Αθήνα

13 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Αφήστε με ν’ αυτοκτονήσω!» - Θρίλερ με τον συγγραφέα και σκηνοθέτη Δημήτρη Ζουγκό - Αστυνομικοί απέτρεψαν την αυτοκτονία του

Αστυνομικοί έσωσαν την τελευταία στιγμή τον θεατρικό συγγραφέα και σκηνοθέτη Δημήτρη Ζουγκό, ο οποίος είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή του, να βάλει τέλος στη ζωή του.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Espresso, ένας φίλος τους, ο οποίος είδε την επιστολή – καταγγελία για κυκλώματα στον χώρο του πολιτιστικού θεάματος που έστειλε σε έντυπα και ιστοσελίδες ζήτησε τη βοήθεια της αστυνομίας και αυτή τη στιγμή ο συγγραφέας νοσηλεύεται υπό διαρκή ιατρική επιτήρηση στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Σωτηρία.

Η επιστολή είναι τίτλο «Αναγγελία μιας αυτοχειρίας», ο βραβευμένος από το Υπουργείο Πολιτισμού καλλιτέχνης ανέφερε την ημερομηνία κατά την οποία είχε αποφασίσει να φύγει από τη ζωή (9 Ιουλίου) και υποδείκνυε ως ηθικούς αυτουργούς σπουδαία ονόματα του θεάτρου και του πολιτισμού.

«Στις 9/7 θα συντελεστεί μια αυτοκτονία. Θα βρεθεί ένα πτώμα εκ πρώτης αγνώστων λοιπών στοιχείων κι έπειτα θα ταυτοποιηθεί…. Τα πραγματικά αίτια της τελεσίδικης αυτής πράξης θα πρέπει να αναζητηθούν τους κόλπους του πολιτισμού και συγκεκριμένα του θεάτρου. Μιας υπέροχης συνωμοσίας όπου οι ενορχηστρωτές της είναι άνθρωποι υπεράνω πάσης υποψίας.»

Αίτημα του είναι το βραβευμένο του έργο «Οι ζητιάνοι» να γίνει παράσταση όμως εμπόδιο στέκονται άνθρωποι του πολιτισμού.

Send this to a friend