• Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου
  • 17:20

Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Τελευταίο αντίο στη γιαγιά Μαρίτσα της Λέσβου- Την αποχαιρέτισαν συγγενείς και φίλοι (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σήμερα το μεσημέρι συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τη γιαγιά Μαρίτσα Μαυραπίδη, τη γυναίκα σύμβολο αλληλεγγύης, που αγκάλιασε ζεστά τα προσφυγόπουλα που έφταναν στην ακτή της Σκάλας Συκαμνιάς, της Λέσβου.

Σήμερα το μεσημέρι συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν τη γιαγιά Μαρίτσα Μαυραπίδη, τη γυναίκα σύμβολο αλληλεγγύης, που αγκάλιασε ζεστά τα προσφυγόπουλα που έφταναν στην ακτή της Σκάλας Συκαμνιάς, της Λέσβου.

Παρών στην εξόδιο ακολουθία, ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, που, αποχαιρετώντας τη, μίλησε για τη γιαγιά «που αποκατέστησε μέσα σε όλους μας την τάξη του κόσμου. Που πήρε ένα πεινασμένο παιδί μιας δοκιμαζόμενης μάνας και το τάισε. Και έδωσε με αυτό τον απλό τρόπο, ένα απλό μάθημα σε όλους. Και λούφαξαν οι άλλοι που μας έλεγαν πως πρέπει να φοβόμαστε. Χρωστάμε στη γιαγιά Μαρίτσα, γιατί χωρίς να το ξέρει, έδωσε κουράγιο σε όλους μας. Μας έμαθε πως είναι απλά φυσικό πράγμα να ταΐζεις ένα παιδί και να περιθάλπεις ένα πληγωμένο», σημείωσε ο κ. Μουζάλας, που αναφέρθηκε ακόμα στους ανθρώπους της Συκαμνιάς, που εμβληματικά αναπροσδιόρισαν τη λέξη «φιλανθρωπία» στις μέρες της κορύφωσης της προσφυγικής κρίσης, τη διετία 2016 – 2017. «Το ανώτατο στάδιο της φιλανθρωπίας είναι η αλληλεγγύη. Κι η γιαγιά Μαρίτσα ήταν ο άνθρωπος που προσωποποίησε αυτό το κύμα αλληλεγγύης που οι άνθρωποι του χωριού της, όλου του νησιού, επέδειξαν εκείνες τις μέρες», είπε ο κ. Μουζάλας και συνέχισε:

«Σε τέτοιες στιγμές, στους οικείους των ανθρώπων που φεύγουν, εύχονται να ζήσουν να θυμούνται τους εκλιπόντες. Σας λέω σήμερα πως δεν χρειάζονται ευχές. Τις γιαγιάδες της Συκαμνιάς, τη γιαγιά Μαρίτσα θα τη θυμάται ολόκληρη η ανθρωπότητα. Όταν η κρίση χτυπά την Αφρική κάποιοι θα ανασύρουν την εικόνα της. Όταν δοκιμάζονται, όπου δοκιμάζονται οι άνθρωποι, η γιαγιά θα είναι το αποκούμπι για να παίρνουν κουράγιο, όσοι σκύβουν να βοηθήσουν χωρίς αντάλλαγμα το δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο μας», κατέληξε ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Send this to a friend