Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Τραγικός θάνατος για 25χρονη στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε εν ώρα εργασίας

Τραγικό θάνατο βρήκε 25χρονη υπάλληλος φούρνου, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, στην οδό Βενιζέλου.

Το περιστατικό έγινε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ. Επί τόπου πήγαν άντρες της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, που ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 25χρονη έχασε τη ζωή της την ώρα που προσπαθούσε να μεταφέρει μηχάνημα του φούρνου, με το εσωτερικό ασανσέρ του καταστήματος.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης:  Την οδύνη του για το εργατικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή 25χρονης εργαζόμενης σε αρτοποιείο στον δήμο Αμπελοκήπων χθες το βράδυ εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

«Ο τραγικός θάνατος της γυναίκας και μάλιστα εν ώρα εργασίας αποδεικνύει με τρόπο δραματικό την επιτακτική ανάγκη για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στους χώρους δουλειάς, τόσο από τους εργοδότες όσο και από την Πολιτεία» τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Για το λόγο αυτό πιστεύουμε στο σημαντικό ρόλο της πρόληψης και προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να ληφθούν αυστηρά μέτρα.

Να ενταθούν και να γίνουν πιο τακτικοί οι έλεγχοι, να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις –πρόστιμα ακόμη και αφαίρεση αδειών και κλείσιμο- για τις επιχειρήσεις, οι οποίες δεν παίρνουν τα προβλεπόμενα από το νόμο απαραίτητα μέτρα για προστασία των εργαζόμενων και δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τεχνικών επιθεωρητών. Η τήρηση των κανόνων ασφαλείας είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν μπορεί να θυσιάζεται στο βωμό του κέρδους» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια της άτυχης γυναίκας και ζητά την πλήρη εξέταση και διαλεύκανση του τραγικού συμβάντος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Send this to a friend