Αθήνα

12 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Θεσσαλονίκη: Μαθητές κάνουν κατάληψη σε Λύκειο διαμαρτυρόμενοι για επιθέσεις και κλοπές εις βάρος τους

Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Πεύκων Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας περιστατικά ληστειών και επιθέσεων εις βάρος τους.

Σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Πεύκων Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας περιστατικά ληστειών και επιθέσεων εις βάρος τους.

Οι μαθητές, με την απόφασή τους αυτή να προχωρήσουν σε κατάληψη, θέλησαν να συμπαρασταθούν σε συμμαθητές τους που δέχθηκαν βίαιες επιθέσεις, αλλά και να κινητοποιήσουν τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, προκειμένου να λάβουν μέτρα αντιμετώπισης της αύξησης των κρουσμάτων βίας στην περιοχή κατοικίας τους.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές καταγγέλλουν ότι το τελευταίο δεκαήμερο σημειώθηκαν περιστατικά κλοπών και βίαιων επιθέσεων σε μαθητές, με πιο πρόσφατο την επίθεση που δέχθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου μαθητής που επέστρεψε στο σπίτι του, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, που απαίτησε να του παρασχεθούν πρώτες βοήθειες σε νοσοκομείο.

Οι μαθητές φαίνεται πως γνωρίζουν του δράστες και υποδεικνύουν ομάδα 4-5 νεαρών ατόμων. Όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης τα άτομα που καταγγέλλονται ως δράστες δεν είναι μαθητές του σχολείου, ενώ και τα περιστατικά που έχουν καταγγελθεί έλαβαν χώρα εκτός του σχολικού περιβάλλοντος και εκτός σχολικού ωραρίου.

Send this to a friend