Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Βγήκαν στους δρόμους οι κάτοικοι για το Μεταναστευτικό σε Λέσβο, Σάμο και Χίο – Με ελληνικές σημαίες στις μεγάλες συγκεντρώσεις

Στους δρόμους βγήκαν οι κάτοικοι σε Λέσβο, Σάμο και Χίο το πρωί Τετάρτης, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Μεταναστευτικό.

Στους δρόμους βγήκαν οι κάτοικοι σε Λέσβο, Σάμο και Χίο το πρωί Τετάρτης, αντιδρώντας με αυτόν τον τρόπο για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Μεταναστευτικό.

Όλα τα καταστήματα στην Μυτιλήνη, στην οδό Ερμού, τα καφέ της προκυμαίας, τα περίπτερα και όλες οι υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας ήταν κλειστά καθώς φορείς και νησιώτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό και στη συγκέντρωση στις 12.00 το μεσημέρι έξω από το Δημοτικό Θέατρο.

Μάλιστα στην πρόσοψη του κτιρίου είχε αναρτηθεί μια τεράστια ελληνική σημαία, ενώ οι νησιώτες συνέρρεαν στην συγκέντρωση κρατώντας ελληνικές σημαίες.

Αισθητή ήταν και η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων γύρω από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και στους δρόμους της Ερμού.

Μεγάλη συγκέντρωση στην Χίο

Στη συγκέντρωση των κατοίκων της Χίου πολλοί έδωσαν το "παρών" στην πλατεία Βουνακίου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου. Η κινητοποίηση ξεκίνησε με παρατεταμένο χειροκρότημα στο Χαλκειός που 3 χρόνια τώρα σηκώνει το βάρος του μεταναστευτικού και συνεχίστηκε με ομιλίες φορέων.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης η μία επιχείρηση μετά την άλλη κατέβασε ρολά, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το προσφυγικό. Ακόμα και στην Προκυμαία, την επιχειρηματική δηλαδή ζώνη που ακολουθεί τελευταία τις απεργιακές κινητοποιήσεις, όλες οι επιχειρήσεις είναι κλειστές ενώ το ίδιο συμβαίνει και με όλα τα καφέ στο κέντρο της πόλης και περιμετρικά από αυτό.

Μεγάλη συγκέντρωση και στην Σάμο

Το σύνθημα που επικρατούσε στη μεγάλη συγκέντρωση της Σάμου ήταν «Η Σάμος είμαστε όλοι εμείς», με χιλιάδες πολίτες να απευθύνουν διαμαρτυρόμενοι για το μεταναστευτικό το δικό τους μήνυμα.

Η πρόσκληση για την επιτόπια κινητοποίηση στη Σάμο είχε απευθύνει ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος. «Η λύπη και ο θύμος δεν αρκούν και δεν οδηγούν πλέον, η συνεννόηση και η δυναμισμός της ενότητας μας θα δώσουν λύση» είπε ανάμεσα σε άλλα.

Send this to a friend