Αθήνα

19 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Συγκλονίζει ο Δήμαρχος Τρικάλων : “Έφυγε στα 29 του… Να τελειώνουμε με τις μ@λ@κιες»

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες για αντιεμβολιαστή ιερέα – «Λέει ότι τα εμβόλια είναι από τους μασώνους»

Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε δημοσίευμα για έναν ιερέα στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης, που καταγγέλλεται ότι είναι αντιεμβολιαστής και έχει διαχωρίσει τους πιστούς σε εμβολιασμένους και μη.

Το θέμα αποκάλυψε το ThessToday.gr, έχοντας στη διάθεσή του σχετικές καταγγελίες πιστών.

Όπως αναφέρουν οι καταγγελίες, ο εν λόγω ιερέας δεν δίστασε στη γιορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού να ωθήσει τους πιστούς να ασπασθούν τον Σταυρό μόνο χωρίς… μάσκα.

Η στάση του αυτή στο θέμα του COVID αλλά και ο γενικότερος τρόπος διακονίας του, οδήγησαν τους πιστούς στη σύνταξη επιστολής προς τη Μητρόπολη Κασσανδρείας, ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων.

Μετά τις αποκαλύψεις της ιστοσελίδας, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από την Αστυνομία.

Οι καταγγελίες για τον ιερέα
Όπως ανέφερε δημοσίευμα του ThessToday.gr, κάτοικοι της περιοχής Βασιλικών καταγγέλλουν τον ιερέα για αντιεμβολιαστική «κατήχηση» και δηλώνουν ότι λόγω της στάσης του έχει «χωρίσει το χωριό στα δύο».

Επικαλούμενοι συγκεκριμένα περιστατικά, οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι, εν μέσω πανδημίας, ο ιερέας έχει προχωρήσει σε διαχωρισμό των πιστών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Ιερέας: «Εγώ κάνω κουμάντο εδώ»
Αν και βαθιά θρησκευόμενοι οι περισσότεροι κάτοικοι των Βασιλικών, αναφέρουν ότι, εξαιτίας της συμπεριφοράς του ιερέα παρατηρείται χαμηλή προσέλευση πιστών στον Ιερό Ναό όπου διακονεί και αρκετοί πιστοί για να τον αποφύγουν επιλέγουν να μετακινηθούν και να εκκλησιαστούν σε γειτονικές ενορίες.

To θέμα έχει απασχολήσει και τον Κοινοτάρχη Βασιλικών, Αστέριο Καρακώττα ο οποίος, με δηλώσεις του στο ThessToday.gr, καταγγέλλει συγκεκριμένα περιστατικά πιστών με τον εν λόγω ιερέα, ενώ επισημαίνει ότι το 2020 παρατηρήθηκε στην περιοχή έξαρση κρουσμάτων μετά από μεγάλες θρησκευτικές γιορτές.

«Δεν είναι τυχαίο ότι όσοι πιστοί εμβολιάζονται τους λέει “χαρά στο κουράγιο σου”. Ο συγκεκριμένος ιερέας δεν έχει προτρέψει ούτε μια φορά τους πιστούς να βάλουν μάσκες. Το Πάσχα του 2020 μάλιστα έστελνε SMS στους πολίτες να προσέλθουν να χαιρετίσουν τον Επιτάφιο, ενώ την ίδια ώρα είχε εκδοθεί η εγκύκλιος από την Ιερά Σύνοδο Εκκλησίας που έλεγε ρητά “ανοιχτά τρεις ώρες και μόνο για τους ιερείς”», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καρακώττας, συμπληρώνοντας ότι «έχει θέμα με τους εμβολιασμένους».

Ενδεικτικό της στάσης του ιερέα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Βασιλικών, είναι ότι δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα covid (μάσκα – αποστάσεις), ενώ φέρεται να είπε σε πιστούς ότι: «Εγώ κάνω κουμάντο εδώ πέρα».

Άλλος κάτοικος της περιοχής σημείωσε ότι: «Έχει χωρίσει την περιοχή στα δύο. Αφήνει μέσα στο ναό τους ανεμβολίαστους χωρίς μάσκες και να παίρνουν κανονικά αντίδωρο ενώ λέει στους εμβολιασμένους ότι τα εμβόλια είναι από τους μασώνους. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο χωριό».

Ένα άλλο περιστατικό σημειώθηκε την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου, στη γιορτή του Σταυρού, όπου ο ιερέας, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, δεν επέτρεψε σε πιστούς να φιλήσουν τον Σταυρό φορώντας μάσκα.

Και οι μαρτυρίες των κατοίκων δεν σταματούν εδώ. Λίγο καιρό πριν, ο ιερέας πλησίασε ηλικιωμένη γυναίκα που μόλις είχε εμβολιαστεί και τοποθέτησε στο μπράτσο της ένα κέρμα, λέγοντάς της: «βλέπεις; κολλάει», υπονοώντας θεωρίες συνωμοσίας για «τσιπάκια» και «5G».

Η επιστολή των πιστών
Πιστοί της περιοχής προχώρησαν στη σύνταξη μίας επιστολής προς τη Μητρόπολη Κασσανδρείας, με αφορμή ένα επεισόδιο το οποίο εκτυλίχθηκε ανάμεσα στον ιερέα και σε μία γυναίκα, κάτοικο της περιοχής.

Η γυναίκα αντέδρασε και εξέφρασε τα παράπονά της προς τον ιερέα για τον τρόπο που συμπεριφέρεται στους πιστούς, με εκείνον, σύμφωνα με τις καταγγελίες, να εκτοξεύει ανάρμοστους χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό της.

Η αγιογράφος της περιοχής, η κα. Έφη, τονίζει στην ιστοσελίδα ότι η επιστολή διαμαρτυρίας έχει σταλεί στη Μητρόπολη Κασσανδρείας τον Ιούλιο του 2021, ωστόσο μέχρι σήμερα, όπως επισημαίνει, δεν είχαν καμία απάντηση.

«Έχουν υπογράψει την επιστολή περίπου 200 άνθρωποι», δηλώνει στο ThessToday.gr η αγιογράφος, παραθέτοντας μερικά αποσπάσματα των όσων επικαλούνται:

«Είμαστε κάτοικοι Βασιλικών Θεσσαλονίκης και ενεργοί πολίτες και αγωνιούμε για όσα γίνονται στον τόπο μας. Έχουμε διδαχθεί ότι είμαστε όλοι ίσοι, ανεξαρτήτου φύλου και κοινωνικής τάξης και αποτελεί επιτακτική ανάγκη να αντιδράσουμε όταν τα παραπάνω δικαιώματα των ανθρώπων καταστρατηγούνται.

Στα Βασιλικά ανέκαθεν άξιοι ιερείς επιτελούσαν το έργο για πνεύμα ομόνοιας και μετέδιδαν θεωρητικώς και εμπράκτως το μήνυμα του χριστιανισμού. Το τελευταίο χρονικό διάστημα όμως, δυστυχώς, παρατηρούνται πολλές συμπεριφορές που δεν αρμόζουν σε ιερέα, σε αντίθεση με τις αξίες του χριστιανισμού.

Αυτές οι συμπεριφορές έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια τέλεσης θείας λειτουργίας (σ.σ. ο συγκεκριμένος ιερέας) εμφανίζει αυταρχική συμπεριφορά, μιλά με απαξιωτικό τρόπο προς τους χριστιανούς και λειτουργεί για τον ναό ως απόλυτος άρχων, χωρίς να δέχεται κριτική.

Μετέτρεψε εσωτερικό χώρο γυναικών σε παιδότοπο, χωρίς την γνώμη των πιστών. Φώναζε με επιτακτικό τρόπο προς τις γυναίκες να αποχωρήσουμε από εκεί. Γυναίκες αποχώρησαν από τον ναό με δακρυσμένα μάτια και με σκυμμένο βλέμμα. Ο ιερέας φορώντας το ιερό άμφιο εκτόξευσε απρεπείς χαρακτηρισμούς. Συνάδει αυτή η συμπεριφορά με τις αρχές του χριστιανισμού;

Διαφορετικά προσβάλει τον Χριστό και την εκκλησία. Πολλοί πιστοί αναγκάστηκαν να αναζητήσουν νέες διεξόδους και άλλοι έχουν αποξενωθεί από την εκκλησία. Ο ναός είναι πάντα άδειος ακόμη και τις Κυριακές.

Ο ιερέας δεν αφουγκράζεται τις ανησυχίες των πολιτών, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του όταν κάποιος του απευθύνει τον λόγο. Είμαστε αναγκασμένοι να καθοδηγούμαστε πνευματικά από ιερέα που υστερείται των προσόντων.

Παρακαλώ να λάβετε σοβαρά υπόψην σας την επιστολή και οι αρμόδιοι να εξετάσουν τα παραπάνω ζητήματα και να προβείτε σε όλες τις ενέργειες για να επανέλθει η γαλήνη στην Ενορία μας».

Τι απαντά ο ιερέας
Σε επικοινωνία που είχε το ThessToday.gr με τον εν λόγω ιερέα, ο ίδιος αρνήθηκε κάθε κατηγορία και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι:

«κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να λέει ό,τι νιώθει. Δημοκρατία έχουμε. Εγώ είμαι στην εκκλησία 24 ώρες το 24ωρο και όποιος έχει πρόβλημα ας έρθει να το συζητήσουμε μαζί».

Ροή Ειδήσεων

17/10/2021 | 18:41

Γιώργος Αυτιάς: Πολύ άσχημα νέα για τον παρουσιαστή του ΣΚΑΪ

17/10/2021 | 18:31

Αράχωβα: Βράχος έπεσε στο καπό αυτοκινήτου – Από θαύμα σώθηκαν οι επιβάτες (vid)

17/10/2021 | 18:21

Γέννησε η Κατερίνα Στικούδη ένα υγιέστατο αγοράκι σε μαιευτήριο των βορείων προαστίων

17/10/2021 | 18:07

Superleague: Το ματς της χρονιάς στην Τούμπα – ΠΑΟΚ-Βόλος 4-4 (ΒΙΝΤΕΟ)

17/10/2021 | 18:03

Η συγκινητική ανάρτηση της Θεοδώρας Βουτσά: «Ίσως ήταν η πρώτη φορά που είδα τον πατέρα μου να κλαίει από στενοχώρια» (ΕΙΚΟΝΑ)

17/10/2021 | 17:48

Κορονοϊός: Ο χάρτης διασποράς – «Προβληματίζουν» Αττική, Θεσσαλονίκη και Λάρισα

17/10/2021 | 17:45

Πέθανε ο ποιητής Γιώργος Κακουλίδης σε ηλικία 65 ετών

17/10/2021 | 17:30

Κορονοϊός: Στα 1.712 τα νέα κρούσματα -357 διασωληνωμένοι και 27 θάνατοι

17/10/2021 | 17:22

Συγκινεί ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος για την απώλεια του Βλάσση Μπονάτσου – «Τον αγαπήσαμε πολύ κι εγώ και η Ζωή» (vid)

17/10/2021 | 17:11

Πέθανε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Ελένη Αποστολοπούλου (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

17/10/2021 | 16:50

Βέβαιος ο Φελέκης για κάθοδο Γιώργου: «Διέβη τον Ρουβίκωνα»

17/10/2021 | 16:40

Έκκληση από Μίνα Γκάγκα: «Τρίτος ανεμβολίαστος εικοσάρης που χάνουμε σε μια εβδομάδα – Σας παρακαλώ, εμβολιαστείτε»

17/10/2021 | 16:32

Γιώργος Λιάγκας και Ναταλία Γερμανού «έλυσαν» τις διαφορές τους στον αέρα – Το τηλεοπτικό bullying που έχω φάει εγώ, δε νομίζω να το έχει φάει άλλος

17/10/2021 | 16:27

ΣΥΡΙΖΑ: «Άλλος ένας εκτροχιασμός μέσα στο Ευρωπαϊκό Έτος Σιδηροδρόμων»

17/10/2021 | 16:23

Δένδιας: «Η συμφωνία Ελλάδας- ΗΠΑ θωρακίζει περαιτέρω τη χώρα μας από εξωτερικές απειλές»
Συγκλονίζει ο Δήμαρχος Τρικάλων : “Έφυγε στα 29 του… Να τελειώνουμε με τις μ@λ@κιες»
Στεφανία Τζαφέρη: «Σου άρεσε που σε έσπασε στο ξύλο;» – Οργή για μηνύματα που δέχεται μετά τον ξυλοδαρμό της
Γλυκά Νερά: Η αποκάλυψη για τη σχέση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου που βάζει φωτιά στις έρευνες
Επίθεση με βιτριόλι: Η ατάκα-μαχαιριά της Έφης Κακαράντζουλα στον πατέρα της που άφησε άφωνους τους συγκρατούμενούς της
Βούρος για μαθητές που βγήκαν πάνω σε θρανία: «Φταίει η γραφειοκρατία»
Καλαμάτα: Τελευταίο αντίο στον διευθυντή της κλινικής Covid του νοσοκομείου Νίκο Γραμματικόπουλο