• Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου
  • 01:21

Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ελεύθερη η 18χρονη που πουλούσε γυμνές φωτογραφίες της 5χρονης αδελφής της στο dark web

Απολογήθηκε στον τακτικό ανακριτή της Θεσσαλονίκης η 18χρονη αλλοδαπή, η οποία συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα σε περιοχή του νομού Χαλκιδικής, κατηγορούμενη για εμπλοκή σε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω Διαδικτύου.

Απολογήθηκε στον τακτικό ανακριτή της Θεσσαλονίκης η 18χρονη αλλοδαπή, η οποία συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα σε περιοχή του νομού Χαλκιδικής, κατηγορούμενη για εμπλοκή σε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω Διαδικτύου.

Η 18χρονη αφέθηκε ελεύθερη, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. διερεύνησαν την υπόθεση μετά από σήμερα που έστειλε η Ιντερπολ.

Η υπόθεση διερευνήθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., μετά από σήμα που έστειλε η Ιντερπόλ μετά από τον εντοπισμό οπτικοακουστικού υλικού με πορνογραφικό περιεχόμενο, στο οποίο απεικονίζονταν ανήλικα κορίτσια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η έρευνα των ελληνικών διωκτικών Αρχών οδήγησε στην ταυτοποίηση των ανήλικων θυμάτων και στον εντοπισμό της 18χρονης, η οποία φέρεται να δημιουργούσε συστηματικά αρχεία πορνογραφικού περιεχομένου που διακινούσε έναντι αμοιβής, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής σε άλλους χρήστες.

Σε έρευνες που έγιναν σε συνολικά πέντε σπίτια κατασχέθηκαν τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, φορητή ηλεκτρονική συσκευή τύπου tablet, έξι σκληροί δίσκοι, δύο φωτογραφικές μηχανές, τέσσερις φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δύο κάρτες σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας, τραπεζική κάρτα και έγγραφο με οδηγίες και κωδικούς χρήσης ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking), ενώ όλα τα παραπάνω αντικείμενα εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εξεταστούν.

Η απολογία της 18χρονης

Στην απολογία της στον ανακριτή η δεκαοκτάχρονη κατηγορούμενη, βουλγαρικής καταγωγής ισχυρίστηκε ότι  υπήρξε θύμα συμπατριώτη της που την εκβίαζε και την απειλούσε, για να του παρέχει το συγκεκριμένο περιεχόμενο.

Σημειώνεται πως ανάμεσα στα θύματα είναι και η ηλικίας έξι ετών -σήμερα- ετεροθαλής αδελφή της και δύο ανήλικες φίλες της.

Υποστήριξε ότι άρχισε να συνομιλεί με τον συμπατριώτη της πριν από πέντε χρόνια μέσω skype και εκείνος την υποχρέωσε να προβεί στις συγκεκριμένες πράξεις.

Αναφορικά, με τα «περί αμοιβής» υποστήριξε ότι επρόκειτο για μικρά χρηματικά ποσά, υπό την μορφή «χαρτζιλικιού», που της έστελνε ο συμπατριώτης της.

Παράλληλα, ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια προέβη σε τρεις απόπειρες αυτοκτονίας μη μπορώντας να αντέξει τα όσα βίωνε, ενώ δια του συνηγόρου της υπέβαλε στον ανακριτή αίτημα για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Τονίζεται ότι σε ένα από τα σπίτια που ερευνήθηκαν κι όπου η 18χρονη φαίνεται να διέμενε τον τελευταίο καιρό μαζί με φίλο της, βρέθηκαν ένα στιλέτο, ένα πυροβόλο όπλο, ένα κουτί μεταφοράς φυσιγγίων και αυτοσχέδια τσιγαριλίκια.

Send this to a friend