Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

Την Πέμπτη τελικά η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους 8 Tούρκους αξιωματικούς!

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στις 15.00 αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου, λόγω συνεχιζόμενης, όπως ανακοινώθηκε, διάσκεψης των μελών του δικαστηρίου.

Αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι η απόφαση θα ανακοινωθεί στις 11:00 σήμερα το πρωί, Δευτέρας. Σημειώνεται ότι για τους τέσσερις πρώτους το δικαστήριο δεν έχει ολοκληρώσει τη διάσκεψη, λόγω ασθενείας της αρεοπαγίτου Διονυσίας Μπιτζούνη.

Υπενθυμίζεται, πως η Τουρκία έχει ζητήσει την έκδοσή τους, κατηγορώντας τους 8 που προσγειώθηκαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολης ως εμπλεκόμενους στο αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στη γείτονα.

Σημειώνεται ότι για τους 8 Τούρκους είχαν εκδοθεί αντίθετες αποφάσεις από το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας από τρεις διαφορετικές δικαστικές συνθέσεις. Κατά συνέπεια και στον Άρειο Πάγο οι αναιρέσεις συζητήθηκαν σε τρία διαφορετικά ποινικά τμήματα, με διαφορετικές και πάλι συνθέσεις.

Ενώπιον του Αρείου Πάγου οι τρεις αντεισαγγελείς των τριών συνθέσεων του Ποινικού Τμήματος, η Βασιλική Θεοδώρου, ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης και ο Νίκος Παντελής τάχθηκαν κατά της έκδοσης των 8.

Συγκεκριμένα, οι τρεις αντεισαγγελείς είπαν ότι κινδυνεύει η ζωή των 8 σε περίπτωση που επιστρέψουν στην πατρίδα τους, πολύ περισσότερο μάλιστα καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επαναφερθεί η θανατική ποινή στην Τουρκία, καθώς επίσης και ότι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία.