Αθήνα

11 oC

αραιές νεφώσεις

Τι απαντά ο δήμος Νεάπολης- Συκεών για το επεισόδιο μεταξύ του Γιάννη Πάριου και του δημάρχου

Ο διαπληκτισμός του Γιάννη Πάριου με τον δήμαρχο Νεάπολης- Συκεών Θεσσαλονίκης πριν από λίγες ημέρες έκανε το γύρο του διαδικτύου, με τον δήμο να δίνει σήμερα την απάντησή του για όλα όσα συνέβησαν με τη διακοπή ρεύματος όταν την ώρα της συναυλίας άρχισε να βρέχει.

Ο διαπληκτισμός του Γιάννη Πάριου με τον δήμαρχο Νεάπολης- Συκεών Θεσσαλονίκης πριν από λίγες ημέρες έκανε το γύρο του διαδικτύου, με τον δήμο να δίνει σήμερα την απάντησή του για όλα όσα συνέβησαν με τη διακοπή ρεύματος όταν την ώρα της συναυλίας άρχισε να βρέχει.

Ο Γιάννης Πάριος «κατηγόρησε» ότι τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη ότι έκοψε το ρεύμα και τότε άρχισε ένας έντονος διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών.

Η ανακοίνωση του δήμου Νεάπολης- Συκεών

«Έχοντας γίνει, τις δύο τελευταίες ημέρες, αποδέκτες εκατοντάδων παραπόνων και σχολίων αναφορικά με την συναυλία του καλλιτέχνη Γιάννη Πάριου το βράδυ της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Συκεών ‘‘Μάνος Κατράκης’’, η οποία διεκόπη λόγω της ξαφνικής μπόρας, η δημοτική Αρχή Νεάπολης-Συκεών κρίνει απαραίτητο να επισημάνει και να ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει καμία σχέση με τη διοργάνωση της συγκεκριμένης συναυλίας.

Το Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Συκεών παραχωρείται-ενοικιάζεται σε καλλιτέχνες ή εταιρείες παραγωγής καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για τη διοργάνωση διαφόρων θεαμάτων. Έτσι και η συγκεκριμένη συναυλία διοργανώθηκε αποκλειστικά από συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία διοργάνωσης εκδηλώσεων με έδρα τη Θεσσαλονίκη (τα στοιχεία της οποίας βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου), με την οποία η Κοινωφελής Επιχείρηση Νεάπολης-Συκεών υπέγραψε συμβόλαιο αποκλειστικά και ΜΟΝΟ για την παραχώρηση-ενοικίαση του χώρου του Ανοιχτού Θεάτρου Συκεών και η οποία έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη διοργάνωση και φυσικά για την τήρηση των όρων της παραχώρησης του χώρου.

Αναφορικά, λοιπόν, με τα παράπονα παρευρισκόμενων για τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό θεατών, επιβάλλεται να επισημανθεί ότι στο εν λόγω συμβόλαιο, αναφέρεται ρητά ο μέγιστος αριθμός των προβλεπόμενων θέσεων θεατών. Μόλις από μεριάς του δήμου διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός αυτός είχε ξεπεραστεί, απαγορεύτηκε η περαιτέρω πώληση εισιτηρίων έξω από το Θέατρο και οι πόρτες έκλεισαν, για λόγους ασφαλείας.

Αναφορικά, δε, με τον θόρυβο που σημειώθηκε σχετικά με την ‘‘υποτιθέμενη’’ εντολή του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, που βρισκόταν στο Θέατρο ως θεατής, για διακοπή παροχής ρεύματος, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ο δήμος δεν προέβη σε καμία τέτοια ενέργεια, όπως άλλωστε εύκολα γίνεται αντιληπτό από τα αναμμένα φώτα της σκηνής, αλλά ο ήχος κόπηκε λόγω βραχυκυκλώματος στην κονσόλα του συγκροτήματος του κ. Πάριου από τη δυνατή βροχή.

Παρόλα αυτά, ο δήμαρχος επισήμανε στους διοργανωτές και στον κ. Πάριο την ανάγκη επίδειξης αυξημένης προσοχής για την ασφάλεια του κοινού και των καλλιτεχνών, προκειμένου, αφενός να αποφευχθεί ο πανικός σε περίπτωση που γίνει εντονότερη η βροχή και να διασφαλιστεί η ομαλή έξοδος των χιλιάδων θεατών, αφετέρου να αποφευχθεί πιθανό βραχυκύκλωμα ή ηλεκτροπληξία.

Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί ότι η δημοτική Αρχή αναμένει να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των χιλιάδων θεατών που βρέθηκαν στο Θέατρο, για επανάληψη της συναυλίας, πρόταση που επισήμανε ο δήμαρχος στη διοργανώτρια εταιρεία, σημειώνοντας την πρόθεση του δήμου να παραχωρήσει δωρεάν το Θέατρο, ώστε το πολυπληθές κοινό που έχει στην κατοχή του τα εισιτήρια της συναυλίας να απολαύσει ολοκληρωμένα τον αγαπημένο του καλλιτέχνη».

Send this to a friend