Αθήνα

 

26 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Πάμπλο Νερούδα: Ο νομπελίστας Πικάσο της Ποίησης

ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση ΚΚΕ μπροστά στο αμερικανικό προξενείο – Έκαψαν σημαία των ΗΠΑ

Συγκέντρωση μπροστά στο Προξενείο των ΗΠΑ, στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν μέλη του ΚΚΕ.

Δείτε επίσης

Αχ, να ήσουν λιγότερο διχαστικός κύριε Τράμπ
Καταδικασθέν μέλος του Επαναστατικού Αγώνα ο 34χρονος οδηγός του ΙΧ με τα κοντάρια, κράνη και μάσκες στην οδό Σταδίου

Παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων, η οποία προκάλεσε τις προηγούμενες ημέρες έντονες αντιδράσεις και σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, μέλη του ΚΚΕ, του ΠΑΜΕ και της ΚΝΕ κινήθηκαν αιφνιδιαστικά και κατέλαβαν το οδόστρωμα μπροστά στο Αμερικανικό Προξενείο.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν για να περιφρουρήσουν τη συγκέντρωση.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα, ακούστηκαν συνθήματα από εκπροσώπους ενώ διαδηλωτές πυρπόλησαν και μια σημαία των ΗΠΑ.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Πηγή πληροφοριών, φωτογραφίας και βίντεο: voria, thestival

Θεσσαλονίκη: Κατάθεση στεφανιών από εκπροσώπους συνδικάτων και πολιτικών κινήσεων

Στεφάνια στον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής Θεσσαλονίκης κατέθεσαν, τιμώντας την Εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου ενάντια στη δικτατορία, εκπρόσωποι συνδικάτων, εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων αυτοδιοικητικών παρατάξεων και πολιτικών κινήσεων. Η προσέλευση έγινε σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανόνες προστασίας από τον κορονοϊό.

«Χρόνια πολλά σε όλους τους δημοκράτες, είναι μια μέρα τιμής και μνήμης», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Χάρης Κυπριανίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στη δύσκολη περίοδο για τη δημόσια υγεία, αλλά και για τα εργασιακά, λόγω της πανδημίας.

«Ευελπιστούμε», σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΚΘ, «ότι το αύριο θα έχει καλύτερα μηνύματα για όλους μας και στα εργασιακά και στην κοινωνική μας ζωή. Ο αγώνας και το μήνυμα που περνάει μέσα από το Πολυτεχνείο συνεχίζεται στο διηνεκές, συνεχίζουμε όλα τα χρόνια να παίρνουμε την έμπνευση από τους αγώνες του παρελθόντος για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον».

Τον πρόεδρο του ΕΚΘ συνόδευαν ο ταμίας του ΕΚΘ Παναγιώτης Παγώνης και ο πρόεδρος του παραρτήματος ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης.

Στεφάνια κατέθεσαν, επίσης, η γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας Θεσσαλονίκης Χριστίνα Σουλτανίδου και η πρώην βουλευτής, περιφερειακή σύμβουλος Δέσποινα Χαραλαμπίδου, αντιπροσωπεία των Πράσινων, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης, πρώην ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλο, εκπρόσωποι της συνδικαλιστικής παράταξης ΕΑΚ-ΕΚΘ και δύο από τα μέλη της διοίκησης του ΣΦΕΑ, οι αντιδικτατορικοί αγωνιστές Δανιήλ Σπαρτιάτης και Αδάμ Δρούγας ως εκπρόσωποι της μειοψηφίας, η οποία διαφοροποιήθηκε από την απόφαση σου συνδέσμου για συντεταγμένη παρουσία στον χώρο του Πολυτεχνείου και προσήλθαν μεμονωμένα για να αφήσουν λίγα λουλούδια στο μνημείο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του ΑΠΘ επιβλέποντας την τήρηση των μέτρων, ενώ κλειστή είναι η Εγνατία στο σημείο και από τις δύο πλευρές. Σε ισχύ είναι και η απαγόρευση στάσης και στάθμευσης σε οδούς πέριξ του Πανεπιστημίου, ενώ ήδη από χθες το βράδυ, γερανοί της Τροχαίας σήκωσαν σταθμευμένα αυτοκίνητα, οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν τα είχαν μετακινήσει.

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Σύψας: «Κυλιόμενα lockdown μέχρι την άνοιξη»

Πού βρίσκεται σήμερα η σημαία του Πολυτεχνείου; (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Γιώργος Μαυρίδης: Σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο με κορονοϊό

Ροή Ειδήσεων

screenshot 2023 09 23 232537

23/09/2023 | 23:25

Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Ντρέπομαι πραγματικά, με αυτά που βλέπω, να πω ότι δεν έχω χρόνο – Αυτοκοροϊδευόμαστε»

23/09/2023 | 23:14

Ανδρέας Φουστάνος: «Δεν κατασκευάζεται η ομορφιά της Μενεγάκη, είναι το γονίδιο της τέτοιο»

23/09/2023 | 23:02

Μελόνι: «Στο μεταναστευτικό περίμενα καλύτερα αποτελέσματα»
screenshot 2023 09 23 225211

23/09/2023 | 22:52

Μίνως Μάτσας: «Πιθανώς να μην έκανα το επόμενο βήμα αν ήξερα ότι η Όλγα είναι πολιτικός»

23/09/2023 | 22:39

Σταϊκούρας: Στήριξη των πολιτών για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης

23/09/2023 | 22:25

Κώστας Σκαφίδας: «Αυτός είναι ο λόγος που ο Στέλιος Καζαντζίδης δεν έκανε παιδιά – Αυτό το μυστικό το ήξερα μόνο εγώ»
screenshot 2023 09 23 220652

23/09/2023 | 22:07

Τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»: Άρεσε ο «νέος» Παναθηναϊκός, 80-73 την Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ

23/09/2023 | 21:53

Αυτό είναι το σπίτι κολαστήριο στο Βόλο – Τι λένε οι γείτονες για τα μαρτύρια της 22χρονης στα χέρια του άντρα της

23/09/2023 | 21:35

«Καρφάρα» από Μπέττυ Μαγγίρα για Τριαντάφυλλο: «Λένε ότι τώρα μαθαίνει τηλεόραση… μαθαίνει όμως;»
screenshot 2023 09 23 211230

23/09/2023 | 21:12

Στέφανος Κασσελάκης: Ποια στελέχη τον στηρίζουν – Όλα τα ονόματα

23/09/2023 | 21:07

Τρίκαλα – Περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε πλημμυροπαθή χωριό: Γυναίκα κατήγγειλε πως έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον συζυγό της

23/09/2023 | 20:58

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: Μου έγραψαν στα social media «πόσο άσχημος και ατάλαντος είσαι…»
Σεξουαλικό σκάνδαλο με τον Έλτον Τζον και τον σωματοφύλακά του!

23/09/2023 | 20:40

Ο Έλτον Τζον πουλάει το πολυτελές διαμέρισμά του στην Ατλάντα – Σχεδόν 5 εκατομμύρια δολάρια το πωλητήριο

23/09/2023 | 20:25

Γιάννης Μποσταντζόγλου για Πέτρο Φιλιππίδη: «Ήταν εύκολο να λέει μαλ@@@ με κάτι κοριτσάκια»

23/09/2023 | 20:04

Καιρίδης: Η συμφωνία με την Τουρκία για το μεταναστευτικό θα είναι κατ’εξοχήν ευρωτουρκική
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου
stamoulis
Οδυσσέας Σταμούλης: Το παιδί πνίγηκε γιατί «μπλέχτηκε το πόδι του στο σκοινί της σημαδούρας»
381134216 864248935045970 8753593987137878597 n
Κίνηση στην Πανεπιστημίου: Λεωφορείο διπλώθηκε στα δύο- Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες
ergatiko 3
Θλίψη στο Αγρίνιο: Εργάτης σκοτώθηκε σε έργα αποχέτευσης – Πληροφορίες ότι παρασύρθηκε από εκσκαφέα
Θρίλερ με την εξαφάνιση πατέρα και γιου που ταξίδευαν από Λαμία για Άρτα
Συναγερμός στη Λίμνη Κάρλα: 45χρονος ο ψαράς αγνοείται – Είχε πάει με τον αδερφό του και «πήρε νερά» η βάρκα τους