ΕΛΛΑΔΑ
Με ένα συγκλονιστικό κείμενο στο facebook ο πατέρας του 26χρονου Βασίλη Μάγγου, αποχαιρέτησε με τον δικό του τρόπο τον 26χρονο γιο του, που πέθανε από οξύ πνευμονικό οίδημα και ενώ ένα μήνα πριν είχε ξυλοκοπηθεί από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, στον Βόλο.
Ο πατέρας του 26χρονου, Γιάννης Μάγγος, εκπροσωπώντας όλη την οικογένεια, υπερτονίζει στο κείμενό του τόσο τον ξυλοδαρμό του γιου του από τα ΜΑΤ, όσο και την κατάρρευση της ψυχικής του υγείας μετά το επεισόδιο αλλά και τον εξευτελισμό που υπέστη στο κρατητήριο.
Σημειώνεται, πως η κηδεία του Βασίλη Μάγγου θα γίνει σήμερα στις 6.30 μ.μ. στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Άνω Βόλου και οι γονείς του αντί στεφάνων ζητούν να δοθούν τα χρήματα στο ΚΕΘΕΑ για να ενισχυθεί το έργο του (Εθνική Τράπεζα ΙΒΑΝ: GR4901101170000011729600285).
Αναλυτικά η δημοσίευση του Γιάννη Μάγγου:
«ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΑΣ
Γεγονός αδιαμφισβήτητο είναι ότι το παιδί μας πέθανε.
Γεγονός αδιάψευστο είναι ότι πριν ένα μήνα ξυλοκοπήθηκε από τα ΜΑΤ άγρια και επικίνδυνα για τη σωματική του υγεία.
Η σκηνή του ξυλοδαρμού υπάρχει σε βίντεο που το είδε όλος ο κόσμος.
Γεγονός (μη αποδεικνυόμενο ιατροδικαστικά) είναι ότι μετά τον ξυλοδαρμό, αλλά και τους εξευτελισμούς που υπέστη στο κρατητήριο, κατέρρευσε η ψυχική του υγεία, που μοιραία επηρέασε τις αποφάσεις για τη ζωή του.
Γεγονός είναι ότι στη χώρα μας κανένας από την κυβέρνηση ,ούτε καν εισαγγελέας από το κράτος, δεν διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση για τα παραπάνω.
Γεγονός είναι ότι στη χώρα μας δεν λειτουργούν οι δημοκρατικοί θεσμοί.
Γεγονός είναι ότι η κοινωνία μας δεν είναι δίκαιη.
Γεγονός είναι ότι ο γιoς μας, Βασίλειος Μάγγος, με τους αγώνες του προσπαθούσε να την κάνει καλύτερη!
Η οικογένεια του Βασίλειου Μάγγου».
Τι είχε γίνει στις 16 Ιουνίου
Στις 16 Ιουνίου ο Βασίλης Μάγγος δέχθηκε βίαιη επίθεση από τις αστυνομικές δυνάμεις στον Βόλο, όταν βρέθηκε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης.
Μάλιστα, η επίθεση κατεγράφη σε βίντεο και τήν είχε καταγγείλει ο ίδιος, με ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Βρίσκομαι στο νοσοκομείο με 6 ή 7 κατάγματα στα πλευρά και με θλάση στο συκώτι και την χοληδόχο κύστη, χτυπημένος άγρια και βασανισμένος από τις δυνάμεις καταστολής (ΜΑΤ,ΟΠΚΕ,Ασφάλεια)».
Τρεις ημέρες αργότερα, στις 19 Ιουνίου, ενημέρωσε για την εξέλιξη της υγείας του.
«Πήρα εξιτήριο προχθές το βράδυ, μετά από 4 ημέρες νοσηλείας. Σήμερα πήγα για επαναληπτικές, τα ζωτικά μου όργανα φέρουν βέβαια κακώσεις ακόμα, παρ’ όλα αυτά είναι σε σταθερή κατάσταση και δείχνουν σημάδια βελτίωσης. Και τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. 2-3 μήνες αποθεραπεία και ποιός ξέρει πόσα χρόνια και αν θα βρω το δίκιο μου».
Την βίαιη επίθεση είχε καταγγείλει και ο πατέρας του 26χρονου στην «Εφημερίδα των Συντακτών», όπου ανέφερε:
«Έπεσαν πάνω του 10 οπλισμένοι και εκπαιδευμένοι και τον έσπασαν στο ξύλο, κυριολεκτικά. Σύμφωνα με τους γιατρούς, έχει 6 ή 7 σπασμένα πλευρά και το συκώτι του έχει πάθει μια μικρή θλάση, γεγονός που μας βάζει σε πολύ μεγάλες περιπέτειες διότι ταράχτηκε ζωτικό όργανο του οργανισμού του. Ενώ τον χτυπούσαν και τους φώναζε “σταματήστε, δεν μπορώ να πάρω ανάσα”, αυτοί συνέχιζαν. Και δεν είναι αντιγραφή από αυτό που έγινε στην Αμερική, αφού όταν σπάσει κανείς -ακόμη και ραγίσει- ένα πλευρό, δεν μπορεί να αναπνεύσει από τον φοβερό πόνο. Το ότι τελικά τον άφησαν σημαίνει δύο πράγματα. Καταρχήν, ότι δεν είπε κάτι εναντίον τους και τον άφησαν επειδή δεν υπήρχε κατηγορία. Και, κατά δεύτερον, επειδή τη στιγμή που τον συνέλαβαν έγιναν δικαστές και τον τιμώρησαν. Οταν κάποια στιγμή οι αστυνομικοί στο Τμήμα σταμάτησαν το σαδιστικό τους έργο και βαρέθηκαν να τον χτυπάνε, ο γιος μου τους άκουσε να λένε “τώρα τι κάνουμε, αν τον κρατήσουμε θα πρέπει να τον πάμε σε νοσοκομείο”. Και του έδωσαν μια κλοτσιά και τον πέταξαν έξω».
Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις
Δημήτρης Παπαδημητρίου: Έγινε για πρώτη φορά πατέρας στα 61 του
ΕΡΤ: Η αντίδραση της παρουσιάστριας όταν ένας… «δεινόσαυρος» εμφανίστηκε on air (ΒΙΝΤΕΟ)
Ροή Ειδήσεων
18/01/2025 | 16:45
Ινδία: Εθελοντής της αστυνομίας καταδικάστηκε για τον βιασμό και τον φόνο ειδικευόμενης γιατρού τον Αύγουστο στην Κολκάτα
18/01/2025 | 16:00
Γεράσιμος Σκιαδαρέσης: «Το “Σκιαδαρέσες” μου φαίνεται κακόηχο, αλλά στις κόρες μου αρέσει»
18/01/2025 | 15:46
Tap2ride: Πώς γίνεται ο έλεγχος όταν χρησιμοποιούμε κάρτα ανέπαφης πληρωμής ή κινητό αντί εισιτηρίου στα ΜΜΜ
18/01/2025 | 15:35
Η ανάρτηση του Πρωθυπουργού για το βιβλίο του Διονύση Σαββόπουλου: «Δυσκολεύομαι να το αφήσω από τα χέρια μου»
18/01/2025 | 15:30
Υπ. Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 24 Ιανουαρίου
18/01/2025 | 15:15
Αντέδρασαν Σίσσυ Χρηστίδου και Νίκος Συρίγος με τον δικηγόρο της 37χρονης αστυνομικού: «Τόση ώρα ακούμε μάθημα δημοσιογραφίας»
18/01/2025 | 14:57
Ένας 35χρονος μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ από τον Πύργο με τραύμα στον τράχηλο από επίθεση
17/01/2025 | 08:38
Μάρθα Λαμπίρη Φεντόρουφ για Πέτρο Λαγούτη: «Νόμιζα ότι είναι εκνευριστικό να έχεις σχέση με ηθοποιό»
17/01/2025 | 09:44
Τσιμτσιλή για Καινούργιου: «Δήθεν θέλεις να έχεις οπτική επαφή αλλά επί της ουσίας θέλεις να δεις τι παίζει»
17/01/2025 | 11:42
Συναγερμός στη Θεσσαλονίκη: Έσπασε αγωγός αερίου στη Θέρμη – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
17/01/2025 | 11:39