• Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου
  • 15:34

Αθήνα

9 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Δεν τα βρήκαν Βακάκης- Πατμάνογλου! 2,6 εκατ. ευρώ δίνει η οικογένεια του Mr Jumbo- 3,3 εκατ. ευρώ αξιώνει η πλευρά Πατμάνογλου

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου συζητήθηκε η αγωγή της οικογένειας της Αποστολίας Πατμάνογλου και του ανήλικου γιου της Παύλου που βρήκαν ακαριαίο και τραγικό θάνατο πριν από περίπου ένα χρόνο, παραμονή Καθαράς Δευτέρας, στην εθνική οδό Αθηνών –Λαμίας, όταν «χτυπήθηκαν» από την Porsche που οδηγούσε ο γιος του ιδιοκτήτη των Jumbo.

Ο Υπάτιος Πατμάνογλου ο οποίος θρηνεί το χαμό της συζύγου και του γιου του βρέθηκε το πρωί στην Ευελπίδων προκειμένου να είναι παρών στη συζήτηση της υπόθεσης.

Ο ίδιος διεκδικεί αποζημίωση περίπου 2 εκατ. ευρώ ενώ οι υπόλοιποι συγγενείς αξιώνουν 1,3 εκατ. ευρώ. Με την αγωγή τους στρέφονται εναντίον του ιδιοκτήτη του οχήματος που οδηγούσε ο Γιώργος Βακάκης, ο οποίος επίσης βρήκε τραγικό θάνατο όπως και ο νεαρός συνοδηγός, των κληρονόμων του θανόντος οδηγού και της ασφαλιστικής εταιρείας.

Η οικογένεια Βακάκη, σήμερα, δεν παραστάθηκε στο δικαστήριο, ενώ η δικηγόρος της ασφαλιστικής συνομολόγησε την υπαιτιότητα και υποστήριξε ότι έγινε συμβιβαστική πρόταση στην οικογένεια ύψους περίπου 2,6 εκατ. ευρώ (1,3 εκατ. ευρώ για κάθε θύμα), η οποία ωστόσο δεν έγινε αποδεκτή καθώς αξιώνει συνολική αποζημίωση ύψους 3,3 εκατ. ευρώ.

Σημειωτέον, πως η οικογένεια Πατμάνογλου διεκδικεί αποζημίωση η οποία αφορά σε ψυχική οδύνη των συγγενών της Αποστολίας και του μικρού Παύλου, στις ζημιές που προκλήθηκαν στο αυτοκίνητο αλλά και στα προσωπικά αντικείμενα που υπήρχαν μέσα στο όχημα.

Ο εξάδελφος της άτυχης Αποστολίας Πατμάνογλου κατέθεσε στο δικαστήριο και μίλησε για την οικογένεια Πατμάνογλου. «Ήταν μια αγαπημένη οικογένεια. Ήταν μαζί από 16 χρόνων. Ήταν υπέροχο ζευγάρι, με πολλά όνειρα. Είχαν εγκατασταθεί στην Πτολεμαΐδα και ο Υπάτιος διορίσθηκε στην ΕΥΔΑΠ στην Αθήνα», τόνισε και συμπλήρωσε για το μοιραίο βράδυ: «Ερχόντουσαν στην Αθήνα όταν έγινε το ατύχημα. Ήταν δεμένοι και με τις οικογένειες τους. Ο Υπάτιος μετά το ατύχημα δε μπόρεσε να ξαναδουλέψει και δε νομίζω να τα καταφέρει».

Το σοκαριστικό τροχαίο την παραμονή της Καθαράς Δευτέρας

Από τη σφοδρή σύγκρουση σκοτώθηκαν ο οδηγός Γώργος Βακάκης, ο φίλος του και συνοδηγός, Ανδρέας Γεωργακόπουλος, αλλά και η σύζυγος Υπάτιου Πατμάνογλου, Αποστολία και το παιδί τους, Παύλος.

Οι δυο νεαροί με την Porsche πήγαιναν παραμονή Καθαράς Δευτέρας στον Αράχωβα, όταν ο νεαρός Βακάκης έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα και αφού έφερε χτύπησε σε κάποιο σημείο του δρόμου, μπήκε στο παράπλευρο πάρκινγκ της Εθνικής Οδού και έπεσε πάνω στο σταθμευμένο αυτοκίνητο της οικογένειας Πατμάνογλου.

Ο Υπάτιος Πατμάνογλου είδε μπροστά στα μάτια του την οικογένειά του να χάνεται. Ο άτυχος 41χρονος δεν έχει ξεπεράσει το σοκ. Στο video από την κάμερα ασφαλείας που έχει καταγράψει καρέ καρέ τη στιγμή του τροχαίου που σόκαρε το πανελλήνιο, φαίνεται και η στιγμή που βγαίνει από την τουαλέτα και κρατά με απόγνωση το κεφάλι του.

Send this to a friend