Αθήνα

 

29 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

menidiatis
Ξεσπά ο Χρήστος Μενιδιάτης για τη Γλυκερία: «Με ποια λογική μπερδεύουμε τη μουσική με την πολιτική;»
maketa paidi

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: «Χάσαμε ένα υγιέστατο παιδί μέσα από τα χέρια μας» λέει ο πατέρας της 5χρονης που πέθανε από κεραυνοβόλο σηψαιμία

«Ήταν ένα παιδί υγιέστατο, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα», λέει ο πατέρας της πεντάχρονης που κατέληξε από κεραυνοβόλο σηψαιμία, η οποία προκλήθηκε έπειτα από λοίμωξη από στρεπτόκοκκο τύπου Α, σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, τα ξημερώματα της Τρίτης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κοριτσάκι δεν είχε εμφανίσει κανένα σύμπτωμα μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης, οπότε και ξύπνησε με μελανιασμένο πρόσωπο.

«Αμέσως την πήγαμε στην κλινική. Της χορήγησαν οξυγόνο, όμως το παιδί είχε ήδη σηψαιμία και αφυδάτωση. Ήταν σε προχωρημένο στάδιο», εξηγεί, προσθέτοντας: «Χάσαμε το παιδί μέσα σε τρεις ώρες. Μάθαμε για τον στρεπτόκοκκο όταν ήδη βρισκόταν στην εντατική».

«Το χτύπησε στο αίμα και αυτό είναι μια σπάνια περίπτωση, γιατί συνήθως προσβάλλει τον λαιμό, όπου εμφανίζονται και τα πρώτα συμπτώματα. Όμως στη δική μας περίπτωση δεν υπήρξαν συμπτώματα», επισημαίνει.

Προσθέτει, επίσης, πως «τα ξημερώματα της Τρίτης το παιδί ξύπνησε μελανιασμένο, χωρίς να έχει παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα όλη την ημέρα. Μόνο το Σάββατο το βράδυ είχε δέκατα και τη Δευτέρα, προληπτικά, δεν την στείλαμε στο σχολείο. Ήταν, όμως, ευδιάθετη».

Το ίδιο βράδυ, όπως αναφέρει, ενημερώθηκαν από το σχολείο όπου φοιτούσε το άτυχο κορίτσι ότι είχε εντοπιστεί κρούσμα στρεπτόκοκκου. «Και σε αυτή την περίπτωση δεν υπήρχαν συμπτώματα, όπως και στο δικό μας παιδί», λέει.

Ο πατέρας καταλήγει συγκλονισμένος: «Το θέμα είναι ότι έχασα ένα παιδί υγιέστατο μέσα από τα χέρια μου».

Απολυμάνθηκε το νηπιαγωγείο που πήγαινε η πεντάχρονη στην Ευκαρπία
Από την πρώτη στιγμή που οι υπηρεσίες του Δήμου Παύλου Μελά πληροφορήθηκαν το τραγικό περιστατικό με παιδί που φοιτούσε σε νηπιαγωγείο της Ευκαρπίας, προχώρησαν πάραυτα στην πλήρη απολύμανση των χώρων του νηπιαγωγείου.

Ο δήμαρχος, Δημήτρης Ασλανίδης, ζήτησε επιτακτικά από τις αρμόδιες αρχές το προσωρινό κλείσιμο του νηπιαγωγείου για προληπτικούς λόγους, απόφαση που τελικά έλαβε ο ίδιος για να μη χαθεί χρόνος.

Αύριο, το νηπιαγωγείο θα παραμείνει κλειστό (σε αναστολή λειτουργίας) όμως θα διενεργηθούν σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, τεστ στρεπτόκοκκου (strep test) σε παιδιά και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ροή Ειδήσεων

6488526 scaled 6

23/06/2025 | 11:20

Στη Βουλή το πόρισμα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για την Περιφέρεια Ηπείρου

23/06/2025 | 11:10

Θεσσαλία: 30% κάτω από τις ανάγκες τα αποθέματα νερού – Κρίσιμη προειδοποίηση από τον ΟΔΥΘ

23/06/2025 | 11:00

Λεωνίδας Κακούρης: «Με τις Άγριες Μέλισσες έσπασαν ταμπού για τους ηθοποιούς που κακώς υπάρχουν»
000 63dk462 1

23/06/2025 | 10:50

Ουκρανία: Τέσσερις νεκροί, 21 τραυματίες από ρωσική επιδρομή στην περιφέρεια του Κιέβου

23/06/2025 | 10:40

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης σε μια σπάνια εξομολόγηση για την κόρη του: «Μου ήταν δύσκολο, δεν ήμουν προετοιμασμένος»

23/06/2025 | 10:31

Κατερίνα Καραβάτου: Γυρίζεται το τρέιλερ – Ποιοι συζητούν για την καλοκαιρινή εκπομπή;
eteoklis pavlou marina satti

23/06/2025 | 10:30

Ετεοκλής Παύλου για Μαρίνα Σάττι: «Το ‘δεν είμαι στη showbiz’ είναι ο τρόπος της για να μπει απ’ το παράθυρο»

23/06/2025 | 10:30

Σε επιφυλακή η Ελλάδα λόγω της έντασης στη Μέση Ανατολή – Αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε αμερικανικούς και ισραηλινούς στόχους

23/06/2025 | 10:29

Εν αναμονή της αντίδρασης του Ιράν όλος ο πλανήτης – Συνεδριάζουν και οι ΥΠΕΞ της ΕΕ
kalamata dolofonia goneon 2 1024x576 1

23/06/2025 | 10:27

Καλαμάτα: Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 61 ετών άνδρας που δολοφόνησε τους γονείς του

23/06/2025 | 10:27

Ν. Δένδιας: Αποτροπιασμός για την επίθεση στην Ελληνορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία στη Δαμασκό

23/06/2025 | 10:20

Κολομβία: Απαγωγή 57 στρατιωτών από διαφωνούντες της FARC
vsdvsd

23/06/2025 | 10:10

Αντέδρασε ο Γιάννης Πλούταρχος σε ερώτηση ρεπόρτερ: «Συναισθηματικά με χτύπησες εκεί που δεν έπρεπε»

23/06/2025 | 10:00

Αλματώδης αύξηση των τιμών του πετρελαίου (+4%) κατά την έναρξη των συναλλαγών στην Ασία

23/06/2025 | 09:50

Συναυλία της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ στο Ηρώδειο – «Ενημέρωση, επιμόρφωση και ψυχαγωγία η αποστολή μας» λέει ο Γ. Παπαδόπουλος
1482700 bitcoin 930 3
Ποιες εταιρίες τρέχουν να συσσωρεύσουν Bitcoin
fakelaki korh 1
Η κόρη της ασθενούς μιλά για τον καρδιοχειρουργό που συνελήφθη ενώ έπαιρνε φακελάκι 2.500 ευρώ από την μητέρα της
csaddvdfb
Oδοιπορικό στους στάβλους της Αττικής
77865268 dystychema0009
Λαμία: Νεκρός σε τροχαίο ο Αντιδήμαρχος Κώστας Σταυρογιάννης – Σε κρίσιμη κατάσταση η σύζυγός του
img 1820
Η “άγρα” πελατών σε ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης καλά κρατεί στο Ελαφονήσι – Έξι συλλήψεις
rodos pyrkagia arxagelos 1 3
Πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στους Τσακαίους Ευβοίας – Προειδοποιητικό μήνυμα του 112