Αθήνα

12 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Τεχνόπολη»: Αυξήσεις έως και 537% στους μισθούς των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου- Τις ενέκριναν οι ίδιοι

Αυξήσεις στους μισθούς του ΔΣ της Τεχνόπολης ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο, με την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», του Νάσου Ηλιόπουλου να καταγγέλλει τις αυξήσεις από 46,22% μέχρι 537,86%.

Αυξήσεις στους μισθούς του ΔΣ της Τεχνόπολης ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο, με την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη», του Νάσου Ηλιόπουλου να καταγγέλλει τις αυξήσεις από 46,22% μέχρι 537,86%.

Σύμφωνα με όσα είπε στο ethnos.gr, ο Κώστας Μπιτζάνης, διευθύνων σύμβουλος της Τεχνόπολης, οι αυξήσεις αποφασίστηκαν διότι έτσι εξομοιώνονται οι αμοιβές με εκείνες στις άλλες ΑΕ του Δήμου Αθηναίων.

Με βάση την εισήγηση της διοίκησης που υπερψηφίστηκε, όπως έγινε γνωστό, μόνον από τα μέλη που έχει τοποθετήσει η παράταξη του Δημάρχου, οι αμοιβές καθορίζονται ως εξής:

-Ο Πρόεδρος της Τεχνόπολης Κωνσταντίνος Δέδες, λαμβάνει αύξηση 46,22% ανεβαίνοντας από τα 22.667,40 στα 33.143,16 ευρώ ετησίως (μεικτά). Υπολογίζεται ότι αυτό αντιστοιχεί σε 1.900 καθαρά μηνιαίως.

-Ο Αντιπρόεδρος, Αγγελος Παπαδημητρίου, από τα 4.800 στα 25.817,52 ευρώ, επιτυγχάνοντας αύξηση 537,86%. Πληρωτέα τον μήνα θα είναι 1.560 για τον γνωστό καλλιτέχνη.

-Ο Διευθύνων Σύμβουλος Κωνσταντίνος Μπιτζάνης φθάνει τα 34.557,96 στα 51.666,48 ευρώ ετησίως επιτυγχάνοντας αύξηση 49,51%. Το καθαρό μηνιαίο ποσό θα είναι 2.600 ευρώ.

Απαντώντας ο κ. Μπιτζάνης στις ερωτήσεις του ethnos.gr, ανέφερε ότι οι αμοιβές στην Τεχνόπολη είχαν μείνει παγωμένες από το 2013 όταν είχε επιβληθεί μείωση 50%. Αντιθέτως, πρόσθεσε, στις άλλες ανώνυμες εταιρείες δηλαδή την ΕΑΤΑ (Αναπτυξιακή) και την ΔΑΕΜ (Εταιρεία Μηχανογράφησης) οι αμοιβές είχαν αποκατασταθεί.

Σημειώνεται ότι στις δύο αυτές εταιρείες είναι πρόεδροι δύο εκλεγμένοι με τον Κ. Μπακογιάννη δημοτικοί σύμβουλοι, η Μελίνα Δασκαλάκη και ο Νίκος Βαφειάδης, ο οποίος μας δήλωσε ότι δεν εισπράττει την αμοιβή του επειδή είναι δημόσιος υπάλληλος.

Σύμφωνα με το «Έθνος», οι υπόλοιπες αμοιβόμενες θέσεις καλύπτονται από τους πιο στενούς συνεργάτες του Κώστα Μπακογιάννη. Στην ΕΑΤΑ είναι αντιπρόεδροι δύο, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αλέξανδρος Τσιατσιάμης και ο διευθυντής του Γραφείου Δημάρχου Νώντας Μούσιος και διευθύνων σύμβουλος ο Βαγγέλης Βλάχος. Στην ΔΑΕΜ είναι αντιπρόεδρος η Ευαγγελία Σοφρώνη και διευθύνων σύμβουλος ο Δημήτρης Σταμάτης, άλλοτε αντιδήμαρχος Καρπενησίου.

Send this to a friend