• Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου
  • 15:41

Αθήνα

13 oC

σποραδικές νεφώσεις

Θάνατος 17χρονης από ίωση στα Τρίκαλα- Αγωγή από τους γονείς της άτυχης κοπέλας

Εννέα μήνες μετά τον θάνατο της 17χρονης κόρης της στα Τρίκαλα, η μητέρα ζητά να τιμωρηθούν όσοι έφταιξαν, κάνοντας λόγο για πλήρη αδιαφορία από το ιατρικό προσωπικό.

Εννέα μήνες μετά τον θάνατο της 17χρονης κόρης της στα Τρίκαλα, η μητέρα ζητά να τιμωρηθούν όσοι έφταιξαν, κάνοντας λόγο για πλήρη αδιαφορία από το ιατρικό προσωπικό.

Το άτυχο κορίτσι, που ήταν μαθήτρια Λυκείου, πέθανε στο νοσοκομείο στα Τρίκαλα, μετά από ίωση, όπως είπαν οι γιατροί.

«"Μαμά κοίτα, πρήζομαι", μου λέει. "Όχι κορίτσι μου, δεν είναι τίποτα Βαγγελίτσα μου, θα περάσει, είναι από την ίωση". Ίωση μου λέγανε, ίωση έλεγα. Ποια είναι η τελευταία εικόνα που έχω; Όταν είχε πάει στην καρδιολογική μου έλεγε, "Μαμά πονάω, διψάω, πεινάω". Αυτό θυμάμαι», αποκαλύπτει στο Star η μητέρα της 17χρονης.

Παρόλο που ο πυρετός της μαθήτριας είχε υποχωρήσει, οι τιμές των λευκών αιμοσφαιρίων παρέμεναν πολύ χαμηλές. Όμως, οι γιατροί, ήταν καθησυχαστικοί προς τη μητέρα, λέγοντάς της ότι είναι απλά μία ίωση.

Με τη βοήθεια πραγματογνωμόνων ιατρών, έγινε αντιληπτό ότι για τρεις τέσσερις ημέρες δεν υπήρχε καμία εικόνα για τις κλινικές ενδείξεις της ασθενούς και για την πορεία της νόσου. Μετά από επτά ημέρες νοσηλείας, το κορίτσι απεβίωσε χωρίς να υπάρχει πλήρης εικόνα για τα αίτια του θανάτου της, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας.

«Πήγε πάρα πολύ αργά. Στην παθολογική δεν κάνανε τίποτα. Δεν είναι ότι θέλω να τιμωρηθούνε, απλώς θέλω να προσέξουνε και τα άλλα παιδιά και τους άλλους ανθρώπους».

Λίγο πριν φύγει από τη ζωή, η 17χρονη παραπονέθηκε στη μητέρα της ότι πονάει η καρδιά της. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην καρδιολογική κλινική, όπου οι γιατροί προσπάθησαν, αλλά η προσπάθειά τους απεδείχθη μάταια.

Το Star επικοινώνησε με το νοσοκομείο, ώστε να διατυπωθεί και η δική τους εκδοχή, ωστόσο δεν υπήρξε καμία απάντηση. Μέσα στις επόμενες ημέρες, ο δικηγόρος της οικογένειας αναμένεται να καταθέσει αγωγή κατά παντός υπευθύνου προς το νοσοκομείο των Τρικάλων.

Send this to a friend