Αθήνα

16 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

28 πυροσβέστες επιχειρούν στο σημείο

Έσβησε η φωτιά στο πανεπιστήμιο Κρήτης, λέει ο Πρύτανης- Έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους (ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)

(τελευταία ενημέρωση: 12:12)

Έσβησε η φωτιά στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης, σύμφωνα με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέα Ζώρα.

Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη, άμεση με θετικά αποτελέσματα ανέφερε επισημαίνοντας ότι: «Όλα δείχνουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα με κάποιον φοιτητή δεδομένου ότι η φωτιά αφορούσε στο βόρειο κτήριο των φοιτητικών εστιών. Ερευνούμε όλα όμως τα ενδεχόμενα διότι για παράδειγμα δεν γνωρίζουμε αν κάποιος από τους φοιτητές φιλοξενούσε κάποιο άλλο άτομο».

Αυτή την ώρα ενημερώνονται από τους αρμόδιους της πυροσβεστικής ο πρύτανης και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας ενώ όπως επισήμανε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης: «Ξεκινάμε καταγραφή των ζημιών σε γραφεία, εργαστήρια και εστίες. Θα ληφθούν μέτρα και από την περιφέρεια για τους φοιτητές που θα έχουν μείνει χωρίς στέγη και όπου μπορούμε θα ενισχύσουμε και θα βοηθήσουμε».

Επόπτες υγείας της Περιφέρειας εξετάζουν τυχόν επικινδυνότητα του καπνού για τους πολίτες και όπως είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, θα μεταβεί στο Ηράκλειο για τον ίδιο λόγο και κλιμάκιο του Δημόκριτου από την Αθήνα.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 08:00 το πρωί -από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία- στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, στην περιοχή της λεωφόρου Κνωσού.

Άμεσα, στο σημείο έσπευσαν οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ στο μέτωπο έχουν μεταβεί και άλλες δυνάμεις για να συνδράμουν το έργο των συναδέλφων τους. Στο χώρο έχουν φτάσει άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και του ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με το ekriti.gr, η φωτιά δημιούργησε ανησυχία στους κατοίκους με τους καπνούς να έχουν πνίξει τις γύρω περιοχές και να είναι ορατοί από πολύ μακριά, από σχεδόν όλη την πόλη!

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ ακούστηκε τουλάχιστον μια μικρή έκρηξη.

Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα, ενώ αξίζει να επισημανθεί πως δίπλα στις εγκαταστάσεις υπάρχει ένα σχολείο, το οποίο ευτυχώς, λόγω της ημέρας, είναι κλειστό. Επίσης, σε κοντινή απόσταση είναι μια φοιτητική εστία, που κενώθηκε άμεσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ
 
Αυτή την ώρα πραγματοποιούνται έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους μέσα στο κτίριο.

Send this to a friend