ, η ισχύς των οποίων έχει λήξει. Άξιο αναφοράς είναι το ψηφιοποιημένο και έντυπο ιστορικό αρχείο του ΔΟΛ, από το 1922 που περιλαμβάνει κείμενα σχεδόν του συνόλου του πνευματικού κόσμου της χώρας.

Επιπλέον, περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, slides και λοιπά περιοδικά.

Στην «προίκα» του ΔΟΛ που περνά στον νέο ιδιοκτήτη του ανήκει και η συμμετοχή του με ποσοστό 22,11% στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, καθώς και συμμετοχές του Οργανισμού σε άλλες 16 εταιρείες, μεταξύ των οποίων η εκτυπωτική Ιρις (50%) και το πρακτορείο διανομής Τύπου Αργος (41,22%).

Ακόμα, στο ενεργητικό του ΔΟΛ με τα ακίνητα περιλαμβάνεται η ιστορική έδρα του συγκροτήματος στην οδό Χρήστου Λαδά, μαζί με άλλα επτά ακίνητα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Μαργαρίτα Παπανδρέου: Χώρισε η κόρη του πρώην πρωθυπουργού
Ηράκλειο: 21χρονη κατέληξε μέσα σε λίγες ώρες από πνευμονική εμβολή
Γλυκά Νερά-Ραγδαίες εξελίξεις: Νέες πληροφορίες για το αυτοκίνητο διαφυγής των δραστών – Βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας
Τατιάνα Σαββίδου σε Ναταλία Γερμανού: «Είναι χυδαίο, με αποκαλούν συνοδό πολυτελείας στα social media, έχουν σκοπό να με βλάψουν»
Πέθανε στα 58 της η θεατρική συγγραφέας και δημοσιογράφος Σοφία Αδαμίδου
Τροχαίο – σοκ στην Πατρών Πύργου: Μετά τη σύγκρουση βρέθηκαν στο χωράφι