ΕΛΛΑΔΑ
Σε ανακοίνωσή της, η δημόσια τηλεόραση επισημαίνει ότι «η ΕΡΤ1 προέβαλε σε συνεχή ροή πλάνα, με ζωντανές συνδέσεις, τις τελετές για τον αγιασμό των υδάτων τόσο στην Αθήνα όσο και τον Πειραιά, όπως και ότι η ΕΡΤ2 μετέδωσε σε ζωντανή σύνδεση τη θεία λειτουργία στον Αγ. Διονύσιο Αρεοπαγίτη και την τελετή αγιασμού στο λιμάνι του Πειραιά».
Μετά την οξύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης από τον Μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ με αφορμή την τηλεοπτική κάλυψη του εορτασμού των Θεοφανείων από την ΕΡΤ, η Ελληνική Ραδιοτηλεόραση απαντά στον Μητροπολίτη.
[adsense]
Υπενθυμίζεται, ότι σε δηλώσεις του στο Star ο μητροπολίτης Πειραιά είχε κάνει λόγο για κυβέρνηση που «πάσχει από όζουσα φασίζουσα νοοτροπία και από εμπάθεια και εκδικητικότητα, επειδή είχε ανακαλέσει την παραδοσιακή τηλεοπτική κάλυψη του εορτασμού των Θεοφανείων».
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΡΤ:
«Σχετικά με δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ και του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιάννη Τραγάκη περί δήθεν μη κάλυψης του εορτασμού των Θεοφανείων από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα κάτωθι:
Η ΕΡΤ1 με ζωντανές συνδέσεις προέβαλε σε συνεχή ροή πλάνα από τις τελετές αγιασμού των υδάτων στην Αθήνα και τον Πειραιά στην ενημερωτική εκπομπή «ΕΡΤ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ».
Η ΕΡΤ2 μετέδωσε σε ζωντανή σύνδεση ολόκληρη την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Ι.Ν. Αγ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου και αμέσως μετά ολόκληρη την τελετή αγιασμού των υδάτων από το λιμάνι του Πειραιά.
[adsense]
Η ΕΡΤ3 μετέδωσε σε δίκτυο με την ΕΡΤ2 την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά την τελετή αγιασμού των υδάτων από το λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας.
Προφανώς οι καταγγελίες έγιναν από λανθασμένη ενημέρωση και ως εκ τούτου η ΕΡΤ δεν ασπάζεται την άποψη πως έγιναν με πρόθεση την κατασυκοφάντηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης».
Ροή Ειδήσεων
16/01/2025 | 23:50
Η Βίκυ Παγιατάκη είπε τα ζώδια στα γερμανικά – Έκπληκτη η Φαίη Σκορδά: «Κάθε μέρα εδώ είναι και μια καινούρια μέρα»
16/01/2025 | 23:10
ΕΛ.ΑΣ.: Σε αποθήκη ναρκωτικών είχαν μετατρέψει διαμέρισμα στο Περιστέρι – Τρεις συλλήψεις για διακίνηση και το νόμο περί όπλων
16/01/2025 | 23:00
Δημήτρης Φραγκιόγλου: «Με είχε περιορίσει ο ρόλος του Χλαπάτσα, θεωρούσαν ότι δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο»
16/01/2025 | 22:50
Ενισχύεται η σχέση Λευκωσίας – Ουάσιγκτον: Οι ΗΠΑ θεωρούν Κύπρο και Ελλάδα τους πιο σταθερούς και αξιόπιστους συμμάχους
16/01/2025 | 22:40
Δανάη Μπάρκα για Καγιά – Παπαγεωργίου: «Όταν βγήκε και μίλησε η Ηλιάνα, έπεσαν να τη φάνε, τώρα στη Βίκυ λένε μπράβο»
16/01/2025 | 22:20
Ουκρανοί που έχασαν συγγενείς τους στον πόλεμο μπορούν πλέον να ζητήσουν αποζημίωση
16/01/2025 | 22:20
Μελέτη: Πώς η χρόνια μόλυνση από ηπατίτιδα C μπορεί να προκαλέσει αυτοάνοσο νόσημα
16/01/2025 | 22:10
Κατήγγειλε κλοπή στο σπίτι της στα Χανιά… από τον Άγιο Δημήτριο Αττικής – Χειροπέδες σε 49χρονο πέρασε η αστυνομία
16/01/2025 | 22:00
Μάνος Νιφλής: «Η Ελισάβετ σήκωσε ένα τεράστιο βάρος μόνη της, έπρεπε να ήμουν εκεί και δεν μπορούσα»
16/01/2025 | 09:13
Θεοφανία Παπαθωμά: «Δεν πέφτω στα πατώματα για τον έρωτα, δε γίνομαι σφουγγαρίστρα»
16/01/2025 | 11:56
Γιώργος Λιάγκας σε Αλέξη Κούγια: «Σε αδικούν οι φράσεις αξιοπρεπής ομοφυλόφιλος και κραγμένος ομοφυλόφιλος»
16/01/2025 | 09:39