
ΕΛΛΑΔΑ
Πρόστιμο ύψους 1500 ευρώ δόθηκε σε ιερέα στη Θεσσαλονίκη την ώρα που μοίραζε δέματα με τρόφιμα σε άπορους ηλικιωμένους.
Για “αδικία” κάνει λόγο ο πατέρας Αντώνιος Πακαλίδης, μετά το διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ που επιβλήθηκε, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στην Τριανδρία στη Θεσσαλονίκη, την ώρα που τελούσε μνημόσυνο και μοίραζε δέματα με τρόφιμα σε απόρους ηλικιωμένους.
Το ThessToday.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον ιερέα ο οποίος εξήγησε τι ακριβώς συνέβη και τόνισε πως ήταν άδικη η αντιμετώπιση που είχε ο ίδιος αλλά και οι πιστοί, από τον αστυνομικό που τους βεβαίωσε πρόστιμο.
“Εμείς τηρώντας τα μέτρα, είχαμε σφραγίσει τον κεντρικό ναό και δεν τον λειτουργούσαμε. Όμως κάτω στις αίθουσες έχουμε ένα ξεχωριστό εκκλησάκι για τους παπάδες. Εκεί κάναμε τη λειτουργία, την ολοκληρώσαμε στις 9 και από τις 9 και μετά τελούσαμε ένα μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Λαγκαδά Ιωάννη. Στις 9:30 έρχεται ο διοικητής, χωρίς να ειδοποιηθεί το αστυνομικό τμήμα. Δηλαδή όταν κάνει κάποιος καταγγελία παίρνει το 100. Το 100 ειδοποιεί το πλησιέστερο τμήμα που ανήκουμε, δηλαδή τον αξιωματικό υπηρεσίας και έρχεται η αστυνομία. Εδώ ήρθε αυτός με έναν ασεβέστατο τρόπο, με πολιτικά, και φώναζε”.
“Έγραψαν τέσσερις παππούδες που παίρνουν 350 ευρώ σύνταξη”
Και συνέχισε: “Εμείς στη διπλανή αίθουσα είχαμε τα δέματα απόρων που δίνουμε στην ενορία. Είχαμε καλέσει στις 9:30 πέντε άτομα, στις 10 πέντε άτομα, στις 10:30 άλλα πέντε άτομα. Απλά οι παππούδες και οι γιαγιάδες λένε συνήθως να πάω νωρίς μήπως τελειώσουν και δεν πάρω. Μαζεύτηκαν έξω από την εκκλησία στο πεζοδρόμιο απευθείας γύρω στα 12 άτομα. Μόλις τελείωσε η λειτουργία και άνοιξε η πόρτα, μπούκαραν αυτοί μέσα. Και μπαίνει μέσα αυτός (σ.σ. ο αστυνομικός) ως λέων ωρυόμενος και άρχισε να φωνάζει ‘τι κάνετε εδώ;”.
“Σταματάμε το μνημόσυνο και έβγαλε το κινητό του και άρχισε να μας γράφει. Που δεν έχει το δικαίωμα να σταματάει τελετή. Λέμε τι θέλετε εδώ και γιατί μας γράφετε; Έγραψε τέσσερις παππούδες, έκλαιγαν, ο ένας θα πάθαινε καρδιά. Όλοι 350€ σύνταξη παίρνουν! Και ρωτάει ποιος είναι προϊστάμενος; Λέω εγώ. Και λέει 1.500 ευρώ πρόστιμο σε σένα γιατί μπήκαν. Μα δεν βλέπετε ότι δίνουμε δέματα; Και εν πάση περιπτώσει αν κάποιος θέλει να μπει στο παρεκκλήσι να ανάψει ένα κερί δεν επιτρέπεται; Αφού επιτρέπεται από τις 14 Δεκεμβρίου μια ατομική προσευχή ένεκα των Χριστουγέννων”, προσθέτει.
Ο ιερέας σημείωσε πως υψηλόβαθμα στελέχη της αστυνομίας έχουν εξοργιστεί από το περιστατικό, ενώ μάλιστα τα πρόστιμα τόσο του ίδιου, όσο και των πιστών, θα πληρωθούν από το φιλόπτωχο ταμείο της ενορίας.
“Αυτή τη στιγμή συγκλονίστηκε ο γενικός στρατηγός της αστυνομίας Μακεδονίας – Θράκης και ο υποδιοικητής της ΕΛ.ΑΣ. Θεσσαλονίκης, γίνεται σύσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη γιατί σε κανένα αστυνομικό τμήμα, δεν υπάρχει πρόβλημα, μόνο στην Τούμπα οι εφτά ενορίες που έχουμε να κάνουμε με αυτόν τον διοικητή. Και κοιτάμε να του εξηγήσουμε γιατί οι άλλες ενορίες πάνε καλά με τους άλλους διοικητές. Να βρεθεί μια χρυσή τομή. Εμείς καλέσαμε ήδη αυτούς που τους έκοψαν πρόστιμα να τα πληρώσουμε εις βάρος της φιλανθρωπίας που κάναμε. Το φιλόπτωχο ταμείο θα τα πληρώσει. Αυτή η ζημιά που έκανε, με εντολή του Άνθιμου, θα πληρωθεί εις βάρος του φιλόπτωχου ταμείου για να μη την πληρώσει ο κόσμος. Είναι άδικο. Και ζητούσε και την ποινική μου δίωξη αυτός ο άνθρωπος”.
Πηγή ThessToday.gr
Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις
Σταμπουλίδης: «Σφραγίζονται» Αθήνα και περιφέρειες- Έκτακτη τηλεδιάσκεψη στο Μαξίμου
Ροή Ειδήσεων
05/06/2023 | 23:29
Η γη της ελιάς: Ο Στράτος κάνει φιλική προσέγγιση στην Ειρήνη, αλλά εκείνη του επιτίθεται

05/06/2023 | 22:56
Ευρωκοινοβούλιο: Έρχεται έκθεση «κόλαφος» για την Τουρκία – «Η διαδικασία ένταξής της στην ΕΕ έχει χάσει τον σκοπό της»
05/06/2023 | 22:38
Εύα Καϊλή: Η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη μετά την αποφυλάκιση- «Ήμουν σοκαρισμένη, δεν μπορούσα να δω το μωρό»
05/06/2023 | 22:21
Το νέο βίντεο Μητσοτάκη στο Tik Tok με ρακές και την… «οργή» της Μαρέβας: «Μου φέρνει τις ανθοδέσμες στο κεφάλι»

05/06/2023 | 22:07
Μύκονος: Σε κλιματιστικά και συσκευασίες Depon βρέθηκαν ναρκωτικά στη βίλα με το πάρτι 300 ατόμων
05/06/2023 | 21:54
ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: «Δίκαιη Κοινωνία – Ευημερία για όλους» – Το υλικό της προεκλογική καμπάνιας
04/06/2023 | 10:33
Κούρκουλου: Είπα στη μητέρα μου «χρειάζομαι βοήθεια, πρέπει να μου βρεις κάποιον ειδικό»- Πήγα στο Ωνάσειο γιατί νόμιζα ότι παθαίνω έμφραγμα
04/06/2023 | 12:06
Άννα Φόνσου: Να παντρεύονται οι ομοφυλόφιλοι, αλλά έχω πρόβλημα να υιοθετούν παιδιά

04/06/2023 | 14:46
Ράνια Τζίμα: Σε ποιο νησί βρίσκεται για το τριήμερο μαζί με την οικογένειά της- Η φωτογραφία από την παραλία
04/06/2023 | 10:52
J2US: Ενθουσιασμός για την «επιστροφή» της Καλομοίρας στη σκηνή – Φασουλής: «Σε θαυμάζω όσο τίποτα, με συγκινείς»
04/06/2023 | 08:03
Η απάντηση της Γερμανού για τον σάλο που προκλήθηκε με το μπλουζάκι του Κορδώνη- Ζήτησε συγγνώμη ο ίδιος

04/06/2023 | 08:19
Καλομοίρα: «Έχω μάτια μόνο για τον σύζυγό μου αλλά δεν είναι κακό να ανταλλάσσεις ματιές με κάποιον άλλο»
04/06/2023 | 07:41
Κωνσταντίνα: «Θα είναι λύτρωση να βρεθεί ο μπαμπάς μου- Έχουμε δώσει και εμείς εδώ και χρόνια DNA και περιμένουμε»
04/06/2023 | 14:08
Qatargate: Η Εύα Καϊλή φωτογραφίζεται με την κόρη της για πρώτη φορά μετά την αποφυλάκιση
Σχετικά Άρθρα

Κολωνός: Σοκάρει η κατάθεση της 12χρονης – Τι της ζητούσαν – Τι λέει η σύζυγος του ενός εκ των νέων συλληφθέντων
