Αθήνα

8 oC

αραιές νεφώσεις

Τόνγκο: Τι λέει ο πατέρας του ναυτικού που απελευθερώθηκε από τους πειρατές- «Καταλαβαίνετε και τι τράβηξε...»

Μετά από 39 ημέρες αγωνίας δόθηκε τέλος στην ομηρία του Δόκιμου Μηχανικού Ε.Ν Δημήτρη Γκιάτη, ο οποίος από τις 4 Νοεμβρίου 2019 είχε απαχθεί μαζί με τρία ακόμη μέλη του πληρώματος ελληνόκτητου πετρελαιοφόρου από πειρατές στο Τόνγκο.

Μετά από 39 ημέρες αγωνίας δόθηκε τέλος στην ομηρία του Δόκιμου Μηχανικού Ε.Ν Δημήτρη Γκιάτη, ο οποίος από τις 4 Νοεμβρίου 2019 είχε απαχθεί μαζί με τρία ακόμη μέλη του πληρώματος ελληνόκτητου πετρελαιοφόρου από πειρατές στο Τόνγκο.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η απαγωγή του Δημήτρη Γκιάτη, του δόκιμου Μηχανικού έληξε και πολύ σύντομα θα βρίσκεται στην αγκαλιά της οικογένειάς του. Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκα έδωσα εντολή στις υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας οι οποίες σε συνεργασία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών αλλά και ακολουθώντας τις εντολές του Πρωθυπουργού, παρακολουθήσαμε την υπόθεση προκειμένου να συμβάλουμε στο αίσιο τέλος της», είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Θέλω να ευχηθώ στον Δημήτρη να συνεχίσει τη ζωή και τη σταδιοδρομία του και να αφήσει πολύ γρήγορα πίσω του το συγκεκριμένο περιστατικό», προσέθεσε.

Σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες κρατήθηκε ο νεαρός Δόκιμος, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανέφερε: «περισσότερα θα έχουμε με την πρώτη ευκαιρία, όταν θα καλέσω τον ίδιο τον Δημήτρη εδώ στο Υπουργείο, για να μάθω περισσότερα και για τη διαδικασία της απαγωγής αλλά και για τα όσα μεσολάβησαν τις 40 ημέρες περίπου που εξελισσόταν οι διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς. Το σημαντικό είναι ότι ο Δημήτρης είναι καλά στην υγεία του, είναι ένα νέο παιδί με όλη τη ζωή και όλο το μέλλον μπροστά του κι εμείς ως Υπουργείο Ναυτιλίας θα σταθούμε δίπλα του και στην οικογένειά του και θα είμαστε παρόντες όπου μπορούμε να φανούμε χρήσιμοι».

Την ίδια ώρα, ο πατέρας του ναυτικού έκανε δηλώσεις στο ΣΚΑΪ μετά την απελευθέρωση του γιου της.  «Δεν ξέρουμε τίποτα ακόμα, απλώς απελευθερώθηκε. Και τώρα πάνε για τη βίζα. Δεν ξέρω αν θα προλάβουν σήμερα ή από βδομάδα… καταλαβαίνετε και τι τράβηξε. Η εταιρεία η ίδια μας πήρε ότι απελευθερώθηκε το παιδί».

«Έχουν αντιπροσωπεία εκεί κάτω και γίνονται όλες οι ενέργειες για να του βγάλουν τη βίζα για να φύγει γιατί χωρίς βίζα δεν μπορεί να γυρίσει». σημείωσε ο πατέρας του ναυτικού.

Send this to a friend