Αθήνα

15 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ποια είναι η καθηγήτρια της Σχολής Καλών Τεχνών που κάνει απεργία πείνας για να στηρίξει τον Κουφοντίνα (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΛΛΑΔΑ

Τι απαντά η Γιάννα Παπαδάκου στον Σάμπυ Μιωνή – «Εκστρατεία σπίλωσής μου»

Την απάντησή της σε όσα έχουν δημοσιευτεί, σχετικά με τη δικαστική διαμάχη με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, θέλησε να δώσει η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου...

Λίγες ώρες μετά τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον της ο επιχειρηματίας, για καταδολίευση και απάτη, η δημοσιογράφος κάνει λόγο για εκστρατεία σπίλωσής της την οποία εντάσσει μάλιστα σε «συντονισμένη προσπάθεια για συσκότιση του «κανδάλου Novartis».

Η κ. Παπαδάκου παραδέχεται ότι δεν παρέστη στα βρετανικά δικαστήρια, όπου προσέφυγε ο κ. Μιωνής επικαλούμενη οικονομικούς λόγους καθώς «μόνο για παράσταση απαιτούνται 100.000 λίρες». Εγκαλεί τον επιχειρηματία ότι προέβη στην ακραία κίνηση να της στείλει δικαστικούς κλητήρες και ότι στοχεύει στην ηθική της απαξίωση και οικονομική της εξόντωση.

Αναλυτικά η δήλωση της Γιάννας Παπαδάκου:

Η εκστρατεία σπίλωσης μου, η οποία εντάσσεται στη συντονισμένη προσπάθεια συσκότισης του παγκόσμιου σκανδάλου Novartis, ώστε να μην φωτιστούν ποτέ τυχόν ευθύνες κρατικών αξιωματούχων, συνεχίζεται με διάφορους τρόπους. Συγκεκριμένα κέντρα αξιοποιούν μία ιδιωτική διαφορά με τον επιχειρηματία Σάμπι Μιωνή, ώστε να αμαυρώσουν τη δημόσια εικόνα μου. Ο επιχειρηματίας προσέφυγε εσκεμμένα στη Βρετανική και όχι στην Ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς γνώριζε ότι κανένας Έλληνας μισθωτός και μάχιμος δημοσιογράφος δε μπορεί να αντέξει το δυσβάσταχτο κόστος για να υπερασπιστεί τον εαυτό του στην Μεγάλη Βρετανία, αφού απαιτούνται, μόνο για παράσταση, άνω των 100.000 λιρών! Είναι προφανές ότι σε αυτή τη δίκη μού ήταν αδύνατο να παραστώ, με αποτέλεσμα να καταδικαστώ ερήμην, υποχρεωμένη να καταβάλω το αστρονομικό ποσόν των 128.000 ευρώ!

Στη συνέχεια, ο εν λόγω επιχειρηματίας προέβη, σε πρώτη φάση, στην ακραία και πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα και ήθη κίνηση, να στείλει δικαστικούς κλητήρες και, όλως περιέργως, κάθε τους κίνηση να αποθανατίζεται! Τα… ντοκουμέντα κυκλοφόρησαν αμέσως στο διαδίκτυο.

Σε δεύτερη φάση, ο εν λόγω επιχειρηματίας, πληροφορούμαι μέσω του διαδικτύου, συνεχίζει την προσπάθεια τρομοκράτησης και απαξίωσής μου, καθώς και της οικονομικής εξόντωσής μου.

Θεωρώ ότι η υπόθεση αυτή δεν αφορά μόνο εμένα, αλλά και ολόκληρο τον δημοσιογραφικό κόσμο, αφού φαίνεται να έχει στόχο τη φίμωση και χαλιναγώγηση της ερευνητικής Δημοσιογραφίας.
Γιάννα Παπαδάκου.

ΥΓ· Αναγνωρίζω το «λάθος μου»! Στα 37 χρόνια της δημοσιογραφικής μου πορείας γνώμονας ήταν, είναι και θα είναι πάντα το Δημόσιο Συμφέρον, και όχι ο προσωπικός μου πλουτισμός!».

Η μήνυση Μιωνή για απάτη και καταδολίευση δανειστών

Ο κ. Μιωνής δικαιώθηκε τόσο σε βρετανικό δικαστήριο όσο και στο Άρειο Πάγο, σχετικά με το δημοσίευμα της δημοσιογράφου. Καθώς η Γ. Παπαδάκου πούλησε το 50% του σπιτιού της σε νεοσύστατη κυπριακή εταιρεία, ο επιχειρηματίας προχώρησε σε κατάσχεση των περιουσιακών της στοιχείων, από το σπίτι της στα Μελίσσια. Η κατάσχεση εξελίχθηκε επεισοδιακά, καθώς η Γ. Παπαδάκου επιτέθηκε κατά της δικαστικής επιμελήτριας και οδηγήθηκε για κάποιες ώρες στο Α.Τ. Πεντέλης.

Κατόπιν των παραπάνω, με σημερινή ανακοίνωσή του ο Σάμπυ Μιωνής ανακοίνωσε ότι κατέθεσε μήνυση σε βάρος της δημοσιογράφου για καταδολίευση δανειστών και απάτη.

«Κατέθεσα σήμερα μήνυση εναντίον της δημοσιογράφου Γιάννας Παπαδάκου για το αδίκημα της καταδολίευσης δανειστών και της απάτης. Συγχρόνως κατέθεσα σε βάρος της και σε βάρος του Κύπριου δικηγόρου της Χαράλαμπου Κληρίδη αγωγή διάρρηξης καθώς η Κυπριακή εταιρεία Promanus Limited που συνέστησε φαίνεται ότι αγόρασε το 50% του σπιτιού της Γιάννας Παπαδάκου στα Μελίσσια στην εξευτελιστική τιμή των 5.000 ευρώ μετά την έκδοση της αμετάκλητης απόφασης του Αρείου Πάγου σε βάρος της.

Συγκεκριμένα, στις 28 Μαΐου 2019, ο Άρειος Πάγος με την υπ’ αρ. 579/2019 απόφασή Του, κήρυξε αμετάκλητα εκτελεστή στην Ελλάδα την από 22.07.2014 διαταγή του βρετανικού δικαστηρίου κατά της Γιάννας Παπαδάκου για την συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος μου. Σύμφωνα με την βρετανική διαταγή, η Γιάννα Παπαδάκου υποχρεούται να μου καταβάλει το ποσό των 116.290,86 λιρών Αγγλίας ως αποζημίωση για τη συκοφαντική μου δυσφήμηση και δικαστικά έξοδα.

Η Γιάννα Παπαδάκου, προφανώς για να αποφύγει να μου καταβάλει το ως άνω ποσό ως υποχρεούται πλέον αμετάκλητα, περί τα τέλη Αυγούστου και εντός της εκ του νόμου αναστολής των πράξεων εκτέλεσης, μεταβίβασε το υπό την ιδιοκτησία της 50% του σπιτιού που διαμένει στα Μελίσσια, και το οποίο ποσοστό έχει αντικειμενική αξία 83.000 ευρώ περίπου, για το εξευτελιστικό ποσό των 5.000 ευρώ! στην ως άνω νεοσύστατη κυπριακή εταιρεία Promanus Limited.

Για να καταφέρει να κάνει την μεταβίβαση του ακινήτου της τον Αύγουστο του 2019, χρησιμοποίησε στις 13 Ιουνίου του 2019 απόφαση του Εφετείου του 2017 απόφαση την οποία ο Άρειος Πάγος ανέτρεψε τον Μαΐο του 2019. Η απόφαση του Εφετείου, που αρμοδίως ακυρώθηκε από τον Άρειο Πάγο, ήταν μια «περίεργη» και όπως αποδείχτηκε, εσφαλμένη απόφαση του Εφετείου, και η οποία, σε παράβαση όλων των ευρωπαϊκών κανόνων, είχε κρίνει σε β’ βαθμό ότι η διαταγή του βρετανικού δικαστηρίου δεν έπρεπε να κηρυχθεί εκτελεστή στην Ελλάδα. Η ήδη ακυρωθείσα από τον Άρειο Πάγο απόφαση αυτή του Εφετείου είχε βασιστεί σε παντελώς ψευδή και συκοφαντική και δυσφημιστική σε βάρος μου ένορκη κατάθεση του εκδότη Ιωάννη Φιλιππάκη, μάρτυρα της δημοσιογράφου στη δίκη του Εφετείου.

Για την εν λόγω ψευδή, συκοφαντική και δυσφημιστική σε βάρος μου ένορκη κατάθεση, έχει ασκηθεί ποινική διωξη σε βάρος του Ιωάννη Φιλιππάκη και της Γιάννας Παπαδάκου για τα αδικήματα της ψευδορκίας και της συκοφαντικής δυσφήμησης για τον Ι. Φιλιππάκη και για ηθική αυτουργία της Γ. Παπαδάκου στα αδικήματα αυτά, κατόπιν μηνύσεώς μου, η οποία αναμένεται να εκδικασθεί άμεσα.

Επίσης, κατά της εταιρείας «Δημοκρατικός Τύπος» που εκδίδει την εφημερίδα «Δημοκρατία», του εκδότης της Ι. Φιλιππάκη, αλλά και των συνεργατών του, Αλέξανδρου Τάρκα και Ανδρέα Καψαμπέλη, εκκρεμεί η εκτέλεση άλλης βρετανικής διαταγής, η οποία τους υποχρεώνει να μου καταβάλουν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Μέχρι σήμερα έχω εισπράξει έναντι της διαταγής αυτής και από κατάσχεση που επέβαλα στους λογαριασμούς των ως άνω αντιδίκων μου, το ποσό των 80,000 ευρώ περίπου, το οποίο ως γνωστόν, δώρισα αμέσως στο «Χαμόγελο του Παιδιού». Έχω δηλώσει ότι θα δωρίσω όλα τα ποσά που θα καταφέρω να εισπράξω από τους αντιδίκους μου.

Αγωγή διαρρήξεως εκκρεμεί και κατά του Ιωάννη Φιλιππάκη, των εταιρειών που εκπροσωπεί και των μελών Δ.Σ. αυτών, , οι οποίοι φαίνεται ότι για να αποφύγουν να πληρώσουν το ποσό που μου επιδίκασε το βρετανικό δικαστήριο, εκχώρησαν τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας «Δημοκρατικός Τύπος», στην υπό την ίδια ιδιοκτησία εταιρεία «Εφημερίς Εστία». Ταυτόχρονα, εκκρεμεί και σχετική μήνυσή μου κατά των Ι. Φιλιππάκη και Ν. Χαβούτη, ατομικά και ως εκπροσώπων της «Δημοκρατικός Τύπος», για το αδίκημα της καταδολίευσης δανειστών.

Είμαι αποφασισμένος να υπερασπιστώ τα νόμιμα δικαιώματά μου και να συμβάλλω στο να αποδοθεί δικαιοσύνη κατά όλων των μελών της ομάδας που προέβησαν σε παράνομες πράξεις εναντίον μου και εναντίον των στενών συνεργατών και των οικείων μου, είτε αυτοί είναι δημοσιογράφοι, είτε εκδότες, είτε υπουργοί, είτε κρατικοί λειτουργοί. Τα στοιχεία που έχω στην κατοχή μου είναι αδιάσειστα και θα αποκαλύψουν τυχόν παράνομες ενέργειες και ποινικά αδικήματα κακουργηματικού βαθμού».

Κούρτοβικ: Η ανακοίνωση των οικογενειών των θυμάτων για τον απεργό Κουφοντίνα ήταν υβριστική και προσβλητική
Επίθεση Κούγια σε Καπουτζίδη: Ποιος είναι αυτός για να ασχοληθώ μαζί του; (ΒΙΝΤΕΟ)
Lockdown: Ο κύβος ερρίφθη για τα νέα μέτρα – Ανακοινώνονται το απόγευμα, ισχύουν από αύριο
Παπαζάχος για σεισμό στην Ελασσόνα: Ο κόσμος να μείνει έξω από τα σπίτια – Ενδεχόμενο ισχυρού μετασεισμού
Αναθεωρήθηκε στα 6 ρίχτερ ο σεισμός στην Ελασσόνα-Έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές
Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: «Πόρτα» από τη γραμματεία του Αρείου Πάγου στον Αλέξη Κούγια λόγω κορονοϊού