Αθήνα

12 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: «Κράξιμο» για τη μονομαχία με βάρη – «Απάνθρωπο», «απαράδεκτο», «βασανιστήρια», έγραψαν στο Twitter

ΕΛΛΑΔΑ

Θεοδωρίδου προς παππούδες και γιαγιάδες μετά το εμβόλιο: «Υπομονή για αγκαλιές»

H πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, ζήτησε ακόμη λίγη υπομονή αναφορικά με τις επαφές που μπορούν να έχουν οι ηλικιωμένοι ακόμα και αν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

«Το καταλαβαίνω. Οι γιαγιάδες και οι παππούδες θέλουν να πάρουν αγκαλιά τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Ωστόσο θα πρέπει να κάνουν λίγο υπομονή ακόμα. Θα πρέπει να φοράμε μάσκα και να κρατάμε αποστάσεις. Τα παιδιά μπορούν να μεταφέρουν τον ιό. Ακόμα και αν είναι εμβολιασμένοι μπορεί να νοσήσουν ελαφριά βέβαια» είπε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι ο εμβολιασμός προφυλάσσει από τη νόσο αλλά πρέπει να είναι πλήρης, και με τις δύο δόσεις, και να έχουν περάσει 7 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση. Μιλάμε, επομένως, για αποτυχία εμβολιασμού αν συντρέχουν και δύο παραπάνω προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, από το σύνολο των πλήρως εμβολιασθέντων, μόνο το 0,2% έχει νοσήσει, ποσοστό χαμηλό που «δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία» για το μη εμβολιασμό.

Παράλληλα η κυρία Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στο εμβόλιο της AstraZeneca, η κυρία Θεοδωρίδου επανέλαβε ότι η χώρα μας συντάχθηκε με την απόφαση του ΕΜΑ και συνεχίζει τους εμβολιασμούς. Έκανε δε ιδιαίτερη μνεία στους πολίτες «οι οποίοι επέδειξαν ωριμότητα και εμπιστοσύνη» και προσήλθαν στα εμβολιαστικά κέντρα.
Η ίδια τόνισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις αυξημένου κινδύνου θρομβοεμβολής.

Παρόλα αυτά ο έλεγχος συνεχίζεται και δίνονται οδηγίες για συνεχή ροή ενημέρωσης και οδηγίες προς τους εμβολιαζόμενους. Η αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου υπερτερεί έναντι της εξαιρετικά μικρής πιθανότητα θρόμβωσης, υπογράμμισε.

Τέλος η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, τόνισε την αναγκαιότητα εμβολιασμού των υγειονομικών. Όπως τόνισε, τα ποσοστά εμβολιασμού μεταξύ του υγειονομικού προσωπικού θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα «και ελπίζουμε ότι αυτό βήμα-βήμα θα βελτιώνεται».

Φονικό στο Κορωπί: Γιατί σκότωσε τον 48χρονο γιο του – Χωρισμένος πατέρας δυο παιδιών το θύμα (vid)
Φονικό στο Κορωπί: «Σκότωσα τον γιο μου, ελάτε να με συλλάβετε»-Πυροβόλησε με καραμπίνα τον 48χρονο γιο του, πατέρα 2 παιδιών (ΦΩΤΟ)
Κορωπί: Πατέρας σκότωσε τον γιο του
Σπύρος Γιατράς: Πέθανε ο στιχουργός των μεγάλων λαϊκών επιτυχιών
Κυψέλη-κορονοπάρτι: «Αφοδεύουν στις πόρτες μας και κάνουν σεξ στις πυλωτές», καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής (vid)
Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 17χρονος ανιψιός του τραγουδιστή Θάνου Ανεστόπουλου (ΒΙΝΤΕΟ)