Αθήνα

10 oC

ελαφρές νεφώσεις

Τροχαίο στην Πτολεμαΐδα: Σήμερα θα έπαιρνε το πτυχίο του στη Γεωπονική ο ένας από τους ποδηλάτες που σκοτώθηκαν

Τραγική σύμπτωση της μοίρας καθώς ο ένας από τους δύο ποδηλάτες που έχασαν τη ζωή τους στο μοιραίο τροχαίο στην Πτολεμαΐδα θα ορκιζόταν σήμερα και θα έπαιρνε το πτυχίο του στη Γεωπονική.

Τραγική σύμπτωση της μοίρας καθώς ο ένας από τους δύο ποδηλάτες που έχασαν τη ζωή τους στο μοιραίο τροχαίο στην Πτολεμαΐδα θα ορκιζόταν σήμερα και θα έπαιρνε το πτυχίο του στη Γεωπονική.

Ο Γιώργος Μίλτσης σήμερα θα ορκιζόταν στο ΤΕΙ της Φλώρινας, στο τμήμα της Γεωπονικής και θα έπαιρνε το πτυχίο του. Συμφοιτητές και φίλοι του άτυχου Γιώργου, που έχασε τη ζωή του μαζί με τον φίλο του Γιώργο Πράσσο, όταν παρασύρθηκαν από αυτοκίνητο την ώρα της προπόνησή τους με τα ποδήλατά τους, δεν μπορούν να πιστέψουν πως το χαμογελαστό παιδί έφυγε τόσο πρόωρα από τη ζωή.

Να σημειωθεί ότι και οι δυο νεαροί φοιτητές σπούδαζαν στο ΤΕΙ της Φλώρινας ενώ η αγάπη τους για την ποδηλασία είχε δημιουργήσει μια καλή φιλία μεταξύ τους. Όπως λένε συγγενείς του Γιώργου Μίλτση ο πόνος είναι αβάσταχτος. «Είμαστε συντετριμμένοι, ο Γιώργος αγαπούσε πολύ το ποδήλατο. Σήμερα θα ορκιζόταν και θα έπαιρνε το πτυχίο του στη Γεωπονική από τη σχολή του», λένε.

Παράλληλα οτο ανακριτικό τμήμα της Τροχαίας αναζητά τις αιτίες του δυστυχήματος στην Πτολεμαΐδα, όταν μια 62χρονη γυναίκα παρέσυρε και σκότωσε με το αυτοκίνητό της τους δύο ποδηλάτες, τραυματίζοντας πολύ σοβαρά άλλον έναν και ελαφρύτερα άλλους τρεις.

«Το σημείο είναι τέτοιο που δεν δικαιολογεί αυτό που έγινε. Είναι εντελώς παράλογο. Από τα στοιχεία που γνωρίζουμε δεν προκύπτει ότι η οδηγός προσπάθησε να αποφύγει κάποιο άλλο όχημα. Της έφυγε το τιμόνι για κάποιο λόγο» δήλωσε στο Έθνος ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Δυτικής Μακεδονίας, Θωμάς Σαραφίδης.

Υπενθυμίζεται ότι το δυστύχημα σημειώθηκε σε μια στροφή στο 1ο χιλιόμετρο του δρόμου Πτολεμαΐδας -Άρδασσας όταν το αυτοκίνητο με οδηγό την 62χρονη μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και παρέσυρε την ομάδα των ποδηλατών. Η οδηγός, που νοσυλεύεται φρουρούμενη με μικροτραύματα στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο και έπεσε πάνω στην παρέα των ποδηλατών, που εκείνη την ώρα επέστρεφαν από την πρωινή τους βόλτα στην πόλη.

Σήμερα, η οδηγός θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Κοζάνης.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του νοσοκομείου, η κατάσταση του ενός πολυτραυματία ποδηλάτη παραμείνει κρίσιμη, πλην όμως σταθερή, ένας έχει κάταγμα στο πόδι, ενώ οι άλλοι δύο φέρουν μικρότερα τραύματα. Οι δύο ποδηλάτες που έχασαν την ζωή τους, ο ένας από την Έδεσσα και ο άλλος από το Πλατανόρευμα του δήμου Σερβίων, είχαν πάθος με το ποδήλατο και είχαν συμμετοχές και πολλά βραβεία σε ποδηλατικούς αγώνες της ευρύτερης περιοχής. Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος διεξάγει η Τροχαία Πτολεμαΐδας.

Οι νεκροί και οι τραυματίες ανήκουν στην ερασιτεχνική ομάδα ποδηλασίας Assos-Forbikes Cycling Team και πραγματοποιούσαν την συνηθισμένη προπόνησή τους, ξεκινώντας από την Πτολεμαΐδα προς το χωριό Άρδασσας.

Φωτό του 26χρονου που έχασε τη ζωή του:

Send this to a friend