Αθήνα

16 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Τζωρτζέλα Κόσιαβα: Έλεγαν ότι έχω κάνει λιποαναρροφήσεις και εγώ είχα οξεία εκκολπωματίτιδα! (vid)

ΕΛΛΑΔΑ

Βεβαιώσεις μετακίνησης για εργαζόμενους: Τι αλλάζει από Δευτέρα 15/02

Από τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου παύουν να ισχύουν οι βεβαιώσεις μετακίνησης των εργαζόμενων που δεν προσέρχονται στην εργασία γιατί τελούν σε καθεστώς τηλεργασίας ή αναστολής σύμβασης.

Στο MEGA μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Θεόδωρος Χρονόπουλος, αναφορικά με το τι ισχύει πλέον με τις βεβαιώσεις μετακίνησης για τους εργαζόμενους, και τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να φέρουν μαζί τους σε περίπτωση ελέγχου.

Ειδικότερα από την Κυριακή το βράδυ στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ θα αλλάξει η δήλωση υποβολής των εργοδοτών για βεβαίωση μετακίνησης εργαζομένων, καθώς πλέον οι εργοδότες θα υποβάλλουν υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν τον εργαζόμενο σε αναστολή ή σε τηλεργασία. Παράλληλα θα υπάρχει on line έλεγχος των εργαζομένων που κυκλοφορούν, και κατά τον έλεγχο κυκλοφορίας θα μπορεί να εντοπιστεί εάν ο εργαζόμενος εργάζεται ή όχι, έχει δηλωθεί σε αναστολή ή σε τηλεργασία.

«Για το καθεστώς αναστολής ή τηλεργασίας, παύει να ισχύει η βεβαίωση μετακίνησης. Σε αυτές τις περιπτώσεις η μετακίνηση γίνεται με τις έξι επιλογές που μας δίνει το σύστημα SMS. Θα γίνουν πολλοί έλεγχοι με μικτά κλιμάκια με το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και την Αρχή Διαφάνειας. Θα ψάχνουν στα μητρώα των εργαζομένων. Κυρίως σε εταιρίες θα γίνουν οι έλεγχοι αυτοί, σε χώρους εργασίας. Και υπάρχουν και ηλεκτρονικά συστήματα ώστε να έχουμε ενημέρωση και εμείς για το καθεστώς εργασίας του εκάστοτε εργαζόμενου», είπε ο κ. Χρονόπουλος.

Στον Κηφισό, ωστόσο, η κίνηση και σήμερα το πρωί είναι αρκετά πυκνή. «Είχαμε μείωση περίπου 10% στην κίνηση με το νέο lockdown», ανέφερε ο κ. Χρονόπουλος.

«Σίγουρα είναι δύσκολη δουλειά, αλλά να γνωρίζει ο κόσμος, αν διαπιστωθεί ότι υπάρχει ψεύτικη βεβαίωση, θα έρθουν αντιμέτωποι με ποινικά αδικήματα. Οι έλεγχοι είναι γρήγοροι, και σίγουρα υπάρχει δυσκολία ειδικά το πρωί και το μεσημέρι. Τις απογευματινές και τις νυχτερινές ώρες οι έλεγχοι είναι πιο ενδελεχείς», σημείωσε ο ίδιος.

«Οτιδήποτε καινούργιο αντιμετωπίζει δυσκολίες. Γίνονται καθημερινά συσκέψεις ώστε να γίνουν τυχόν διορθώσεις ώστε να γίνει και πιο εύκολη και πιο αποτελεσματική η δουλειά μας. Από Δευτέρα τα χαρτιά μετακίνησης για όσους εργάζονται πρέπει να αλλάξουν», τόνισε ο κ. Χρονόπουλος.

«Το σημαντικό είναι ότι θα πρέπει να έχουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες ένα αντίγραφο από το Taxisnet, μαζί με τη βεβαίωση τύπου Α», είπε ο ίδιος σχετικά με τους ελεύθερους επαγγελματίες.

 

Ανείπωτη τραγωδία στο Αγρίνιο: 7χρονο κοριτσάκι έχασε μάνα και πατέρα μέσα σε λίγες ημέρες
Εύοσμος: Μητέρα έκανε μήνυση σε λυκειάρχη επειδή δεν άφησε το παιδί της να μπει στο σχολείο χωρίς self test (vid)
Γλυφάδα: Γυναίκες – πελάτισσες καταστήματος πιάστηκαν στα χέρια! «Φύγε από’ δω μωρή π@@» (vid)
Εύοσμος: Συνελήφθη η μητέρα του μαθητή που αρνείται το self test για τον γιο της
Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Ζαχαριάδης
Κορονοϊός – Self test: Ποιοι εργαζόμενοι πρέπει να το κάνουν υποχρεωτικά από Δευτέρα – Πρόστιμα μέχρι 1.500 ευρώ για τον εργοδότη