• Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου
  • 17:33

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Επιμένουν για τη σημαία

Απειλούν οι Τούρκοι: Αν η Ελλάδα δεν κάνει βήματα με τους «8» δε θα κάνουμε ούτε εμείς με τους στρατιωτικούς

Oι Τούρκοι επιμένουν πως κατέβασαν την Ελληνική σημαία που υψώθηκε στη «Νήσο Ανθρωποφά».

«Η Τουρκία δε θα επιτρέψει τετελεσμένα στο Αιγαίο. Πήγαν και ύψωσαν τη σημαία κι εμείς την κατεβάσαμε» δήλωσε μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ.

Μάλιστα, επέκρινε «κάποιους« στην Ελλάδα οι οποίοι «κάνουν δηλώσεις κοιτώντας την εσωτερική πολιτική σκηνή»

Συγκεκριμένα ο Μποζντάγ δήλωσε: «Είναι ξεκάθαρες οι διαφορές για τα νησιά στο Αιγαίο. Κανείς δεν πρέπει να περιμένει από την Τουρκία να κλείσει τα μάτια και να επιτρέψει  τετελεσμένα γεγονότα. Αν η Ελλάδα κάνει τέτοιες σκέψεις  τότε θα βουλιάξει στο Αιγαίο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τούρκος αντιπρόεδρος και συνέχισε «για να μην προκληθούν ανεπιθύμητα γεγονότα στο Αιγαίο και στα νησιά η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει τις προβοκατόρικες και επιθετικές ενέργειες. Σε αντίθετη περίπτωση μπορούν να συμβούν πικρά  γεγονότα που δεν τα επιθυμούμε κι εμείς. Για να εμποδιστεί αυτό η ελληνική πλευρά δεν πρέπει να επαναλάβει τις προβοκατόρικες παιδικού τύπου ενέργειες. Θα πάει σε ένα νησί ένας υπουργός , σε άλλο νησί να υψωθεί σημαία. Δεν γίνεται το «υψώσαμε σημαία το νησί έγινε δικό μας». Τελευταία ύψωσαν σημαία. Και η Τουρκία την κατέβασε. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να κάνει τέτοια άδικα βήματα. Η Τουρκία δεν θα το επιτρέψει. Η Τουρκία πρέπει να γίνει θάλασσα ειρήνης».

 

Επίσης αναφέρθηκε και στην υπόθεση των 8 Τούρκων αξιωματικών και έκανε σύνδεση της υπόθεσης με τους 2 Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Αδριανούπολη: «Η FETO είναι μια τρομοκρατική οργάνωση. Η Ελλάδα δεν έχει τηρήσει τις υποχρεώσεις της που προβλέπουν οι συμφωνίες. Αρχικά είχαν δοθεί υποσχέσεις για την έκδοση των τρομοκρατών δεν τήρησαν τη συμφωνία. Εμείς θα συνεχίσουμε να ζητάμε την έκδοση των μελών FETO (σ.σ. 8 τούρκοι αξιωματικοί). H Eλλάδα αν κάνει θετικό βήμα θα είναι θετικό και για τις δυο χώρες. Αν δεν κάνει θετικό βήμα η Τουρκία ως αρχή αμοιβαιότητας θα συμπεριφερθεί με τον ίδιο τρόπο».

Send this to a friend