Αθήνα

9 oC

ελαφρές νεφώσεις

Τσελέντης για τον σεισμό στην Κεφαλονιά: «Δεν έχουμε ικανό αριθμό «μετασεισμών»- Προσοχή στις πτώσεις βράχων»

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης αναφέρθηκε στη σεισμική δόνηση των 4,8 Ρίχτερ, που καταγράφηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κεφαλονιά.

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης αναφέρθηκε στη σεισμική δόνηση των 4,8 Ρίχτερ, που καταγράφηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην Κεφαλονιά.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, o σεισμολόγος και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου τονίζει ότι οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο και προειδοποιεί τους κατοίκους να οδηγούν προσεκτικά, καθώς ενδέχεται να υπάρξουν πτώσεις βράχων στο οδόστρωμα.

Ο Άκης Τσελέντης σημείωσε ότι η περιοχή είναι καλά δομημένη, δεν έχει πρόβλημα με τέτοια μεγέθη, ενώ ιστορικά δεν έχει δώσει σεισμό πάνω από 5 Ρίχτερ.

Η ανάρτηση του Άκη Τσελέντη:

"Έγινε κοντά στον Πόρο. Και επειδή το εστιακό βάθος είναι μικρό εννιά περίπου χιλιόμετρα Πρέπει να περιμένουμε κάποιος μετασεισμούς. Το φαινόμενο το παρακολουθούμε μια και την περιοχή την έχουμε γεμίσει με όργανα και δε μας ξεφεύγει τίποτα καλή σας μέρα. Όσοι οδηγάτε επειδή τα πρανή απότομα να έχετε το νου σας για τυχόν πτώσεις βράχων στο οδόστρωμα.

Επειδή δεν έχουμε ικανό αριθμό «μετασεισμών» Ενώ θα έπρεπε να έχουμε λόγω του μικρού εστιακό βάθος πρέπει να έχουμε το νου μας η περιοχή είναι καλά δομημένη και δεν έχει πρόβλημα με τέτοια μεγέθη ακόμα και με πολύ μεγαλύτερα αλλά τα πρανή είναι απότομα μπορεί να έχουμε πτώση βράχων θέλει προσοχή. Πάντως το παρακολουθούμε

Δυστυχώς, όπως βλέπετε, δεν έχουμε τους μετασεισμούς που περιμένουμε πρέπει να περιμένουμε λίγο να δούμε πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο.

Το θετικό είναι ότι ιστορικά η περιοχή η συγκεκριμένη δε μας έχει δώσει πάνω από πέντε Αναφέρομαι στην συγκεκριμένη περιοχή καταλήγουμε ότι ήταν μάλλον ο κύριος αλλά αναμένουμε έναν ισχυρό μετασεισμό ακόμα και τεσσεράμισι Δηλαδή όλοι η «μετασεισμική» ενέργεια που δε βγήκε να βγει μαζεμένα. Καλή σας μέρα

Οφείλω όμως να πω και κάτι άλλο από την πρώτη στιγμή που έγινε ο σεισμός επικοινώνησε μαζί μου ο γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας ο Νίκος ο Χαρδαλιάς αυτός ο άνθρωπος με Έχει εντυπωσιάσει για το τεράστιο αίσθημα ευθύνης που έχει σας υπενθυμίζω ότι ήταν από τους κύριους συντάκτες του νέου νόμου περί πολιτικής προστασίας που πρόσφατα απέκτησε η Ελλάδα".

Send this to a friend