Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Σκέφτομαι να αυτοκτονήσω» - Τι έγραφε στο ημερολόγιο του ο 15χρονος - Ξεκινούν οι καταθέσεις για την αυτοκτονία

Η αστυνομία ερευνά το ημερολόγιο του 15χρονου που απαγχονίστηκε την Κυριακή στο σπίτι του στην Αργυρούπολη.

«Σκέφτομαι να αυτοκτονήσω...». έγραφε στις σημειώσεις του, ενώ όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος» μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ξεκάθαρo πως ο 15χρονος έπεσε θύμα bullying.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας που εξέτασαν τις σημειώσεις του, αναφέρουν πως ο 15χρονος ήταν ένας άριστος μαθητής με ιδιαίτερες ανησυχίες, ο οποίος κατέγραφε στο ημερολόγιό του λεπτομερώς τις σκέψεις και τα συναισθήματά του.

Σε μια από τις σελίδες του ημερολογίου του μιλούσε για «κοινωνική αδικία της ζωής», και έγραφε πως σκέφτεται να αυτοκτονήσει.

«Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αναφέρουμε πως στο προσωπικό ημερολόγιο του 15χρονου αναγράφονται προσωπικές σκέψεις και συναισθήματα του αυτόχειρα και όχι πρόσωπα με τα οποία τα συνδέει με bullying», ανέφεραν αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σήμερα θα ξεκινήσουν οι καταθέσεις από καθηγητές, συμμαθητές αλλά και στενούς φίλους του 15χρονου, προκειμένου να εξακριβωθούν όσα ανέφερε ο ίδιος για τους έξι συμμαθητές του, για τους οποίους έγραψε: «Με κατέστρεψαν, καταστρέψτε τους, αγαπώ τη μαμά, τον μπαμπά και τον αδερφό μου».

Οι Αρχές εντόπισαν τους συγκεκριμένους μαθητές, οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν με παρουσία παιδοψυχολόγων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης, έχει ήδη γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 15χρονου μαθητή και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Send this to a friend