Αθήνα

16 oC

ελαφρές νεφώσεις

Τύχη βουνό για τον δήμαρχο στο Αίγιο! Πήγε να κάνει αυτοψία στις κατολισθήσεις και παραλίγο να τον καταπλακώσει βράχος

Σε κίνδυνο βρέθηκε η ζωή του δημάρχου Αιγιάλειας Θανάση Παναγόπουλου, όταν κινούμενος στο επαρχιακό δίκτυο με κατεύθυνση τις περιοχές όπου είχαν γίνει σοβαρές κατολισθήσεις, βράχος έπεσε στο δρόμο σε απόσταση λίγων μέτρων από το αυτοκίνητό του.

Σε κίνδυνο βρέθηκε η ζωή του δημάρχου Αιγιάλειας Θανάση Παναγόπουλου, όταν κινούμενος στο επαρχιακό δίκτυο με κατεύθυνση τις περιοχές όπου είχαν γίνει σοβαρές κατολισθήσεις, βράχος έπεσε στο δρόμο σε απόσταση λίγων μέτρων από το αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ''Πελοπόννησος'', στις περιοχές, Πούντας, Καλαμιά, Αμπελοκήπων, Μοναστηρίου, Βελλάς, Εξοχής, Σελιάνας και Περιθωρίου Αιγείρας, κυρίως όμως στο τμήμα μεταξύ Ακράτας και Ζαρούχλας (Καμαρόβρυση) τα βουνά υποχωρούν επικίνδυνα, με χαρακτηριστικές τις περιπτώσεις στο Αγρίδι και πίσω από τη Λίμνη Τσιβλού, στην παλιά Συλίβαινα.

«Αν είχαν πέσει πάνω μου, δεν ξέρω κι εγώ τι κακό θα μπορούσε να συμβεί» καταμαρτυρά στην «Π», για να επισημάνει πως όλα αυτά τα κατολισθητικά φαινόμενα και οι καθιζήσεις αποτελούν πλέον δημόσιο κίνδυνο.

Ηδη ο δήμαρχος έχει ζητήσει από τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα να κηρυχθεί η περιοχή της Ανατολικής Αιγιάλειας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αίτημα που έχει διαβιβαστεί στο αρμόδιο υπουργείο, από το οποίο όμως μέχρι και χθες δεν είχε φθάσει κάποια απάντηση.

«Αν δεν κηρυχθούμε, θα μας πάρει πολύ χρόνο - με τα προβλεπόμενες διαδικασίες - για να εκτελέσουμε έργα στήριξης των επίφοβων σημείων. Πρέπει να γίνει δεκτό το αίτημά μας, για να μπορέσουμε και έκτακτη χρηματοδότηση να πάρουμε από το κράτος και έργα να μπορέσουμε να εκτελέσουμε γρήγορα», λέει ο κ. Παναγόπουλος, ενώ διακρίνει απουσία προληπτικών υποστηρηκτικών έργων στην ορεινή Αιγιάλεια ώστε να μην γίνονται αυτά που τώρα γίνονται.

Να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζήτησε χθες και ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Φαρμάκη» Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, που κάνει λόγο για «τεκμηριωμένους κινδύνους και έλλειψη αντιπλημμυρικής θωράκισης γενικότερα».

Κατολισθήσεις, ο οποίες ανησύχησαν και πάλι τους κατοίκους, σημειώθηκαν στην κοινότητα της Παρασκευής Αιγίου. Ειδικότερα, έφυγε η πλαγιά στη στροφή για το νεκροταφείο του χωριού, και ο ιδιώτης Νίκος Αγγελόπουλος - μέσα στη νύχτα- χρειάστηκε να κόψει δέντρα και ν' ανοίξει τον δρόμο.

Τόσο το τοπικό συμβούλιο όσο και ο τοπικός μορφωτικός-πολιτιστικός σύλλογος ζήτησαν την παρέμβαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, από τους επιτελείς των οποίων υπάρχουν υποσχέσεις για σοβαρές εργασίες, εδώ και καιρό, χωρίς ακόμα να έχει ξεκινήσει κάποια εργολαβία.

Send this to a friend