• Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου
  • 20:31

Αθήνα

12 oC

σποραδικές νεφώσεις

«Ο Ψινάκης έχει «στρατιά» από αστυνομικούς»: Τι καταγγέλλει Δημοτικός Σύμβουλος του Δ. Μαραθώνα

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα, Σπύρος Λιβαθινός, με επιστολή του προς την υπουργό προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη ενημερώνει για το θέμα της ασφάλειας των πολιτών στον Μαραθώνα, και την ίδια ώρα καταγγέλλει ότι ο Ηλίας Ψινάκης συνοδεύεται από περίπου 20 με 30 αστυνομικούς, όταν εμφανίζεται στο δημοτικό συμβούλιο.

Όπως σημειώνει ο Σπύρος Λιβαθινός, ο Ηλίας Ψινάκης έχει στο πλευρό του πάντοτε 2 με 3 αστυνομικούς.

Μάλιστα, διερωτάται αν των ίδιων προνομίων χαίρουν και άλλοι δήμαρχοι στη χώρα.

Ο Σπύρος Λιβαθινός στην σχετική επιστολή που απέστειλε στα τέλη Σεπτεμβρίου προς την υπουργό Δημόσιας Τάξης, με κοινοποίηση προς τον πρωθυπουργό επισημαίνει  τον κίνδυνο κλοπών και έκνομων ενεργειών μετά τη φονική φωτιά του Ιουλίου και το κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί μετά τη συγχώνευση των αστυνομικών τμημάτων Μαραθώνα και Νέας Μάκρης.

Ο  ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος  υπογράμμιζε ότι παρά την υπεράνθρωπη προσπάθεια των αστυνομικών η περιοχή δεν αστυνομεύεται επαρκώς, την ώρα που ο δήμαρχος Ηλίας Ψινάκης φρουρείται μονίμως από τρεις αστυνομικούς, ενώ στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων παρίστανται δεκάδες αστυνομικοί.

Χαρακτηριστικά ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μαραθώνα τονίζει πως η εικόνα που αποκομίζουν οι πολίτες για τον κ. Ψινάκη και τον δήθεν κίνδυνο που διατρέχει είναι γραφική. «Ξέρω ότι είναι προτεραιότητα και επιθυμία σας η ασφάλεια των πολιτών, και ως εκ τούτου πρέπει να επαναλειτουργήσει το αστυνομικό τμήμα Μαραθώνα», καταλήγει.

Send this to a friend