Αθήνα

12 oC

αίθριος καιρός

Κοροναϊός: Γυναίκα 40 ετών το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα - Νοσηλεύεται στο «Αττικόν»

Ακυρώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα

Μια γυναίκα 40 ετών που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία είναι το τρίτο κρούσμα κοροναϊού στην χώρα, αυτή την φορά στην Αθήνα.

Μια γυναίκα 40 ετών που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία είναι το τρίτο κρούσμα κοροναϊού στην χώρα, αυτή την φορά στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr η γυναίκα επισκέφθηκε πρώτα ιδιωτικό θεραπευτήριο και από εκεί την παρέπεμψαν στο Αττικόν που είναι και νοσοκομείο αναφοράς.

Τρίτο κρούσμα κοροναϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε νωρίτερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Σύμφωνα με πληροφορίες το τρίτο κρούσμα είναι στην Αθήνα και δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το που νοσηλεύεται, παρά μόνο ότι πρόκειται για νεαρή γυναίκα.

Ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε επίσης ότι ματαιώνονται όλα τα καρναβάλια της Ελλάδας. Η κατάσταση της υγείας και των τριών ανθρώπων που έχουν προσβληθεί είναι καλή και παρακολουθούνται από τους ειδικούς.

Νωρίτερα, θετικό στον κοροναϊό βρέθηκε και το παιδί της 38χρονης το οποίο πήγε κανονικά την Δευτέρα και την Τρίτη στο σχολείο του αλλά δεν πήγε την Τετάρτη.

Το παιδί νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ όπου είναι και η μητέρα του σε απομόνωση. Το παιδί σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι σε καλή κατάσταση όπως και η μητέρα του με ήπια συμπτώματα.

Το συγκεκριμένο σχολείο το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης είναι σήμερα κλειστό με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας για προληπτικούς λόγους όπως αναφέρθηκε στην σχετική ανακοίνωση.

Η 38χρονη επέστρεψε την Κυριακή το βράδυ από το Μιλάνο όπου είχε μεταβεί για επαγγελματικές της υποχρεώσεις και από την Δευτέρα άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα που έμοιαζαν με τον κοροναϊό.

Ο Διευθυντής του σχολείου Νικόλαος Μπίντας μιλώντας στο newsit.gr είπε: «Έχω ζητήσει από χθες το βράδυ από το περιφερειακό διευθυντή και την διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να παραμείνει το σχολείο κλειστό σήμερα. Ενημερώθηκαν όλοι με αποτέλεσμα να μην έρθουν τα παιδιά σήμερα για μάθημα αλλά ούτε και οι καθηγητές. Μόνο εγώ ήρθα για τις σχετικές ανακοινώσεις. Επικοινώνησα με την δημαρχεία παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης ώστε να ξεκινήσει άμεσα απολύμανση σε όλους τους χώρους του σχολείου. Συνεργείο περιμένουμε από στιγμή σε στιγμή να έρθει να απολυμάνει. Για περισσότερα αν δηλαδή χρειαστεί το σχολείο και αύριο να παραμείνει κλειστό περιμένουμε εντολές».

Send this to a friend