Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Βασίλης Παλαιοκώστας: Ο επικηρυγμένος δραπέτης εξέδωσε βιβλίο για τις αποδράσεις του

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας είναι επικηρυγμένος με 1.000.000 ευρώ και καταζητείται από την Ιντερπόλ, μετά τις αποδράσεις του από τις ελληνικές φυλακές, δύο εκ των οποίων έκανε με ελικόπτερο.

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας είναι επικηρυγμένος με 1.000.000 ευρώ και καταζητείται από την Ιντερπόλ, μετά τις αποδράσεις του από τις ελληνικές φυλακές, δύο εκ των οποίων έκανε με ελικόπτερο.

Την ίδια ώρα, ο καταζητούμενος, Βασίλης Παλαιοκώστας έχει χαρακτηριστεί ως ο «Έλληνας Ρομπέν των φτωχών» μετά τη δεύτερη απόδρασή του με ελικόπτερο μαζί με τον Αλκέτ Ριζάι, που τον έκανε διάσημο παγκοσμίως, από το βρετανικό BBC Magazine.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών», ο Βασίλης Παλαιοκώστας έγραψε βιβλίο και μάλιστα κυκλοφορεί σήμερα το βιβλίο του με τίτλο «Μια φυσιολογική ζωή, δράσεις και αποδράσεις ενός επικηρυγμένου».Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις «Εκδόσεις των συναδέλφων» και όπως αναφέρεται στην εφημερίδα ως «σημείωμα του εκδότη» :

«Το βιβλίο αυτό ήρθε στα χέρια μας από δικηγόρο των Αθηνών, που και αυτή με τη σειρά της το παρέλαβε σε φάκελο που έφτασε (άγνωστο πως) στο γραφείο της. Ο φάκελος περιείχε εκτός από το κείμενο του βιβλίου, και μια ιδιόχειρη επιστολή του συγγραφέα με το παλαμικό του αποτύπωμα , η οποία εξουσιοδοτούσε τη δικηγόρο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση του βιβλίου του. Εμείς στις «Εκδόσεις των Συναδέλφων» ούτε γραφολόγοι είμαστε , ούτε και έχουμε (προφανώς) κάποιο αρχείο αποτυπωμάτων, αλλά το κείμενο του βιβλίου, με τις τόσες λεπτομέρειες, που δεν μπορεί να γνωρίζει τρίτος, και το περιεχόμενό του κειμένου της επιστολή συνηγορούν στο γεγονός ότι είναι γνήσιο».

Στο βιβλίο υπάρχουν, όπως αναφέρει η «Εφ.Συν» περιγραφές για όλες τις δράσεις του Παλαιοκώστα, την κινηματογραφική απόδραση από τον Κορυδαλλό με το ελικόπτερο, αλλά και η διάψευσή του για σειρά ληστειών που του «φορτώθηκαν», όπως λέει, ενώ εκείνος βρισκόταν στο εξωτερικό. Περιγράφει μάλιστα πως αυτό προκύπτει από τις σφραγίδες στο διαβατήριό του που έχει στην κατοχή της η αστυνομία από το 2008. Όπως λέει μάλιστα έκανε μόνο ληστείες τραπεζών και τίποτα άλλο: «Μέσα από το βιβλίο μου που είναι και η μόνη πρόσβαση που μπορώ να έχω στο δημόσιο λόγο, ζώντας ως καταζητούμενος, προκαλώ την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ να δώσει στη δημοσιότητα το συγκεκριμένο διαβατήριο (έτσι όπως είναι , χωρίς καμία παρέμβαση) το οποίο κράτησαν κρυφό τόσα χρόνια όλοι οι προκάτοχοί τους για να μην αποκαλυφθεί με πόση ευκολία στήνονται αλλεπάλληλα κατηγορητήρια σε βάρος καταζητούμενων και όχι μόνον».

Send this to a friend