Αθήνα

 

25 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ήβη Αδάμου: Η απάντησή της στον Ψινάκη όταν τή ρώτησε «τι τού βρήκε του Stavento»!

ΕΛΛΑΔΑ

Το «πάρτι διορισμών» στο Δημόσιο με τη… δεύτερη φορά Αριστερά καλά κρατεί-Νέα ΦΕΚ με διορισμούς

Νέα ΦΕΚ με διορισμούς στο Δημόσιο ήρθαν στη δημοσιότητα με βάση τον «επίμαχο» νόμο Κατρούγκαλου

Νέα ΦΕΚ με διορισμούς στο Δημόσιο ήρθαν στη δημοσιότητα με βάση τον «επίμαχο» νόμο Κατρούγκαλου.

Είναι χαρακτηριστικό, πως με τον νόμο αυτό έχουν ήδη «τακτοποιηθεί» περί τους 7.500 δημοσίους υπαλλήλους που είχαν απολυθεί ή τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, καθώς και 1.500 δημοτικοί υπάλληλοι των οποίων οι συμβάσεις είχαν λήξει, επιστρέφοντας ως μόνιμοι σε προσωποπαγείς θέσεις, δηλαδή σε θέσεις που συστήνονται αποκλειστικά για λογαριασμό τους και για κάθε περίπτωση ξεχωριστά, αυξάνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις δημόσιες δαπάνες.


[adsense]

Επιστροφή 73 πιλότων μέσω  Σπίρτζη

Όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, που έχει και το σχετικό ρεπορτάζ, τις τελευταίες μέρες 100 απολυμένοι του Δημοσίου επανεντάχθηκαν στο κράτος αυξάνοντας τον μακρύ κατάλογο της νέας στρατιάς κομματικών διορισμών. Ειδικότερα, με 4 αποφάσεις του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη, στις 19 Ιανουαρίου, επέστρεψαν σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας 73 πιλότοι. Η συνολική ετήσια δαπάνη σε βάρος των πιστώσεων του κρατικού προϋπολογισμού από τις αποφάσεις αυτές ανέρχεται στο ποσό των 2.236.543,20 ευρώ. Πρόκειται για την επαναφορά 43 χειριστών αεροσκαφών πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και απολύθηκαν επειδή είχε παρέλθει ο χρόνος της διαθεσιμότητάς τους και δεν είχαν μεταφερθεί σε άλλη υπηρεσία.

diorismoi2

Οι υπάλληλοι αυτοί επανήλθαν με τον ίδιο βαθμό και το ίδιο μισθολογικό κλιμάκιο που κατείχαν κατά τον χρόνο θέσης τους σε διαθεσιμότητα και πλέον «τίθενται στη διάθεση του υπουργού», όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, με την εν λόγω δαπάνη ύψους 1.254.000 ευρώ να εξασφαλίζεται «με φροντίδα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους». Στο ίδιο ΦΕΚ δημοσιεύονται ακόμα δύο αποφάσεις του κ. Σπίρτζη, με τις οποίες επιπλέον 27 χειριστές αεροσκαφών, στη συντριπτική πλειοψηφία τους δευτεροβάθμιας και τεχνολογικής εκπαίδευσης με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, ξαναπερνούν την πόρτα του Δημοσίου ως μόνιμοι πλέον σε προσωποπαγείς θέσεις. Προηγουμένως, ο υπουργός είχε υπογράψει άλλη απόφαση επιστροφής ακόμα τριών πιλότων, με το ετήσιο κόστος της συγκεκριμένης δημόσιας δαπάνης να είναι 188.971,20 ευρώ.

Οι διορισμοί Τσακαλώτου και η στελέχωση των δικαστηρίων από πρώην καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

Στο ίδιο πλαίσιο, στις 22 Ιανουαρίου, με απόφασή του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επανέφερε στην υπηρεσία 16 πρώην υπαλλήλους της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε., που υπηρετούσαν στη συγκεκριμένη εταιρεία με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και είχαν τεθεί σε εργασιακή εφεδρεία το 2011. Η συνολική ετήσια δαπάνη σε βάρος των πιστώσεων της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. είναι ύψους 369.239,52 ευρώ. Οι ειδικότητες των υπαλλήλων που τοποθετούνται σε προσωποπαγείς θέσεις είναι, μεταξύ άλλων, λεμβούχος, χειριστής αναβατήρων, συντηρητής-υδραυλικός, ναύτης, επιμελητής-κλητήρας.

diorismoi1

Την ίδια μέρα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Αμυνας Γιάννης Ταφύλλης υπογράφει την επαναφορά σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις 5 υπαλλήλων υποχρεωτικής εκπαίδευσης, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του νόμου Κατρούγκαλου. Οι κλάδοι και ειδικότητες των συγκεκριμένων υπαλλήλων είναι ΥΕ εργατών/Γεμιστή-Ζυγιστή, ΥΕ Εργατών/Εργάτης Γενικών Εργασιών, ΥΕ Επιμελητών/Κλητήρων, ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας. Η ετήσια επιβάρυνση του προϋπολογισμού του Γενικού Επιτελείου Στρατού φτάνει τα 66.740 ευρώ. Νωρίτερα, ο κ. Ταφύλλης είχε επαναφέρει στην ενεργό υπηρεσία και υπάλληλο του κλάδου υποχρεωτικής εκπαίδευσης προσωπικού καθαριότητας.

diorismoi4

Στο μεταξύ, με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου συνεχίζεται η στελέχωση των δικαστηρίων της χώρας από πρώην καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Είχε προηγηθεί η απόφαση της 26ης Οκτωβρίου 2015, με την οποία ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος μετέφερε 17 καθαρίστριες με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις του κλάδου ΠΕ Γραμματέων δικαστηρίων. Σύμφωνα με τη νέα απόφαση του κ. Παρασκευόπουλου, στις 29 Δεκεμβρίου, μεταφέρονται δύο καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου μερικής απασχόλησης στον τομέα των υπαλλήλων των πολιτικών, ποινικών δικαστηρίων και εισαγγελιών σε «συνιστώμενες, με την παρούσα προσωποπαγείς θέσεις του κλάδου ΥΕ Επιμελητών Δικαστηρίων, πλήρους απασχόλησης» τοποθετούμενες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σπάρτης και στο Πταισματοδικείο Χαλκίδας αντίστοιχα. Με την ίδια απόφαση, καθαρίστρια του ΟΑΕΔ και εργάτης του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού καταλαμβάνουν θέσεις επιμελητών στο Ειρηνοδικείο Μεγαλόπολης και στο Εφετείο Κρήτης αντίστοιχα. Ταυτόχρονα, υπάλληλος του κλάδου Τουριστικών Επαγγελμάτων του υπουργείου Πολιτισμού καθώς και μηχανικός αεροσκαφών της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας τοποθετούνται σε θέσεις γραμματέων δικαστηρίων.

diorismoi3

Το νέο μπαράζ διορισμών έρχεται να προστεθεί στους χιλιάδες απολυμένους που αποκαταστάθηκαν το περασμένο καλοκαίρι από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., σε άμεση εφαρμογή του Ν.4325/2015. Τον χορό τακτοποίησης άνοιξε η επαναφορά 1.817 καθηγητών στα επαγγελματικά λύκεια (ΕΠ.ΑΛ.), με την επιβάρυνση στον κρατικό προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 14,050 εκατ. ευρώ ετησίως. Ακολούθησε η επανασύσταση 1.174 οργανικών και προσωποπαγών θέσεων διοικητικού προσωπικού στα πανεπιστήμια, που είχαν καταργηθεί το 2013 με την προκαλούμενη ετήσια δημόσια δαπάνη να είναι 13.970.627,80 ευρώ. Στην ίδια φουρνιά διορισμών περιλαμβάνονται και οι 519 προσωποπαγείς θέσεις που επανασυστάθηκαν ύστερα από την κατάργησή τους στα ασφαλιστικά ταμεία (ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ), με το σχετικό κόστος να φτάνει τα 2,4 εκατ. ευρώ τον χρόνο και φυσικά οι 421 καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που επανήλθαν πανηγυρικά στα καθήκοντά τους, με την προκαλούμενη δαπάνη μισθοδοσίας τους να είναι 1,8 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση. Στον οργασμό επαναπροσλήψεων εντάσσεται και η επανένταξη στις μισθολογικές καταστάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης 74 υπαλλήλων, που αύξησε τη μισθολογική δαπάνη κατά 1.460.384 ευρώ, 61 υπαλλήλων στον ΕΟΤ, με το αντίστοιχο κόστος να είναι της τάξης του 1,3 εκατ. ευρώ, 46 υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομίας και 24 στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στο ποσό των 673.000 ευρώ ετησίως, δε, φτάνει η πρόβλεψη για τις 59 προσωποπαγείς θέσεις που καλύφθηκαν στο υπουργείο Περιβάλλοντος και στα 593.160 ευρώ για την επαναφορά επιπλέον 29 υπαλλήλων στο υπουργείο Οικονομίας.

[adsense]

Στο σύνολο των διορισμών προστίθεται και η κατηγορία των 1.500 σχολικών φυλάκων που εγγράφηκε ξανά στο δυναμικό των δημοσίων υπαλλήλων ύστερα από την ανασύστασή της με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου και αφού η συγκεκριμένη ειδικότητα είχε καταργηθεί το 2013, αλλά και η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, με 1.559 πρώην υπαλλήλους της να έχουν θεμελιώσει δικαίωμα επαναπρόσληψής τους, ασκώντας το με μια απλή αίτηση. Ετσι, ο σημερινός αριθμός των εργαζομένων της αριθμεί 1.930 άτομα.

Και άλλοι διορισμοί συγγενών

Παράλληλα, όπως φαίνεται, ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Κωστής Παπαϊωάννου δεν έχει διορίσει μόνο τη σύζυγό του Κλειώ Παπαπαντολέων ως σύμβουλο του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου αλλά και τον αδελφό του σε θέση δίπλα σε μέλος της κυβέρνησης. Ειδικότερα, ο δικηγόρος Νίκος Παπαϊωάννου τοποθετήθηκε στις 26 Μαΐου 2015 από τον γενικό γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Θεολόγο Λαμπριανίδη σε θέση ειδικού συνεργάτη στο γραφείο του, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας έξι μηνών.

diorismoi5

Πηγή: Protothema.gr

Ροή Ειδήσεων

05/07/2022 | 00:02

Φωτιά στη Ζάκυνθο: Υπό έλεγχο η φωτιά στην περιοχή Καμπί

04/07/2022 | 23:57

Φωτιά στο Κρανίδι: Καταφθάνουν στην περιοχή εθελοντές πυροσβέστες από Ναύπλιο και Άργος

04/07/2022 | 23:39

Φωτιά στο Κρανίδι: Η στιγμή που το πολυτελές ξενοδοχείο παραδίδεται στις φλόγες- Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

04/07/2022 | 23:26

Survivor: Ποιος παίκτης «κλείδωσε» την θέση στον ημιτελικό-Η μεγάλη ανατροπή

04/07/2022 | 23:07

ΗΠΑ: Έξι νεκροί και 24 σοβαρά τραυματίες από τους πυροβολισμούς στο Χάιλαντ Παρκ-Γιόρταζαν την 4η Ιουλίου

04/07/2022 | 22:59

Φωτιές στην Ελλάδα: 52 δασικές πυρκαγιές σήμερα σε όλη τη χώρα- Ολονύκτια μάχη στη Φωκίδα-Αυξημένη επικινδυνότητα και αύριο

04/07/2022 | 22:49

Παύλος Γερουλάνος: Μισές δουλειές και «Αθήνα, ε κάπου στη μέση»

04/07/2022 | 22:44

Φωτιά στην Άμφισσα: Οι φλόγες έφτασαν στην Ιτέα-Απειλούνται εργοστάσια-Μόνο με επίγειες δυνάμεις αυτή την ώρα η μάχη

04/07/2022 | 22:22

Φωτιά στο Άγιο Όρος: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες-Δεν απειλούνται μοναστήρια

04/07/2022 | 22:20

Βίντεο – ντοκουμέντο από το μακελειό στα Κάτω Πατήσια

04/07/2022 | 22:12

Ρεάλ Μαδρίτης: Τέλος ο Πάμπλο Λάσο από τη Βασίλισσα

04/07/2022 | 22:11

Φωτιά στην Ηλεία: «Είναι καλύτερη απόψε η εικόνα της φωτιάς» λέει ο αντιπεριφερειάρχης Β.Γιαννόπουλος

04/07/2022 | 22:05

Survivor: Οι τέσσερις φιναλίστ του ημιτελικού αποχαιρετούν την παραλία

04/07/2022 | 22:02

Δραματική προειδοποίηση Σολτς: Αυτή η κρίση δεν θα τελειώσει σύντομα

04/07/2022 | 21:53

Survivor-Ασημίνα: «Στεναχωριέμαι που τελειώνει το παιχνίδι»
Μάνος Δασκαλάκης για Ρούλα Πισπιρίγκου: «Μπορεί να το έχει κάνει, αλλά δεν μπορώ να το δεχτώ»
Θρίλερ με τον θάνατο της 14χρονης Ελένης στο Βόλο – Τι λέει ο ιατροδικαστής Λέων
Αγία Βαρβάρα: Τον σκότωσε και πήρε την Αστυνομία – «Ελάτε, μπήκε διαρρήκτης στο σπίτι και τον σκότωσα!»
Συγκλονίζει η μητέρα της Γαρυφαλλιάς: «Δεν ξέρω πώς θα αντέξω να μην γίνω αγρίμι, να τον κατασπαράξω»
Φάληρο: 22χρονος ξυλοκόπησε άγρια την 30χρονη σύντροφό του και τήν πέταξε λιπόθυμη έξω από το αυτοκίνητο
Τραγωδία στην Κρήτη: Πώς έγινε το τροχαίο με νεκρούς μια 15χρονη και έναν 23χρονο – Σοκάρουν οι φωτογραφίες