Αθήνα

17 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Αυτοκτονία 41χρονου: Συγκινεί το γράμμα που άφησε στην οικογένεια του – «Κουράστηκα. Δεν ήμουν καλός καπετανιος…»

ΕΛΛΑΔΑ

“Καταπέλτης” η εισαγγελέας! «Σάββας και Νίκι τεμάχιζαν μαζί την Άννυ, με ψυχραιμία- Ήθελαν να την εξαφανίσουν…»

Με μία αγόρευση-"καταπέλτη" η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Μαρία Δημητριάδου ζήτησε την ενοχή 28χρόνου πατέρα της Άννυ, Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ (Σάββας) και του 30χρόνου Βούλγαρου φίλου, Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι) για την δολοφονία και τον τεμαχισμό της 4χρόνης Άννυ τον Απρίλιο του 2015 στο διαμέρισμα-κολαστήριο της Μιχάηλ Βόδα...

Με μία αγόρευση-“καταπέλτη” η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Μαρία Δημητριάδου ζήτησε την ενοχή 28χρόνου πατέρα της Άννυ, Στάνισλαβ Μπακαρτζίεβ (Σάββας) και του 30χρόνου Βούλγαρου φίλου, Νασίφ Αχμέντοφ (Νικολάι) για την δολοφονία και τον τεμαχισμό της 4χρόνης Άννυ τον Απρίλιο του 2015 στο διαμέρισμα-κολαστήριο της Μιχάηλ Βόδα.

«Ο Σάββας και ο Νικολάι δολοφόνησαν και τεμάχισαν από κοινού την Άννυ σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ο τεμαχισμός έγινε, όχι γιατί ήθελαν να εξαφανίσουν το πτώμα της μικρής, αλλά για να εξαφανίσουν το πως εκείνη πέθανε. Τι έγινε εκείνο το βράδυ στο διαμέρισμα – σφαγείο της Μιχαήλ Βόδα μόνο εκείνοι ξέρουν. Είναι ένα φρικιαστικό έγκλημα, μοναδικό ίσως στα παγκόσμια χρονικά… Κάτι αντίστοιχο με τεμαχισμό μπορώ να φανταστώ μόνο με την περίπτωση Φραντζή», υποστήριξε η εισαγγελέας.

Η εισαγγελέας στην αγόρευση της δέχθηκε ότι οι δυο κατηγορούμενοι δολοφόνησαν πρώτα την Άννυ, ότι το παιδί δηλαδή δεν βρέθηκε νεκρό όπως ο πατέρας της υποστηρίζει, και αυτό το έκαναν για λόγο που μόνο εκείνοι ξέρουν και προς το παρόν φαίνεται ο λόγος αυτός να παραμένει άγνωστος στο δικαστήριο!

«Ο Σάββας έκοβε και ο Νικολάι πετούσε τα μέλη του παιδιού, έκαναν ότι έκαναν με νηφαλιότητα», είπε η εισαγγελέας, η οποία αναφερόμενη ειδικά στον πατέρα της Άννυ, που έχει ομολογήσει ότι τεμάχισε την κόρη του, όχι όμως ότι την δολοφόνησε, είπε: «Είναι αμετανόητος, το μόνο που τον νοιάζει είναι να φύγει από πάνω του το κακούργημα της ανθρωποκτονίας και να μείνει το αδίκημα της περιύβρισης νεκρού (σ.σ. για τον τεμαχισμό) που προβλέπει μόνο δυο χρόνια ποινή φυλάκισης».

Οι δυο κατηγορούμενοι σύμφωνα με την κατηγορία, το Πάσχα του 2015 μέσα στο σπίτι του πρώτου στη Μιχαήλ Βόδα, σκότωσαν και τεμάχισαν την 4χρονη Άννυ και μετά έβρασαν τα μέλη της και τα πέταξαν στα σκουπίδια!. Αν η πρόταση της εισαγγελέως γίνει δεκτή από τους δικαστές και τους ενόρκους, τότε στους δυο κατηγορούμενους το δικαστήριο θα επιβάλει ισόβια.

Αντίθετα, η εισαγγελέας ζήτησε να απαλλαγεί από το κακούργημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο η μητέρα της μικρής Άννυ, Δημητρίνα Μπορίσοβα. Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της κατηγορουμένης μόνο για το πλημμέλημα της ψευδορκίας, για το οποίο ακόμη και αν η κατηγορουμένη καταδικαστεί θα παραμείνει ελεύθερη. Σε ό,τι αφορά τον τέταρτο κατηγορούμενο ιδιοκτήτη διαμερίσματος που οι γονείς της Άννυ βρήκαν καταφύγιο, μετά το φρικτό χαμό της, η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του για το αδίκημα της ψευδορκίας.

Η εισαγγελέας στην πρόταση της, είπε τουλάχιστον δυο φορές, ξεκάθαρα πως οι δυο κατηγορούμενοι προχώρησαν στην πράξη του τεμαχισμού για να κρύψουν τον τρόπο που πέθανε η μικρή και όχι για να εξαφανίσουν τα μέλη της. Σύμφωνα δηλαδή με την αγόρευση της εισαγγελέως, υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τους λόγους που πέθανε η Άννυ και τα οποία, όπως η ίδια είπε, γνωρίζουν μόνο οι δυο κατηγορούμενοι, ο πατέρας της και ο φίλος του, Νικολάι.

«Η μοίρα έμελλε στην Άννυ που δεν ήταν ούτε καν τεσσάρων ετών να έχει αυτό το τραγικό τέλος, τραγικότερο και από αυτό της Ιφιγένειας, να σφαγιαστεί από τον ίδιο της τον πατέρα», είπε η εισαγγελέας ξεκινώντας την αγόρευση της και συνέχισε: «Όμως, η υπόθεση αυτή εκτός από την τραγικότητα και τη φρικιαστικότητα έχει και ιδιομορφίες. Ποιες είναι οι ιδιομορφίες; Ενώ υπάρχει νεκρός, το πτώμα έχει εξαφανιστεί. Οπότε, ούτε ιατροδικαστική έκθεση ούτε άλλη έκθεση υπάρχει που μπορεί να αποφανθεί για λόγους θανάτου παιδιού. Ομολογουμένως το παιδί έχει τεμαχιστεί. Επομένως, όποιο αίμα ή άλλο βιολογικό υλικό έχει βρεθεί στο διαμέρισμα είναι από τα υπολείμματα του τεμαχισμού. Ο χώρος έχει καθαριστεί με ισχυρά καθαριστικά με χλωρίνη, επομένως έχουν εξαφανιστεί τα στοιχεία. Και τίθεται το ερώτημα: Έχει διαπραχθεί το τέλειο έγκλημα; Έγκλημα χωρίς τιμωρία; Όχι σε αυτήν την υπόθεση».

Το έγκλημα

Συνεχίζοντας την αγόρευσή της η εισαγγελέας, αναφέρθηκε στον τρόπο ζωής των γονιών της μικρής, δίνοντας έτσι το περίγραμμα των συνθηκών που το παιδί αυτό έζησε μέρος της σύντομης ζωής του.

Ανέφερε η εισαγγελέας: «Ο πατέρας της παρ’ όλο που δεν την είχε αναγνωρίσει δεν αμφισβήτησε ότι είναι ο πατέρας της. Ο ίδιος δεν είχε αποκλειστικό και συγκεκριμένο σεξουαλικό προσανατολισμό. Αυτό του ήταν παντελώς αδιάφορο. Αρκεί ο σύντροφος του, ή γυναίκα ή άντρας να τον συντηρεί. Ήταν χρήστης ναρκωτικών κυρίως χασίς και ηρωίνη, δεν υπέφερε όμως από στερητικό σύνδρομο. Το παιδί το έφεραν στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία για λόγους που δεν έχουν ξεκαθαρίσει εντελώς, γύρω στα μέσα Φεβρουαρίου του 2015. (…).

Η Δημητρίνα εκδιδόταν. Την κύρια φροντίδα του παιδιού την έχει αναλάβει ο Σάββας. Εθεάθη ο Σάββας πολλές φορές να βγάζει τα χαράματα έξω με ένα αυτοκινητάκι την μικρή, προκειμένου να μην ενοχληθεί η Δημητρίνα που γύριζε στο σπίτι το πρωί. Ο Σάββας, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, δεν ήταν βίαιος απέναντι στο παιδί. (…).

Πριν έρθει η Αννυ στην Ελλάδα, η Δητρίνα πήγαινε στο Βερολίνο και έκανε ένα δεσμό με ένα Γερμανό, ο οποίους τους χρηματοδοτούσε. Ο άνθρωπος αυτός αποτελούσε τη μόνιμη πηγή χρηματοδότησής τους. Ένα μήνα μετά αφού η Άννυ ήρθε στην Ελλάδα, η Δημητρίνα πήγε στο Βερολίνο και άφησε την Άννυ στο Σάββα. Τις πρώτες ημέρες η μικρή έμεινε με τη γιαγιά της.

Αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας η Άννυ επέστρεψε στο Σάββα. Εκείνο το διάστημα ο Σάββας φιλοξενούσε στο σπίτι του το Νικολάι. Η Δημητρίνα μιλούσε με το Σάββα. Μίλησε με την Άννυ λίγες φορές, διότι ο Σάββας της έλεγε ότι η μικρή ήταν με την γιαγιά και ήταν ήσυχη. Οι συνθήκες διαβίωσης στο σπιτι αυτό ήταν άσχημες. (…).

Στις 8 Απριλίου του 2015, ξημερώματα της Μεγάλης Τετάρτης, η Άννυ εθεάθη για πρώτη φορά ζωντανή, όταν ο Νικολάι πήγε στο σπίτι και έκανε χρήση ναρκωτικών μαζί με το Σάββα μπροστά στο παιδί. ….Τη Μεγάλη Παρασκευή ο Σάββας αγόρασε καθαριστικά και απορρυπαντικά. Την άλλη ημέρα πούλησε τα παιχνίδια της (…). Στη συνέχεια η Δημητρίνα γύρισε στην Ελλάδα και της είπε ότι το παιδί εξαφανίστηκε. Μετά Πήγαν Βουλγαρία …επέστρεψαν στην Ελλάδα και για να μην μπλέξει ο Σάββας δήλωσαν ότι το παιδί εξαφανίστηκε. Η Δημητρίνα αρχικά είπε ψέμματα και δήλωσε ότι μια φίλη της, που κρατούσε την Άννυ την έχασε. (…)».

 

“Οι λεπτομέρειες του τεμαχισμού ξεπερνάνε τα όρια της βαρβαρότητας…”

Η εισαγγελική λειτουργός τόνισε πως “οι περιγραφές του για τον τεμαχισμό ξεπερνάνε στα όρια της βαρβαρότητας…” και αναφέρθηκε στις λεπτομέρειές του όπως τις περιέγραψε ο πατέρας της Άννυ στην προανακριτική του απολογία στους αστυνομικούς. Απευθυνόμενη στη μητέρα της Άννυ της είπε εάν επιθυμεί να αποχωρήσει από τη δικαστική αίθουσα και αμέσως η κατηγορούμενη αποχώρησε με την εισαγγελέα να αναφέρεται σε λεπτομέρειες που ξεπερνούν τα όρια της φρίκης.

Η κυρία Δημητριάδου τόνισε πως στο διαμέρισμα-σφαγείο της Μιχάηλ Βόδα ταυτοποιήθηκε πλήθος κυλήδων αίματος το οποίο ανήκει στην Άννυ.”Όλοι είδαμε την κατανομή των κυλήδων και την ποιότητα τους, αυτές μπορεί να προέκυψαν είτε όταν η Άννυ ήταν εν ζωή είτε κατά τη διαδικασία του τεμαχισμού” επισήμανε η εισαγγελέας. Ωστόσο διερωτήθηκε πως βρέθηκε το αίμα της Άννυ “στο στρώμα, στο σεντόνι, στο πάπλωμα”. Ειδική μνεία έκανε η εισαγγελέας στη κυλήδα αίματος της Άννυ που βρέθηκε στο στρώμα, επισημαίνοντας πως το μικρό κοριτσάκι δεν είχε κοιμηθεί ποτέ εκεί καθώς εκεί έπεφτε για ύπνο μόνο ο Νικολάι.

“Αν είχε πεθάνει από παθολογικά αιτία τι είναι αυτό που οδήγησε στον τεμαχισμό της;” διερωτήθηκε η εισαγγελέας προσθέτοντας πως η θέληση για “απομάκρυνση του πτώματος από το σπίτι δεν οδηγεί κατά ανάγκη στον τεμαχισμό και όλα τα υπόλοιπα φρικιαστικά που ακολούθησαν”.

Επιπλέον η κυρία Δημητριάδου τόνισε πως ενώ στην πλειονότητα των εγκλημάτων που περιλαμβάνουν τεμαχισμό, σύμφωνα με την παγκόσμια βιβλιογραφία, πρόκειται για μία ένδειξη οργής του δράστη προς το θύμα, μάλιστα επικαλέστηκε στα ελληνικά χρονικά την υπόθεση Φρατζή. Συνήθως, όπως τόνισε η εισαγγελέας, υπάρχει έντονο συναίσθημα μίσους και τιμώρησης του θύματος ή ο δράστης είναι ψυχικά ασθενής. Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο επισήμανε η κυρία Δημητριάδου πρόκειται για “παγκόσμια πρωτοτυπία” και δεν ισχύει τίποτα από τα δυο, καθώς ο πατέρας δεν είχε στοιχεία οργής ή πάθους απέναντι στην Άννυ.

“Ο τεμαχισμός δεν ήταν πράξη έκφρασης συναισθήματος, αλλά εκτελέστηκε ψυχρά και μεθοδικά χωρίς ίχνος συναισθήματος. Ο τεμαχισμός είχε ως σκοπό την εξαφάνιση του πως πέθανε η Άννυ” τόνισε η κυρία Δημητριάδου, προσθέτοντας πως ο πατέρας προέβη σε αυτές τις φρικιαστικές ενέργειες για “να μην μπορεί να αποκαλυφθεί ο τρόπος θανάτωσης της”.

“Είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι το παιδί αυτό πέθανε από παθολογικά αιτία; Είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι το βρήκε κάποια τρομερή αρρώστια; Ότι δεν διαμαρτυρήθηκε η Άννυ; Ότι δεν έδειξε καμία δυσφορία; Και τι παθολογικά αιτία είναι αυτά; Ποια είναι αυτή η περίφημη αρρώστια; Και σε τι ακριβώς να μην μπλέξει και δεν ειδοποίησε τις αρχές ο κατηγορούμενος; Μπορεί να το πιστέψει αυτό το δικαστήριο σας;” διερωτήθηκε η εισαγγελέας αποδομώντας τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου πως βρήκε την Άννυ νεκρή το πρωί που ξύπνησε, επαναλαμβάνοντας πως: “ο λόγος που μετέτρεψε το διαμέρισμα της Μιχάηλ Βόδα σε σφαγείο ήταν για να αποκρύβει ο τρόπος με τον οποίο πέθανε η Άννυ”.

“Μοναδικό έγκλημα παγκοσμίως”

Και συνεχίζοντας την αγόρευσή της η εισαγγελέας είπε στο δικαστήριο: «Πώς μπορεί να δικαιολογηθεί η ύπαρξη των κηλίδων αίματος; Πώς βρέθηκε το αίμα της Άννυ στο μαξιλάρι, στο πάπλωμα, στην κουβέρτα, στο δωμάτιο του υπνοδωματίου, όπου δεν είχε γίνει καμία πράξη τεμαχισμού; Αν η Άννυ είχε πεθάνει όντως από παθολογικά αίτια γιατί να τεμαχιστεί; Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να εξαφανίσει το παιδί του; Μόνο να πετσοκόψει; Να το βάλει μια κουβέρτα, σε μια βαλίτσα…Είναι παγκόσμια πρωτοτυπία αυτό το έγκλημα. Από την παγκόσμια πάντως βιβλιογραφία προκύπτει ότι ο δράστης τεμαχισμού είχε ένα συναισθηματικό υπόβαθρο, μίσος, εκδικητικότητα, τιμωρία. Θυμάμαι μόνο τη υπόθεση Φραντζή…(…).

Γιατί το έκανε; Είναι ο δράστης τρελός; Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει εδώ. Αυτό κατέθεσαν όλοι οι ειδικοί. Ότι είχε πλήρη διαύγεια. Γιατί δεν απομάκρυνε το παιδί με άλλο τρόπο; Σε ένα στρώμα; Σε μια κουβέρτα; Έπρεπε να το τεμαχίσει; Ο τεμαχισμός εκτελέστηκε με σχέδιο, ψυχρά και μεθοδικά χωρίς ίχνος συναισθήματος. Γιατί; Γιατί στόχος δεν ήταν η εξαφάνιση της Άννυ αλλά η εξαφάνιση του τρόπου που πέθανε η Άννυ.

Πετσόκοβε το παιδί του επί τρεις ημέρες και το πετούσε σε διάφορους κάδους. Μετά καθάρισε ακόμη και την αποχέτευση….Είναι δυνατόν να πιστέψει το δικαστήριο ότι το παιδί αυτό πέθανε από παθολογικά αίτια; Ότι κοιμήθηκε και δεν ξύπνησε ποτέ; Τι το βρήκε; Τρομερή αρρώστια ξαφνικά; Ακόμη και αυτό να γίνονταν δεν διαμαρτυρήθηκε καν; Και τι παθολογικά αίτια είναι αυτά; Σε ένα παιδί υγιέστατο που δεν είχε κανένα πρόβλημα. Και σε τι ακριβώς να μη μπλέξει και δεν ειδοποίησε τις αρχές; Ίσα – ίσα η έρευνα δε θα πιστοποιούσε ότι το παιδί πέθανε από παθολογικά αίτια; Ο λόγος που το διαμέρισμα της Μιχαήλ Βόδα έγινε σφαγείο ήταν ένας: Να αποκρύψει το πως πέθανε η Άννυ. Εκείνο το βράδυ ήταν και οι τρεις τους μέσα στο σπίτι. Ο Σάββας, ο Νικολαι και η Άννυ. Και οι δυο σκότωσαν με οξύ και βίαιο τρόπο την Άννυ. Το πως και το γιατί μόνο οι ίδιοι το ξέρουν. Επλήγη με αιχμηρό αντικείμενο. Αφού σκότωσαν το παιδί σε πλήρη νηφαλιότητα και με παγερή σκέψη, σκέφθηκαν ότι η Άννυ έπρεπε να εξαφανιστεί από προσώπου γης, με τεμαχισμό. Από κοινού το σχεδίασαν και από κοινού το εκτέλεσαν. Την άλλη ημέρα, Μεγάλη Παρασκευή, ο Σάββας πήγε και αγόρασε καθαριστικά και ξεκίνησε η διαδικασία τεμαχισμού. Ο Σάββας έκοβε και ο Νικολάι πετούσε τα κομμάτια…Ξεκίνησε η διαδικασία ανάμειξης μελών της Άννυ με άλλα τρόφιμα…Ο Νικολάι μάλιστα το Μεγάλο Σάββατο πήγε και σε πάρτι…. Την Κυριακή του Πάσχα καθάρισαν μαζί το σπίτι και πέταξαν διάφορα πράγματα. Ετσι εξηγείται το βιολογικό αποτύπωμα του Νικολάι στο σπίτι».

Αυτοκτονία 41χρονου: Συγκινεί το γράμμα που άφησε στην οικογένεια του – «Κουράστηκα. Δεν ήμουν καλός καπετανιος…»
Πανικός και μηνύσεις σε βάφτιση: «Σιγά με το μωρό» φώναζαν οι γονείς – «Έτσι βαφτίζω εγώ» λέει ο ιερέας (vid)
Άγιος Στέφανος: Συγκλονίζει η αυτοκτονία του 41χρονου ιδιοκτήτη γηροκομείου – Ήταν θετικός στον κορονοϊό
Κάρπαθος: Νεκρή εκπαιδευτικός που είχε τοποθετηθεί πρόσφατα στο νησί
Πορτοσάλτε για Ζακ Κωστόπουλο: Τοξικοαυτός που μπήκε να ληστέψει και δεν… συνελήφθη όπως έπρεπε
Πότε ξεκινούν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις και πόσο θα διαρκέσουν